STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-3: Τεράστιο διπλό της Ένωσης στο Καραϊσκάκης, με πέναλτι του Λιβάι και γκολ καριέρας από τον Μάνταλο

SUPERLEAGUE / 2022-2023 / PLAY OFF /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / 2022-2023 / PLAY OFF / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ πανηγύρισε μία πολύ μεγάλη νίκη στο Γεώργιος Καραϊσκάκης επικρατώντας 3-1 της ΑΕΚ για την 5η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League. Η Ένωση συγκατοικεί με τον Παναθηναϊκό και βρίσκεται πλέον στο +9 από τους ερυθρόλευκους. Γκατσίνοβιτς (7'), Γκαρσία (82') και Μάνταλος (90+1') τα γκολ της Ένωσης, είχε ισοφαρίσει ο Μπακαμπού στο 53'.

Η ΑΕΚ πήρε ένα σπουδαίο διπλό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Η Ένωση επικράτησε 3-1 του Ολυμπιακού για την 5η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League και συνεχίζει την συγκατοίκηση με τον Παναθηναϊκό στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Οι τελικές και τα expected goals στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ
Οι τελικές και τα expected goals στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ

Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος και μόλις στο 7ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με τον Γκατσίνοβιτς. Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του και στο 53' ισοφάρισε με τον Μπακαμπού.

Όμως, ο Λιβάι Γκαρσία από την άσπρη βούλα έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του στο 82' με τους ερυθρόλευκους να διαμαρτύρονται για το πέναλτι. Ο Μάνταλος με ένα πολύ όμορφο γκολ διαμόρφωσε το αποτέλεσμα στο 90+1'.

Στην επίτευξη του τρίτου γκολ, η αποστολή της ΑΕΚ δέχθηκε δεκάδες αντικείμενα από την κερκίδα, ενώ αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, ακολούθησε εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο.

Στη βαθμολογία, η ΑΕΚ είναι μαζί με τον Παναθηναϊκό στους 72 πόντους (οι πράσινοι έχουν την ισοβαθμία) και πλέον βρίσκεται στο +9 από τον Ολυμπιακό, ο οποίος απομακρύνθηκε αρκετά από την κορυφή μετά την ήττα του.

Το ματς

Η ΑΕΚ μπήκε φουριόζα στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις στο 3ο λεπτό η Ένωση χτύπησε την πόρτα του Ολυμπιακού. Ο Τσούμπερ έδωσε στον Γκαρσία, ο οποίος υπό την πίεση του Μπα και από δύσκολη γωνία δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα προς την εστία. Ένα λεπτό αργότερα, ο Χατζισαφί έκανε τη σέντρα ο Ελίασον με το πλασέ με τη μια μέσα από την περιοχή δεν νίκησε τον Πασχαλάκη.

Στο 7' οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα. Ο Τσούμπερ και ο Γκατσίνοβιτς συνδυάστηκαν υπέροχα. Ο Σέρβος έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή και με σκαστό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0. Οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν με την ΑΕΚ να έχει τον απόλυτο έλεγχο.

Στο 21' είχε νέα καλή ευκαιρία. Η μπάλα στρώθηκε στον Πινέδα εκτός περιοχής. Ο Μεξικανός εξαπέλυσε μία βολίδα αναγκάζοντας τον Πασχαλάκη σε μία δύσκολη απόκρουση. Έξι λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ απείλησε εκ νέου με προσπάθεια του Τσούμπερ που έφυγε άουτ.

Στο 39' ήταν η πρώτη τελική του Ολυμπιακού. Ο Ροντινέι έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει αρκετά μέτρα άουτ. Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, δεν υπήρξε κάποια αλλαγή στο σκορ, με την ΑΕΚ να διατηρεί δίχως κανένα πρόβλημα το προβάδισμα.

Ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο μέρος, με τον Ανιγκό στο 51' να αλλάζει τις πτέρυγες περνώντας τους Μασούρα και Βρουσάι αντί των Βαλμπουενά, Μπιέλ. Άμεσα, οι ερυθρόλευκοι απέκτησαν μεσοεπιθετική πνοή.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα στο 53'. Σε φάση διαρκείας, ο Φορτούνης κράτησε την μπάλα ζωντανή στα αριστερά. Μοίρασε στον Μασούρα, ο οποίος γέμισε στην περιοχή, με τον Μπακαμπού να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Ο Ολυμπιακός είχε πάρει... φόρα. Ο Αλμέιδα προσπάθησε να ηρεμήσει την ομάδα του με αλλαγές, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Γιόνσον και Άμραμπατ στις θέσεις των Σιμάνσκι και Ελίασον αντίστοιχα. Η Ένωση κάπως ισορρόπησε, ενώ ο Ανιγκό άλλαξε τον επιθετικό του, με τον Αραμπί να αντικαθιστά τον Μπακαμπού στο 77ο λεπτό.

Η ΑΕΚ πήρε εκ νέου προβάδισμα στο 81'. Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για μαρκάρισμα του Ρέαμπτσουκ από τον Βίντα σηκώνοντας διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους. Ο VAR δεν κάλεσε τον Μάσα και η απόφαση δεν άλλαξε. Ο Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση και με εξαιρετική εκτέλεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ξεκάθαρα τα ηνία του παιχνιδιού. Στο 85ο λεπτό ο Γκαρσία απείλησε ξανά. Ο 25χρονος φορ μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα προς την εστία, αλλά ο Πασχαλάκης τον σταμάτησε. Στο 90+1' ο Πέτρος Μάνταλος πέτυχε ένα απίθανο γκολ.

Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός πήρε την μπάλα στην περιοχή και απέφυγε τον Μπα με υπέροχη ενέργεια. Με ένα εκπληκτικό σκάψιμο νίκησε τον Πασχαλάκη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα βάζοντας ουσιαστικά το κερασάκι στην τούρτα. Κάπως έτσι, η ΑΕΚ έφυγε με το διπλό από το Καραϊσκάκης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Σισέ, Μπα, Ροντινέι (84' Ανδρούτσος), Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μπιέλ (51' Βρουσάι), Φορτούνης (84' Κασάμι), Βαλμπουενά (51' Μασούρας), Μπακαμπού (77' Αραμπί).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (71' Γιόνσον), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (84' Φερνάντες), Ελίασον (70' Άμραμπατ), Τσούμπερ (84' Μάνταλος), Γκαρσία.

Μην χάσετε την Game Night:

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ