ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το καλύτερο "γιατρικό" για τον Παναθηναϊκό και ο Ιωαννίδης που είναι ικανός για σπουδαία πράγματα

Ο Φώτης Ιωαννίδης
Ο Φώτης Ιωαννίδης INTIME SPORTS

Ο Πέτρος Παπαμακάριος γράφει για τη σημασία του διπλού στην Τρίπολη για τον Παναθηναϊκό και της ξεκούρασης αρκετών ποδοσφαιριστών του τριφυλλιού αλλά και όσους έδειξαν στον Γιοβάνοβιτς πως μπορεί να τους υπολογίζει ως βασικούς.

Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε. Και με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο του ο Παναθηναϊκός σπάει τη μια παράδοση μετά την άλλη αυτά τα δυόμιση χρόνια. Μια απ' αυτές που κρατούσε από τον Φεβρουάριο του 2017 ήθελε το "τριφύλλι" να μην μπορεί να κερδίσει στην Τρίπολη.

Αυτή την παράδοση ή την "κατάρα" για τους πράσινους την ξόρκισαν το βράδυ της Πέμπτης (28/9) οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και δη οι Αράο, Βέρμπιτς και ο Φώτης Ιωαννίδης ο οποίος σκόραρε δύο φορές στην Τρίπολη σε διάστημα μικρότερο των είκοσι λεπτών.

Το διπλό, το σκορ και η εμφάνιση ήταν το καλύτερο "γιατρικό" από την ήττα και την εμφάνιση στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και η καλύτερη "ντόπα" ενόψει του ντέρμπι που ακολουθεί την Κυριακή (1/10) το βράδυ στη Λεωφόρο κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Στην Τρίπολη ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε κάτι που δεν είχε κάνει ξανά μέχρι σήμερα. Παρέταξε μια ομάδα με εννιά αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα κόντρα στην ΑΕΚ. Ακόμα και τις "σταθερές" του, τον Μπρινιόλι και τον Πέρεθ αυτά τα δύο χρόνια, τους άφησε όχι μόνο στον πάγκο αλλά τον Ιταλό τερματοφύλακα και εκτός αποστολής.

Οι πράσινοι παρατάχθηκαν με μια ενδεκάδα που το πιθανότερο είναι να έπαιξε για πρώτη φορά μαζί, την παραμονή της αναμέτρησης στην Τρίπολη, ίσως και όχι, στις δοκιμές που έκανε ο Σέρβος τεχνικός.

Και όμως ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Είχε ένα κενό διάστημα μετά το γκολ που πέτυχε στην αρχή για πέντε-δέκα λεπτά και από το 55' έως το 70' κάτι που παραδέχτηκε και ο Σέρβος τεχνικός με τη λήξη του αγώνα. Όλη την υπόλοιπη ώρα όμως έκανε ότι ήθελε. Τέσσερα γκολ, ένα δοκάρι, ένα χαμένο πέναλτι με τον Σπόραρ ευκαιρίες με τους Μλαντένοβιτς, Παλάσιος και παιχνίδι τόσο από τα άκρα όσο και από τον άξονα.

Πήρε τον καλύτερο τους εαυτό

Ο Σέρβος τεχνικός πήρε απ' όσους χρησιμοποίησε τον καλύτερο τους εαυτό. Ο Αράο έδειξε για δεύτερο ματς που ξεκίνησε βασικός γιατί αποκτήθηκε και πόσες βοήθειες μπορεί να δώσει στον Παναθηναϊκό στη συνέχεια της σεζόν. Είτε μόνος του, είτε δίπλα στον Πέρεθ. Ο Βέρμπιτς έκανε το καλύτερο του παιχνίδι και φέτος δείχνει από την αρχή της χρονιάς διαφορετικός.

Ο Σλοβένος δεν έχει ξεχάσει τη μπάλα που ήξερε και είναι από τους πλέον ποιοτικούς ποδοσφαιριστές του πράσινου ρόστερ. Οι Γεντβάι-Πάλμερ Μπράουν δεν είχαν κάποια δυσκολία, ο Μλαντένοβιτς έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει επιθετικά αν και αμυντικά φταίει για το γκολ που δέχτηκε το "τριφύλλι" ενώ ο Τσέριν και πάλι με τα τρεξίματα του "έδεσε" τις γραμμές του Παναθηναϊκού.

Όσο για τον Τζούριτσιτς μπορεί να μην σκόραρε, όπως κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά την ποιότητα, την τεχνική κατάρτιση και την ικανότητα που έχει στο ένας-ένας ίσως δεν την έχει άλλος πράσινος τη φετινή σεζόν.

Τρομερός Ιωαννίδης

Και φυσικά από τον πάγκο ήρθε ο τρομερός Φώτης Ιωαννίδης. Από τους πιο φορμαρισμένους Έλληνες επιθετικούς ο οποίος παιχνίδι με το παιχνίδι δείχνει ικανός για σπουδαία πράγματα φέτος. Μια εκτέλεση πέναλτι που ο Παπαδόπουλος που απέκρουσε αυτό του Σπόραρ στο πρώτο 45λεπτο ούτε καν πρόλαβε να κουνηθεί.

Και ένα δεύτερο τέρμα, το καλύτερο έως τώρα στη σεζόν για τον Παναθηναϊκό με τον ίδιο να παίρνει όμορφα τη μπάλα στα αριστερά στη γραμμή του πλαγίου, να βλέπει τον Παπαδόπουλο εκτός εστίας και να τον νικάει με ένα πανέξυπνο πλασέ με το αριστερό από 40 μέτρα απόσταση.

Ο Έλληνας φορ έχει φτάσει ήδη τα έξι τέρματα σε 12 παιχνίδια φέτος και θέλει ένα γκολ ακόμη για να ισοφαρίσει το προσωπικό του ρεκόρ σκοραρίσματος σε μια σεζόν. Όλοι καταλαβαίνουν πως φέτος το κοντέρ θα γράψει μεγάλα νούμερα και κανείς δεν ξέρει που θα σταματήσει αν συνεχίσει έτσι. Το μόνο δεδομένο είναι πως με ανάλογες εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη σύντομα η πόρτα του "τριφυλλιού" θα χτυπήσει ξανά σε αρκετά μεγάλα νούμερα.

Είχε ανάγκη τη νίκη και την ξεκούραση

Ο Παναθηναϊκός την είχε ανάγκη αυτή τη νίκη όπως ανάγκη είχαν και οι Μπερνάρ, Πέρεθ, Σένκεφελντ, Ιωαννίδης, Μαντσίνι, Βιλένα, Μπρινιόλι τις ανάσες που πήραν. Άλλωστε το τριφύλλι έχει μπροστά του άλλες δέκα μέρες με τρία κρίσιμα ματς. Θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, θα πάει στο Ισραήλ για την αναμέτρηση με την Μακάμπι και στις 8 Οκτωβρίου θα παίξει με τον Ατρόμητο πριν τη διακοπή για τις Εθνικής ομάδες.

Οπότε και πάλι ο Γιοβάνοβιτς θα τους χρειαστεί όλους. Και στην Τρίπολη κατάλαβε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πως από ματς σε ματς μπορεί να κάνει περισσότερες από τρεις και τέσσερις αλλαγές και να φρεσκάρει την ομάδα του όσο το δυνατόν περισσότερο για να μπορεί να παρουσιάζει στον αγωνιστικό χώρο ένα σύνολο ικανό να σπάσει και άλλες παραδόσεις και καταρές.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε τις τρεις νίκες σε τρία εκτός έδρας ματς και μάλιστα σε έδρες όπως το Αγρίνιο, τα Γιάννινα και η Τρίπολη όπου δύσκολα θα περάσουν οι υπόλοιποι διεκδικητές του τίτλου. Και όπως πολύ σωστά λένε εδώ και χρόνια τα πρωταθλήματα δεν τα δίνουν μόνο οι νίκες στα ντέρμπι αλλά και οι βαθμοί σε δύσκολες έδρες κόντρα σε μικρότερους αντιπάλους από εσένα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ