STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Το μαρτύριο του Ολυμπιακού έληξε, η ΑΕΚ έχει ένα ζήτημα

SUPERLEAGUE / 2022-2023 / PLAY OFF /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / 2022-2023 / PLAY OFF / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το διπλό της Ένωσης την κρατάει στο πρωτάθλημα, αλλά ψυχολογικά δεν δείχνει καλύτερα από τον Παναθηναϊκό. Οι Πειραιώτες μπορούν και επίσημα να φτιάξουν μια υγιή και δυνατή ομάδα για να κερδίζει τους πάντες. Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος

Ήταν ένα ξεχωριστό παιχνίδι αυτό στο Φάληρο και θα το καταλάβετε διαβάζοντας πιο κάτω. Η ΑΕΚ πήρε πολύτιμη νίκη και ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε τις λίγες πιθανότητες για τον τίτλο. Μετά από πολλά χρόνια η ομάδα του Πειραιά "μένει μπουκάλα" από στόχο, αν και όσα έγιναν στο τέλος πιστεύω επισκίασαν το ποδόσφαιρο.

Επειδή μ' αρέσει να ασχολούμαι με αυτό θα γράψω στην αρχή για το φινάλε και πάμε παρακάτω. Η γνώμη μου είναι ότι δεν υπάρχει πέναλτι στην φάση του Βίντα, εκτός αν ο Ιταλός Varιστας έχει δει κάτι που δεν φαίνεται και για αυτό δεν διαφώνησε με τον συνάδελφό του. Εκεί έγινε το 1- 2 και όλα τελείωσαν.

Χωράει κουβέντα και για την κόντρα Άμραμπατ- Ρέαμτσουκ στην αρχή του τρίτου τέρματος, αλλά θεωρώ ότι στο πέναλτι όλα τελείωσαν. Οι "ερυθρόλευκοι" κινδυνεύουν να τιμωρηθούν για όσα έγιναν στην λήξη και τα οποία δεν βοηθάνε την ομάδα να γίνει καλύτερη. Καλύτερη θα γίνει με έναν σοβαρό προπονητή που θα βάλει κανόνες, με "πεινασμένους" ποδοσφαιριστές και με την επιστροφή στο αγωνιστικό DNA αυτού του σωματείου.

Από την άλλη η ΑΕΚ είχε δύσκολο έργο. Πολύ δύσκολο. Και τα κατάφερε απέναντι σε μια ομάδα με την οποία έχει μονίμως ζητήματα και με τις περίεργες συνθήκες που σας γράφω πιο κάτω. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε μια δύσκολη προσπάθεια, με πειράματα, με δοκιμές, με αλλαγές προπονητών και παικτών. Τώρα θα αφοσιωθεί στην τρίτη θέση που έχει ένα καλό εισιτήριο στο Europa.

Τα αποδυτήρια και το πέναλτι του Ιωαννίδη!

Στην περίπτωση των "ερυθρόλευκων" η διάθεση δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική από το ματς του κυπέλλου. Τρία γκολ είχαν δεχθεί τότε στο πρώτο ματς. Και 6 βαθμούς πίσω από την κορυφή ήταν τώτα. Με δυο λόγια, μονόδρομος το τρίποντο και μία συζήτηση για κάτι άλλο. Από την άλλη η Ένωση είχε να αντιμετωπίσει μια ποικιλία συνθηκών.

Πρώτα τον αντίπαλο με τον οποίο η παράδοση δεν είναι και τόσο γλυκιά. Εν συνεχεία τον ίδιο της τον εαυτό, αφού την Μεγάλη Τετάρτη οι παίκτες του Αλμέιδα με άλλο προσανατολισμό μπήκαν στο γήπεδο και άλλα έκαναν. Τρίτη συνθήκη, το γεγονός ότι πήγαν στα αποδυτήρια να ξεκουραστούν και γνώριζαν τι είχε συμβεί στην Τούμπα.

Είχαν δηλαδή να παλέψουν και με το διπλό που "έχτιζε" ο Παναθηναϊκός, αφού όλως τυχαίως την στιγμή που πατούσαν τα πόδια τους μέσα στα αποδυτήρια οι "κιτρινόμαυροι", ο Φώτης Ιωαννίδης εκτελούσε πέναλτι.

Το εύκολο "ένα-δυο"

Πριν μπουν μέσα, είχαν φροντίσει να εκμεταλλευτούν σε έναν βαθμό την κατάσταση που δημιούργησαν στην αρχή του ματς. Αντίθετα με το κύπελλο λοιπόν ο Αλμέιδα είδε τους παίκτες του να μπαίνουν και να πιέζουν. Πώς καλύφθηκε το κενό του Αραούχο (αν καλύπτεται); Με Πινέδα δίπλα στον Σιμάνσκι και Τζούμπερ στο "10". Ο Ολυμπιακός από το πρώτο λεπτό ήταν... θύμα της πίεσης.

Το ματς από την ανακοίνωση των ενδεκάδων παρέπεμπε σε αυτό του πρώτου γύρου που η ΑΕΚ είχε ένα τρομερό 45λεπτο, χωρίς να σκοράρει. Τώρα έβαλε και γκολ. Μια μπάλα στην πλάτη της κόκκινης άμυνας. Ο Λιβάι την μάζεψε στο πλάι για να ακολουθήσει ένα απλό "ένα-δυο" των Τζούμπερ- Γκατσίνοβιτς με το γκολ του Σέρβου. Ήταν η μόνη φορά που λύγισε, ο κρυπτονίτης της Ένωσης που λέγεται Πασχαλάκης και ο οποίος ξανά έκανε τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ να αναθεματίζουν.

Ο Ολυμπιακός έκανε ελάχιστα πράγματα. Ακόμη και σε ένα διάστημα που έδειξαν πιο κινητικοί οι παίκτες του, ο Αθανασιάδης πρόβλημα δεν είχε. Και αυτό γιατί τα κεντρικά χαφ του Ολυμπιακού ήταν καθηλωμένα από αυτά της ΑΕΚ, ενώ ο Φορτούνης και ο Μπιέλ δεν μπορούσαν να μπουν στο ματς. Ο ένας κλεισμένος, ο άλλος εξαφανισμένος.

Αυτά άλλαξαν...

Όλα αυτά διαφοροποιήθηκαν όταν μπήκαν δυο πλάγια χαφ και έγινε 10αρι ο Φορτούνης. Γενικά αυτό το αστείο με τον διεθνή Έλληνα θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Πέρασε το ξεκίνημα της χρονιάς ως "τελειωμένος" και μετά την φυγή Μαρτίνς έβγαλε την σεζόν με το σύστημα πέρα- δώθε. Μαγκιά του που τα 'χει καταφέρει (βάσει εμφανίσεων και αριθμών) αλλά η ομάδα του τον χρειάζεται στο "10" όπου κινείται πιο φρέσκα και άνετα από οποιονδήποτε άλλον.

Ο Φορτούνης εκμεταλλεύτηκε το τσαφ του Αθανασιάδη, κράτησε ζωντανή την μπάλα, "άδειασε" τον Γκατσίνοβιτς, έδωσε στον Μασούρα και ο τελευταίος με σέντρα βρήκε το κεφάλι του Μπακαμπού, ο οποίος δεν κάνει σκόντο εδώ και κάμποσες εβδομάδες.

Το 1- 1 ήταν εξαιρετικό για τον... Παναθηναϊκό και κάπου εκεί ο αγώνας άρχισε να θυμίζει Τούμπα. Πάνω- κάτω, τα συστήματα λίγο περίπατο και ο καθένας πάλευε και με λίγο "σύστημα αλάνα" να τα καταφέρει. Η ΑΕΚ πήρε το πέναλτι, οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν σκασμένοι από τρεξίματα και εκεί ουσιαστικά όλα τελείωσαν.

Για επίλογο

Μια κουβέντα και για τους δυο. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα και δεν έχει χρόνο για μοιρολόγια. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να βγάλει την σεζόν και ταυτόχρονα να αρχίσει να ετοιμάζει την επόμενη! Για να πει πάνω απ' όλα στον δικό του κόσμο, ότι και πάλι ήταν μια κακή παρένθεση όπως έχει ξανασυμβεί κατά το παρελθόν. Η ΑΕΚ δεν δείχνει να έχει την ψυχολογία του Παναθηναϊκού, όμως έχει περισσότερες λύσεις. Το μεταξύ τους παιχνίδι στην Λεωφόρο θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον.

Δείτε την Game Night:

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ