ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Μάης θα είναι καυτός για τον Παναθηναϊκό AKTOR, ας περιμένουν οι Χεζόνια, Ταβάρες και Τζέιμς

Ο Μάης θα είναι καυτός για τον Παναθηναϊκό AKTOR, ας περιμένουν οι Χεζόνια, Ταβάρες και Τζέιμς
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Παντελής Βλαχόπουλος γράφει για τη σπουδαία εμφάνιση του Παναθηναϊκού AKTOR στη Μαδρίτη κόντρα στην καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας, Ρεάλ Μαδρίτης και το "θερμό" μεταγραφικό καλοκαίρι που είναι προ των πυλών.

Ο Παναθηναϊκός με τη νίκη του (86-97) απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους τους ανταγωνιστές του ενόψει των play-offs της EuroLeague. Στον αθλητισμό και στο μπάσκετ πρέπει να βρεις το timing, τις συγκεκριμένες συνθήκες και τον κατάλληλο αντίπαλο προκειμένου να γυρίσεις τον διακόπτη. Και οι "πράσινοι" είχαν στοχεύσει το παιχνίδι στο WiZink Center, ώστε να αφήσουν πίσω τους τις ημέρες εσωστρέφειας μετά την ήττα τους στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ από τον Ολυμπιακό.

Όλοι ήταν έτοιμοι, αποφασισμένοι, φρέσκοι, πειθαρχημένοι και δεν ήθελαν με τίποτα να αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη, ειδικά μετά το σκορ και την κυριαρχία τους στο πρώτο μισό του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 45-36. Ήταν από τα λίγα ματς που δεν υστέρησε κανείς από την αποστολή της ελληνικής ομάδας.

Οι πρωταγωνιστές

Κώστας Σλούκας: Δεν είναι τυχαίο που ο Αταμάν είπε ότι "παίξαμε το μπάσκετ του Σλούκα". Ο τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στη φετινή σαιζόν και καθοδήγησε με τέλειο τρόπο την ομάδα του. Ήταν αλάνθαστος στις σετ καταστάσεις, άνοιγε τον αιφνιδιασμό όταν ήθελε και όταν έπρεπε. Σούταρε και πάσαρε την πρέπουσα στιγμή. Αποτέλεσμα όλων αυτών: 16 πόντοι (2/2 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 3/3 βολές, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη σε 24'52". "Έκανα κακό στην ομάδα μου, αλλά τώρα δεν πονάω" δήλωσε. Ο Σλούκας πήρε ψυχολογία και αν ο Παναθηναϊκός θέλει να πάει στο Βερολίνο, πρέπει ο 34χρονος διεθνής γκαρντ να είναι ο ηγέτης του "τριφυλλιού". Βάσει εμπειρίας και ικανότητας θέλει να υπηρετήσει αυτόν τον ρόλο εντός και εκτός παρκέ.

Ματίας Λεσόρ: Ο πιο σύγχρονος σέντερ της Ευρωλίγκας κατατρόπωσε τους ψηλούς της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Γάλλος σέντερ έκανε ρεκόρ καριέρας στην EuroLeague, με 26 πόντους (12/18 δίποντα, 2/2 βολές), μαζί με 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη και 1 μπλοκ για να συγκεντρώσει 33 μονάδες στο ranking. Η τέλεια εμφάνιση.

Κέντρικ Ναν: Καθοριστικός στα λεπτά που αγωνίστηκε με δύο πολύ μεγάλα σουτ. Και πάλι στο τέλος, όμως, δεν κατάφερε να ελέγξει τα νεύρα του και ο Καμπάσο του πήρε εύκολα το 5ο φάουλ. Σταμάτησε στους 17 πόντους (3/6 τρίποντα, 7 ασίστ).

Μάριους Γκριγκόνις: Έχει γίνει ένα με την ομάδα. Οι 11 πόντοι του και τα τρία τρίποντα του σε κομβικά σημεία του ματς "σκότωσαν" την Ρεάλ Μαδρίτης. Στο πρόσωπό του βλέπει κανείς πόσο απολαμβάνει την συμμετοχή του στον Παναθηναϊκό.

Ιωάννης Παπαπέτρου: Επέστρεψε για τα καλά και μπορεί να αποτελέσει παράγοντα για την πορεία των "πράσινων" στα play-offs. Έπαιξε πολύ έξυπνα και έδωσε λύσεις στην άμυνα και στην επίθεση. Με τον Παπαπέτρου στο "3" ο Παναθηναϊκός ψηλώνει και έχει πιο ορθολογιστική στάση σε σετ καταστάσεις.

Ντίνος Μήτογλου: Σταθερός και αποφασιστικός. Έδωσε πολλές μάχες κάτω από τα δύο καλάθια με 8 πόντους και 9 ριμπάουντ. Τα μακρινά σουτ ήταν μαχαιριά στην καρδιά των Μαδριλένων,

Χουάντσο Ερνανγκόμεθ: Ουσιαστικός, λιτός και με συνέπεια στα λεπτά που αγωνίστηκε. Με 6 πόντους αλλά με μεγάλη συνεισφορά στην άμυνα.

Τζέριαν Γκραντ: Άστοχος και με λάθη στην επίθεση, αλλά με σιδερένια θέληση στην άμυνα. Ήταν καταλυτικός στο να βγουν εκτός ρυθμού όλη η περιφερειακή γραμμή κρούσης της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι: Έπαιξε σχεδόν 6 λεπτά, έβαλε ένα καλάθι και έδειξε ότι έχει καλύτερες αμυντικές τοποθετήσεις.

Το ΟΑΚΑ δίνει το πλεονέκτημα

Ο Παναθηναϊκός αν θέλει να πάρει μία από τις τρεις θέσεις που δίνουν το πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση της Euroleague, πρέπει να κρατήσει απόρθητο το κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Δηλαδή να νικήσει την Βιλερμπάν, τη Μπαρσελόνα και τελευταία αγωνιστική την Άλμπα.

Το πρόγραμμα:

  • Βιλερμπάν εντός (8/3 στις 21:15)
  • Ολυμπιακός εκτός (14/3 στις 19:45)
  • Ερυθρός Αστέρας εκτός (20/3 στις 21:00)
  • Μπαρτσελόνα εντός (22/3 στις 21:15)
  • Βίρτους Μπολόνια εκτός (29/3 στις 21:30)
  • Μπάγερν Μονάχου εκτός (5/4 στις 21:30)
  • Άλμπα Βερολίνου εντός (11/4 στις 21:15)

Και να ψάξει ακόμη μία νίκη εκτός έδρας για να φτάσει τις 20 νίκες. Με αυτό τον αριθμό νικών θα βρίσκεται πολύ κοντά στο να πάρει την τέταρτη θέση. Για να είναι πλήρως εξασφαλισμένος ενδεχομένως να χρειάζεται και δύο εκτός έδρας νίκες, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και από την πορεία των διεκδικητών του πλεονεκτήματος έδρας.

Το "καυτό" καλοκαίρι

Σε περίπου τέσσερις μήνες από τώρα η Ευρωλίγκα θα πάρει "φωτιά". Οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης θα ριχτούν στη "μάχη" για να αποκτήσουν τα κορυφαία ονόματα της διοργάνωσης. Ταβάρες, Χεζόνια, Λάρκιν, Τζέιμς, θα διεκδικήσουν συμβόλαια πολλών ετών με τεράστια ποσά στον λογαριασμό τους.

Πολλά γράφονται κυρίως από τους Ισπανούς και τους Σέρβους δημοσιογράφους. Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν έχει κλείσει, κανείς απ' όλους αυτούς δεν έχουν διαπραγματευτεί σοβαρά με οποιοδήποτε σύλλογο. Όλοι και πρωτίστως οι μάνατζερ τους περιμένουν να τελειώσει το Final-Four. Και μετά θα αρχίσει μία σειρά από συναντήσεις που όμοια τους έχουμε χρόνια να δούμε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Είναι σίγουρο ότι όποια ομάδα θέλει να αποκτήσει έναν από αυτούς τους 4 σούπερ σταρ, θα πρέπει να είναι αποφασισμένη να τινάξει την μπάνκα στον αέρα. Πάρτε ποπ κορν για να απολαύσετε το πιο συναρπαστικό μεταγραφικό καλοκαίρι των τελευταίων 20 χρόνων.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΕΡΓΚΙΝ ΑΤΑΜΑΝ ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ