ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Υδραυλικοί, ασβεστάκηδες και ένας Ολυμπιακός που επιμένει

Ο Μασούρας πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - Άρης
Ο Μασούρας πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - Άρης EUROKINISSI

Οι Πειραιώτες πήραν πρώτο ματς με μεγάλο αντίπαλο. Συνεχίζουν τον βαθμολογικό χαβά τους, αναμένουν τα ακόμη πιο δύσκολα και ταυτόχρονα "φωνάζουν" που έχουν ανάγκη ενίσχυσης και πως θα γίνουν ακόμα καλύτεροι. Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος

Αν δεν κέρδιζε στο τέλος του ματς ο Παναθηναϊκός στα Γιάννενα, ο Ολυμπιακός θα 'χε πλησιάσει ακόμη περισσότερο. Όμως με υποθέσεις δεν παίζεται το άθλημα. Και στην τελική, είναι νωρίς ακόμα για ιστορίες και προβλέψεις. Ξεκινάω έτσι το άρθρο, μιας και είμαι σίγουρος ότι η κατάταξη της Super League είναι αυτή την στιγμή στο στόμα των περισσοτέρων φίλων των ομάδων του παλιού ΠΟΚ. Κι όμως το καλύτερο που έχουν να κάνουν, είναι να κοιτάξουν τις ομάδες τους γιατί ο δρόμος είναι μακρύς.

Στον Πειραιά, πρέπει να κρατήσουν ότι επιμένουν. Ότι πήραν το πρώτο μεγάλο παιχνίδι αυτή την σεζόν και επιβάλλεται να γίνουν καλύτεροι για να κάνουν κι άλλες τέτοιες νίκες. Τόσο ο Μίτσελ όσο και οι παίκτες του, καλούνται να μην ασχοληθούν με τον Παναθηναϊκό ή την ΑΕΚ που είναι -αυτή την στιγμή- πρώτος και δεύτερος.

Ο Ολυμπιακός έχει ως μέλημα να σταθεροποιήσει την εικόνα του και να γίνει πιο ισορροπημένος μεταξύ των γραμμών του, όταν η "απέναντι" ομάδα έχει παίκτες να "σπάσουν" τις γραμμές. Γιατί οι επιστροφές με τον Άρη και κάποια κενά που βρήκαν οι Θεσσαλονικείς είναι διδακτικά γεγονότα για τους "ερυθρόλευκους".

Λογικά σε λίγα 24ωρα που θα ξαναπαίξουν οι δυο τους για το κύπελλο να δούμε και κάτι διαφορετικό. Σίγουρα πάντως πρέπει να ανοίγεις το γήπεδο για να βρίσκεις λύσεις. Και όχι μόνιμα να περιμένεις από κοντινές συνεργασίες να πιάσεις κορόιδο τον αντίπαλο.

Ρυθμός και τέρμα

Η ψυχρή αλήθεια είναι ότι από όλους τους προηγούμενους αντιπάλους του Ολυμπιακού, ο Άρης την έβγαλε πιο άνετα σε ξεκίνημα αγώνα. Εντάξει, δεν θα πρέπει να παραξενεύει και πολύ, μιας και μιλάμε για καλύτερη ομάδα από όσους είδαν μπροστά τους οι παίκτες του Μίτσελ. Λίγο όμως η δεδομένη ποιότητα, λίγο η αύρα και λίγο το -σχεδόν- γεμάτο "Καραϊσκάκης", ε, ήταν στοιχεία που έδειχναν ότι θα μπορούσαν οι πρωταθλητές να βρουν κάτι καλό από νωρίς.

Δεν έγινε αυτό και ομολογουμένως ρυθμό η ομάδα του Πειραιά, βρήκε μετά το 25' . Αν μάλιστα έδειχναν να μην έχουν κάτι καλά από την αρχή της αναμέτρησης οι "ερυθρόλευκοι" αυτό ήταν η... προτελευταία προσπάθεια. Λίγο πριν φτάσουν δηλαδή σε καθεστώς εκτέλεσης. Οι Θεσσαλονικείς είναι ένα σύνολο που αν βρει χώρους, μπορεί να τους εκμεταλλευτεί.

Ο Ολυμπιακός με δυο λόγια θα 'πρεπε να δουλέψει άψογα στο αμυντικό τρανζίσιον, από την στιγμή που όσο θα πέρναγε η ώρα και το ματς θα 'ταν στο 0- 0 θα έμπαιναν και περισσότερα ρίσκα στο μενού. Δεν το έκανε στον τέλειο βαθμό, αλλά δεν δέχθηκε και γκολ. Έχει και πολύ καλό τερματοφύλακα η ομάδα πλέον, αυτό μην το ξεχνάμε...

Πλάτος, Γιώργος, γκολ

Ο Άρης βρήκε ένα γκολ-οφσάιντ, αλλά ήταν ένα... μήνυμα που θα πρεπε να το πάρουν οι γηπεδούχοι ενόψει συνέχειας αγώνα. Πιστεύω ότι έγινε. Γιατί αν πρέπει να δείξεις ότι θα πάρεις τους βαθμούς, όταν έχει πετάξει ένα ημίχρονο, επιβάλλεται να βγεις δυνατά από τα αποδυτήρια.

Ο Μίτσελ είδε τον Μασούρα να του βγάζει γκολ με το που τον έβαλε. Τις καλομαζεμένες άμυνες, έχουμε πει ότι της χαλάς με πλάτος στο γήπεδο. Ο Ισπανός λοιπόν θυσίασε τον Φορτούνη για έναν καθαρό ακραίο και αυτός του έδωσε γκολ.

Η βοήθεια ήταν τεράστια ως προς την αλλαγή της ψυχολογίας. Ο Χάμες που έβγαλε την σέντρα, ανέβασε ρυθμό, ο Μπακαμπού έγινε ακόμη πιο επικίνδυνος και την ίδια ώρα ήταν βέβαιο πως και ο Άρης θα ανέβαζε γραμμές, συνεπώς ο Ολυμπιακός βρήκε τους χώρους που είχε ανάγκη...

Γι' αυτό ψάχνει παίκτη...

Είναι πάρα- πάρα πολύ ωραίο αυτό με την αβέρτα- κουβέρτα ποιότητας από την μέση και μπροστά. Όμως τους ακραίους χαφ τους έχεις πάντα ανάγκη. Και καλά κάνουν οι πρωταθλητές και ψάχνουν μεταγραφή, αν και η μεγαλύτερη ανάγκη είναι στα στόπερ. Θες εξτρέμ για να χρησιμοποιήσω ορολογία προηγούμενων δεκαετιών.

Να γυρίσω ακόμη πιο πίσω τον χρόνο; Ασβεστάκηδες. Παίκτες που θα μπορούν ακόμη και την γραμμή να πάρουν, όχι όμως μόνο να βγάζουν σέντρες. Το θέμα είναι να μπορούν να κινηθούν διαγώνια, να απειλήσουν, να παίξουν στο ένας με έναν. Υδραυλικοί, για να συνεχίσω με την ορολογία των αποδυτηρίων.

Η απαίτηση των σκήπτρων!

Ο Ολυμπιακός το πήρε το ματς, το χάρηκαν άπαντες και η βαθμολογία διατήρησε την εικόνα της μετά την απόδραση του Παναθηναϊκού από τους Ζωσιμάδες.

Για να μπει ακόμη πιο γερά στην προσπάθεια διατήρησης των σκήπτρων, η ομάδα του μεγάλου λιμανιού, θέλει κανα- δυο κινήσεις που θα της ανεβάσουν τις επιδόσεις και φυσικά την κατάλληλη προετοιμασία για τις ανάγκες του κάθε αγώνα. Γιατί τα ζόρικα ματς τώρα θα ξεκινήσουν και σε αυτά ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι πολύ διαφορετικός από τον πρώτο γύρο...

Δείτε την Game Night:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ