ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα, έχει Μπρινιόλι και πλέον την τύχη στα πόδια του

Η αγκαλιά του Αλμπέρτο Μπρινιόλι με τον Γιώργο Βαγιαννίδη
Η αγκαλιά του Αλμπέρτο Μπρινιόλι με τον Γιώργο Βαγιαννίδη EUROKINISSI SPORTS

Ο Πέτρος Παπαμακάριος γράφει για τον πολύτιμο βαθμό που πήρε ο Παναθηναϊκός στο Ισραήλ κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα χάρη στο χαρακτήρα που έδειξε και στον εκπληκτικό Μπρινιόλι ο οποίος πρέπει να... μείνει χθες στο τριφύλλι.

Πέρασε και η δεύτερη αγωνιστική του Europa League και ο Παναθηναϊκός παραμένει πρώτος και αήττητος στον 6ο όμιλο και πλέον έχει βάλει τις βάσεις όχι απλά για να συνεχίσει στην Ευρώπη αλλά για να βρεθεί σε μια από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου του.

Παράλληλα το τριφύλλι είναι μία από τις τρεις ομάδες, μαζί με Σλάβια Πράγας και Καραμπάχ που δεν έχει δεχτεί γκολ στις δύο πρώτες αγωνιστικές των ομίλων.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε το τριφύλλι να... δείξει χαρακτήρα και να έχει κάτω από τα γκολπόστ του έναν εκπληκτικό Αλμπέρτο Μπρινιόλι για να έρθει το 0-0 με τη Μακάμπι Χάιφα. Ο Ιταλός γκολκίπερ σε ένα ακόμη ματς έδειξε γιατί θεωρείται ένας από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος τερματοφύλακας, στην Ελλάδα. Ο 32χρονος πορτιέρε ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε, μπορεί να μην έκανε την επέμβαση που να εντυπωσίασε άπαντες αλλά με εξαίρεση μια λάθος τοποθέτηση του στα πρώτα λεπτά του ματς εν συνεχεία ήταν πάντα εκεί.

Όσες φορές χρειάστηκε είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο όχι στους επιθετικούς της Μακάμπι Χάιφα, πότε με τα χέρια του, πότε με τα πόδια του ενώ σε ένα ακόμη ματς έδειξε πόσο καλός είναι με τη μπάλα στα πόδια. Και όλα αυτά με την απόλυτη ηρεμία που τον διακρίνει σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Να τον επιβραβεύσει και να... ησυχάσει

Και φυσικά εδώ μπαίνει ένα μεγάλο ζήτημα. Τον Ιταλό γκολκίπερ ο Παναθηναϊκός έπρεπε να του είχε ήδη ανανεώσει το συμβόλαιο το οποίο λήγει το καλοκαίρι του 2024. Όπως ξέρουν όλοι για τους τερματοφύλακες η ηλικία δεν παίζει τόσο ρόλο και είναι λογικό ο Μπρινιόλι με τις εμφανίσεις του να "προσελκύσει" και άλλες ομάδες στη διάρκεια της σεζόν και για αυτό θα πρέπει το τριφύλλι να πάρει τα μέτρα του και να υπογράψει όσο το δυνατόν γρηγορότερα τον 32χρονο κίπερ.

Ακόμα και σήμερα. Ένα νέο συμβόλαιο για τον Ιταλό τερματοφύλακα θα ήταν το καλύτερο νέο για τον κόσμο του Παναθηναϊκού και φυσικά η καλύτερη επιβράβευση για τον ίδιο και τις εμφανίσεις του. Επίσης αν ο Ιταλός βάλει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο τότε οι πράσινοι θα ησυχάσουν για τα καλά για τη θέση κάτω από τα γκολπόστ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επιστροφή στο ματς του Ισραήλ. Εκεί όπου οι πράσινοι πέρασαν δύσκολα. Αλλά ελέω Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Κώτσιρα, Γεντβάι, Αράο και Βιλένα έδειξαν θετικό αμυντικό πρόσημο και κράτησαν το μηδέν για να πάρουν έναν πολύτιμο βαθμό. Η ομάδα και δη η άμυνα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδειξε χαρακτήρα αλλά είχε και έναν αδύναμο κρίκο, τον Χουάνκαρ στα αριστερά.

Δεν αποκλείεται βέβαια το σκληρό μαρκάρισμα μόλις στο 2' να τον επηρέασε αλλά ο Ισπανός ήταν αρκετά κακός στο παιχνίδι της Πέμπτης και δεν είναι τυχαίο πως όλες οι φάσης της Μακάμπι, με εξαίρεση μια, έγιναν από αριστερή πλευρά της άμυνας του Παναθηναϊκού. Ίσως είναι και η κόπωση, όπως τόνισε μετά το ματς με τους Ισραλινούς, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αλλά στη θέση του Ισπανού μπακ υπάρχει και ο Μλαντένοβιτς.

Το δοκάρι στο πρώτο μέρος και η άνοδος στο τελευταίο 15'

Επιθετικά η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν απείλησε σε open play παιχνίδι, τουλάχιστον μέχρι την είσοδο των Τζούριτσιτς και Βαγιαννίδη που έδωσαν πνοή επιθετικά στους πράσινους. Με εξαίρεση ένα σουτ του Μαντσίνι και ένα του Βιλένα που έφυγαν εκτός εστίας οι δύο φάσεις που έφτιαξε στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός ήταν μετά την εκτέλεση ενός φάουλ και ενός κόρνερ. Και στην πρώτη εξ αυτών το τριφύλλι είχε τη μεγαλύτερη φάση του ματς, το δοκάρι με τον Ιωαννίδη στο 17'.

Με την είσοδο του Σέρβου και του Έλληνα μπακ στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα ο Παναθηναϊκός τα πήγε καλύτερα, κράτησε μπάλα στα πόδια του και προσπάθησε να απειλήσει σε ροή παιχνιδιού τη Μακάμπι Χάιφα και τα κατάφερε. Ο Τζούριτσιτς κράτησε τη μπάλα στα πόδια του, έκανε κινήσεις στον άξονα, ταλαιπώρησε την άμυνα των γηπεδούχων και αποσυμφόρησε την άμυνα από την πίεση.

Μάλιστα στην ευκαιρία του Παλάσιος στο 87' η μπάλα μπορεί να κόντραρε στα πόδια των αμυντικών των γηπεδούχων αλλά η όλη συνεργασία από τα δεξιά και η τελική επιλογή να σουτάρει ο Αργεντινός ήταν εξαιρετική από πλευράς πράσινων.

Την τύχη στα... πόδια του

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με άπαντες συμπαίκτες και αντιπάλους να δίνουν συγχαρητήρια στον Αλμπέρτο Μπρινιόλι για την εμφάνιση του. Και πλέον ακολουθούν τα δύο ματς με τη Ρεν. Πρώτα το εντός έδρας που κανείς ακόμα δεν ξέρει που θα γίνει και μετά το εκτός. Αν φυσικά το τριφύλλι πάρει τρεις και πλέον βαθμούς στα δύο ματς με τους Γάλλους τότε με το ένα πόδι θα βρίσκεται στην επόμενη φάση. Βέβαια πολλά θα εξαρτηθούν και από το τι θα γίνει και στις άλλες δύο αναμετρήσεις του ομίλου.

Το δεδομένο είναι πως ο Παναθηναϊκός κρατάει την τύχη στα... πόδια του και αν συνεχίσει με τον ίδιο χαρακτήρα που έδειξε στα δύο πρώτα ματς με Βιγιαρεάλ και Μακάμπι Χάιφα τότε σίγουρα θα παίζει στην Ευρώπη και το 2024.

Δείτε την Game Night

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ