OPINIONS

Μονόδρομος η νέα σελίδα για ΠΑΟ

Μονόδρομος η νέα σελίδα για ΠΑΟ
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ανακοίνωσε πως χαρίζει στον το 25% των μετοχών του στους Ανδρέα Βγενόπουλο και Νικόλα Πατέρα και η νέα σελίδα είναι μονόδρομος για τον Παναθηναϊκό.

Η 6η Σεπτεμβρίου είναι ιστορική μέρα για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός! Ο μεγαλομέτοχος της Γιάννης Βαρδινογιάννης έριξε μία… βόμβα που δεν την περίμενε κανένας: Χαρίζει (και δεν πουλάει, όπως του ζητούσαν οι οργανωμένοι οπαδοί…) το 25% των μετοχών του στον Ανδρέα Βγενόπουλο και Νικόλα Πατέρα.

Πλέον, οι δύο παράγοντες μπήκαν σε ένα… μονόδρομο και όλα δείχνουν ότι στην συνάντηση που θα έχουν την Τετάρτη με τον Τζίγγερ, θα ανοίξει μία νέα σελίδα στον Παναθηναϊκό. Βάση της λογικής κι αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο, θα αποδεχτούν την προσφορά του Γιάννη Βαρδινογιάννη και στα χέρια τους θα περάσει το 50,8% των μετοχών της «πράσινης» ΠΑΕ. Ετσι, χωρίς να «ματώσουν» οικονομικά, θα γίνουν τα αφεντικά του Παναθηναϊκού και η οικογένεια Βαρδινογιάννη θα αποτραβηχτεί από το προσκήνιο.

Με την παραχώρηση του 25% των μετοχών το ποσοστό του Γιάννη Βαρδινογιάννη θα ανέλθει στο 29% και στην ουσία παραδίδει τα κλειδιά του «μαγαζιού» στους Βγενόπουλο, Πατέρα, τους οποίους θέλει και η συντριπτική πλειονότητα της πράσινης εξέδρας. Ο Τζίγγερ μπορεί να μπαίνει στο περιθώριο, αλλά δεν θα ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του στον ΠΑΟ. Στον επίλογο της επιστολής του επισημαίνει ότι «στην νέα αυτή σελίδα για την ομάδα, θα μας βρείτε δίπλα σας αρωγούς και συμπαραστάτες". Αυτό ερμηνεύεται ως εξής: Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θα μετέχει κανονικά στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ που είναι ύψους 15 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί το άνοιγμα που άφησε πίσω της η διοίκηση Πατέρα. Αυτό που απομένει να διευκρινιστεί είναι αν θα καλύψει το ποσοστό που του αναλογεί ως μετόχου του 29% ή ως μετόχου του 54%.


Ο ρόλος των οπαδών


Για τις εξελίξεις της 6ης Σεπτεμβρίου καταλυτικό ρόλο έπαιξαν οι αντιδράσεις των οπαδών του Παναθηναϊκού στο φιλικό με την Τζένοα. Οι οργανωμένοι οπαδοί αποδοκίμασαν έντονα την οικογένεια Βαρδινογιάννη και οι Βαρδής, Γιώργος και Γιάννης Βαρδινογιάννης αποφάσισαν μία μέρα μετά να χαρίσουν το 25% των μετοχών τους στους Βγενόπουλο, Πατέρα. Απλά το ανακοίνωσαν σήμερα…

Οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού ήταν αυτοί που με το συλλαλητήριο τους τον Απρίλιο του 2008 υποχρέωσαν τον Γιάννη Βαρδινογιάννη να κάνει πολυμετοχική την ΠΑΕ, οι οργανωμένοι οπαδοί με τις αντιδράσεις τους στο φιλικό με την Τζένοα υποχρέωσαν λοιπόν τον Γιάννη Βαρδινογιάννη να κάνει ισχυρούς άνδρες στην ΠΑΕ τους Βγενόπουλο, Πατέρα. Οι οποίοι θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και θα διαδεχτούν την οικογένεια Βαρδινογιάννη στο τιμόνι του Παναθηναϊκού.

Υ. Γ.1 Ο Παύλος Γιαννακόπουλος είχε ενημερωθεί εδώ και μέρες από τον Τζίγγερ για το χάρισμα των μετοχών του στους Βγενόπουλο, Πατέρα. Ισως γι’ αυτό δήλωσε πως η θητεία του Νικόλα Πατέρα στην προεδρία της ΠΑΕ ήταν επιτυχημένη.

Υ.Γ.2. Αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή κάποια άλλη ευρωπαϊκή ομάδα πληρώσει την ρήτρα ύψους 10 εκατ. ευρώ για τον Νίνη, τότε οι Πατέρας, Βγενόπουλος δεν μπορούν να μπλοκάρουν την μεταγραφή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ