ΠΑΟΚ

Αλύγιστος ο ΠΑΟΚ προχωράει για τους ομίλους, αλλά χρειάζεται και ενίσχυση

Ο Κωνσταντέλιας πανηγυρίζει το 4-1 στο Μπεϊτάρ - ΠΑΟΚ
Ο Κωνσταντέλιας πανηγυρίζει το 4-1 στο Μπεϊτάρ - ΠΑΟΚ INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την πρόκριση του ΠΑΟΚ στο Ισραήλ που ήρθε κάτω από αντίξοες συνθήκες και δικαίωσε την πίστη του Λουτσέσκου στην ομάδα του.

Η πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Μπεϊτάρ όσο και αν θεωρούνταν αυτονόητη όταν έγινε η κλήρωση, ήρθε με μεγάλη δυσκολία και σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. Εντάξει, ο Δικέφαλος όφειλε να πάει στο Ισραήλ με προβάδισμα από το πρώτο παιχνίδι στην έδρα του και δεν το έκανε. Τελικά έστω και δια πυρός και σιδήρου δικαίωσε την αισιοδοξία του προπονητή του, που μπορεί να ξένισε με όσα δήλωσε μετά από μια λευκή ισοπαλία μια εβδομάδα πριν, αλλά στην πράξη φάνηκε να είναι δικαιολογημένη.

Περισσότερο από όλα ο Λουτσέσκου δικαιώθηκε για όσα είπε χθες όταν τόνισε ότι η ομάδα του έχει αγωνιστεί σε πολύ δύσκολες έδρες και γνωρίζει πολύ καλά πως να παίρνει αποτελέσματα σε αυτές.

Οι παίκτες του Δικεφάλου δε...μάσησαν ούτε από το γεμάτο γήπεδο, ούτε από τα αντικείμενα που τους πετούσαν οι Ισραηλινοί. Μπορεί να βρέθηκαν από τύχη μπροστά στο σκορ με τον Γκότλιμπ, - που είχε κάνει το πέναλτι, στο οποίο αστόχησε ο Σβαμπ στο πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα -να γίνεται αυτή τη φορά μοιραίος για την Μπεϊτάρ. 'Οταν όμως η μπάλα άρχισε να "καίει" από την στιγμή της αποβολής του Αουγκούστο και το πέναλτι που έδωσε ο Βραζιλιάνος μετά το λάθος του Σβαμπ έδωσαν το 100% των δυνάμεων τους για την πρόκριση.

Πέτυχαν και 2ο γκολ και παρά το γεγονός ότι η Μπειτάρ έμεινε ζωντανή μειώνοντας σε 2-1, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όχι μόνο άντεξαν με παίκτη λιγότερο ένα ολόκληρο ημίχρονο, αλλά έφυγαν νικητές από το γήπεδο. Με τον Κωνσταντέλια που μπήκε ως αλλαγή να κάνει τα "μαγικά" του, να αναγκάζει τους Ισραηλινούς σε δεύτερο αυτογκόλ και μετά να σκοράρει και ένα δικό του και τον Τσιγγάρα να παίζει και για τον Σβαμπ που δεν είχε ούτε μια σωστή ενέργεια σε όλο το παιχνίδι. Σκληρό αλλά ο Αυστριακός ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής για μια ομάδα που έπαιζε με 10 και χρειαζόταν πολλά περισσότερο από τον παίκτη που φορούσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού της.

Ο Δικέφαλος έχει πλέον να αντιμετωπίσει την φιλόδοξη Χάιντουκ Σπλιτ του Μάρκο Λιβάγια. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα κανείς στον ΠΑΟΚ δεν ασχολήθηκε τουλάχιστον δημόσια με την ομάδα από την Κροατία. Από την δική του πλευρά ο γνώριμος από τη θητεία του στο πλευρό του Ιγκόρ Τούντορ, Ιβάν Λέκο, ήδη έχει πει δημόσια ότι η παρουσία του στην Τούμπα αποτελεί ένα πλεονέκτημα για τον ίδιο και την ομάδα του, υπό την έννοια ότι γνωρίζει πρόσωπα και κυρίως καταστάσεις στη Θεσσαλονίκη.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν ο ΠΑΟΚ δεν έχει το περιθώριο να μείνει και πολύ σε όσα – ηρωικά είναι η αλήθεια -έγιναν στο Ισραήλ αλλά θα πρέπει από αύριο ήδη να ξεκινήσει την προετοιμασία για τον αγώνα στο Σπλιτ.

Οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση του μεταγραφικού του σχεδιασμού είναι δεδομένες και του στέρησαν το δικαίωμα να έχει ήδη καλύψει τις ανάγκες του για ενίσχυση και να έχει φροντίσει να διορθώσει τις αδυναμίες του. Η αποβολή του Αουγκούστο, η άσχημη απόδοση του Σβαμπ αναδεικνύουν πολύ περισσότερο το λάθος που έγινε με την αδυναμία να κλείσει ένας ακόμη ποιοτικός μέσος.

Ο Οζντόεφ φαίνεται πως έχει βρει άκρη στην προσπάθεια του να μείνει ελεύθερος από την Καραγκιουμρούκ και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κινηθεί άμεσα και για τον Ρώσο και αν χρειαστεί και για δεύτερο μέσο.

Η πίστη του Ραζβάν Λουτσέσκου στη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις είναι δεδομένη, ωστόσο παρά την πρόκριση στον 3ο προκριματικό του Conference League, δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η ομάδα του μπορεί να φτάσει μέχρι το τέρμα. Σίγουρα εγγυάται ότι όποιες και να είναι οι συνθήκες που θα διαμορφωθούν η ομάδα του θα παλέψει, υπηρετώντας ένα συγκεκριμένο πλάνο, με κάθε τρόπο να υπερκεράσει κάθε εμπόδιο και να βρεθεί στους ομίλους της διοργάνωσης κάτι που το έχει απολύτως ανάγκη.

Όπως έκανε σήμερα στο Ισραήλ, όπως θα κάνει την Πέμπτη στο Σπλιτ και στγη συνέχεια στην Τούμπα.

Μην ξεχνάτε ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται ακόμη σε περίοδο προετοιμασίας και κάθε εβδομάδα η βελτίωση που συντελείται είναι σημαντική… Έστω και αν οι προπονήσεις πλέον έχουν καθαρά αγωνιστικούς προσανατολισμούς.

Ο ΠΑΟΚ θα βασιστεί σε αυτούς που έχει για να ξεπεράσει και το εμπόδιο της Χάιντουκ, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κινηθεί άμεσα για να καλύψει τα κενά που δεδομένα υπάρχουν στο ρόστερ του. Δικαιολογίες άλλες δεν υπάρχουν και οι κινήσεις πρέπει να ολοκληρωθούν. Αρκετός χρόνος έχει ήδη χαθεί

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ