OPINIONS

Θηρίο ή γατάκι; Υπομονή...

Θηρίο ή γατάκι; Υπομονή...
INTIME SPORTS

Στην Ελλάδα ποτέ δεν πρόκειται να βαρεθείς και να πλήξεις! Πάντα κάτι θα υπάρχει ακόμα κι όταν δεν... κινείται φύλλο στην επικαιρότητα (προσωπικά το μουντομπάσκετ μου είναι αδιάφορο).

Στην εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Νταμιάν Πλεσί που την μία ημέρα ήταν θηρίο (όταν συζητούσε ο Ολυμπιακός με την Λίβερπουλ για την απόκτηση του) και την επομένη έγινε... γατάκι (όταν έκλεισε στους πράσινους)!

Μόνο στην Ελλάδα οι ποδοσφαιριστές αποθεώνονται από το αεροδρόμιο και βαπτίζονται "θηρία" ή "γατάκια" ανάλογα με το χρώμα της φανέλας που θα φορέσουν. Ο Πλεσί είναι ένα στοίχημα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έφερε έναν αμυντικό μέσο αν και βασικός στόχος του ήταν η απόκτηση ενός σέντερ φορ. Προφανώς, το τεχνικό επιτελείο του "τριφυλλιού" θέλησε να κάνει μία επένδυση που δεν του στοίχισε, κι αν του βγει, του βγήκε.

Δεν βρίσκω άλλο σοβαρό λόγο που ήρθε ο Πλεσί στην Παιανία. Στη θέση του οι «πράσινοι» έχουν τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και τον Κώστα Κατσουράνη και ως εναλλακτική λύση είναι ο Σιμάο που στα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ τα έχει πάει περίφημα. Αμυντικός μέσος σε παιχνίδια, όπως αυτό με την Ξάνθη μπορεί να παίζει και ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο Σιμάο που ήταν ο παρτενέρ του «Κατσούρ» στον αγώνα της πρεμιέρας δεν βοήθησε…


Αφετηρία ο ΠΑΟ


Για τον 22χρονο Γάλλο δεν μπορεί να γίνει καμία εκτίμηση για το τι μπορεί να προσφέρει (κι αν μπορεί άμεσα) στον Παναθηναϊκό, γιατί δεν έπαιζε στην Λίβερπουλ. Είχε ελάχιστες συμμετοχές και ουσιαστικά γι’ αυτόν η καριέρα του θα αρχίσει στους «πράσινους». Αν πάει καλά, θα βρεθεί χρόνος συμμετοχής, καθώς φέτος ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι αμφίβολο αν θα παίξει σε 40 παιχνίδια. Αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο κύπελλο και προετοιμασία ξεκίνησε αρχές Αυγούστου, οπότε λογικά δεν θα μπορέσει να παίζει Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή.

Την απάντηση λοιπόν στο ερώτημα αν ο Νταμιάν Πλεσί αποδειχτεί «θηρίο» ή «γατάκι», θα την δώσει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής με την απόδοση του μέσα στο γήπεδο. Εμείς δεν πρέπει να βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα, γιατί μπορεί να εκτεθούμε.

Ο Νίκος Νιόπλιας έχει δουλέψει με νεαρούς ποδοσφαιριστές και θα βοηθήσει το τελευταίο απόκτημα του ΠΑΟ, όπως θα το βοηθήσουν και οι γαλλόφωνοι της ομάδας (Σισέ, Καντέ, Γκοβού, Μπουμσόνγκ).

Αν ο Πλεσί είναι «θηρίο», τότε ο Παναθηναϊκός θα έχει κάνει μία εξαιρετική επένδυση, χωρίς να έχει δώσει ένα ευρώ. Αν βγει «γατάκι», θα πρέπει να του βρει ομάδα που θα τον πάρει δανεικό και θα του πληρώνει το συμβόλαιο του που είναι 300.000 ευρώ το χρόνο.

* Το πόσο λανθασμένη ήταν η μεταγραφική πολιτική του Παναθηναϊκού τα προηγούμενα χρόνια φάνηκε από το γεγονός ότι 11 ποδοσφαιριστές δόθηκαν δανεικοί, ενώ πουλήθηκε και ο Ρουκάβινα για τον οποίο ο Κώστας Αντωνίου είχε δώσει 2,8 εκατ. ευρώ!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ