ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός, μια ομάδα με όνειρα και εφιάλτες

SUPERLEAGUE 2022-2023 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2022-2023 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι πρωταθλητές ξέσπασαν στον Παναιτωλικό, ο Μίτσελ αναγκάστηκε να σοβαρευτεί σε επιλογές, στη λήξη δικαιολόγησε τον εαυτό του, οι παίκτες του έβαλαν μισή ντουζίνα γκολ και μένει να δούμε τι θα γίνει από 'δω και πέρα. Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος

Ήταν ένα πανεύκολο βράδυ για τον Ολυμπιακό. Και μια νίκη με πολλά γκολ, που την είχαν ανάγκη στον οργανισμό. Όχι τόσο η διοίκηση ή ο κόσμος, όσο το προπονητικό κέντρο. Ο Μίτσελ, οι συνεργάτες του και οι ποδοσφαιριστές. Δεν αλλάζουν πολλά για τους "ερυθρόλευκους". Δεν έγιναν ξαφνικά φοβεροί και τρομεροί. Η εικόνα τους απέναντι στην ΑΕΚ και οι επιλογές του Μίτσελ ήταν πολύ μακριά από αυτό που λέγεται Ολυμπιακός Πειραιώς.

Όμως η ζωή συνεχίζεται και δεν έχεις κανέναν λόγο να κάθεσαι και να κλαίγεσαι για τα χάλια σου σε ένα ματς, όταν σε περιμένει το επόμενο. Στην λήξη του ματς και στις πρώτες του δηλώσεις, ο Μίτσελ θέλησε να δικαιολογήσει τον εαυτό του, να υπερασπιστεί το έργο του, μίλησε για τους βαθμούς που 'χει μαζέψει η ομάδα από τότε που ανέλαβε, ανέφερε τις στατιστικές, όμως ξέρει και ο ίδιος ότι αυτό το σωματείο και ο κόσμος του, δεν θέλουν τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο, από καλή μπάλα, νίκες και τίτλους!

Δεν έγινε κανείς σοφότερος λοιπόν. Η ομάδα του Πειραιά για άλλο ένα ματς με πιο αδύναμο αντίπαλο, έκανε εξαιρετικά την δουλειά της. Καλή κυκλοφορία, πίεση και ευκαιρίες. Τα ζόρια αρχίζουν, όταν ο αντίπαλος είναι καλός.

Ο Ολυμπιακός πέρασε και δεν ακούμπησε στην Τούμπα (ανεξαρτήτως του 0-0) και ήταν κακός στην OPAP Arena, όπου επαναλαμβάνω ένα γκολ το άξιζε, αλλά τίποτα περισσότερο. Ο Μίτσελ αυτό το Δευτεριάτικο βράδυ, είχε ως πρώτο μέλημα να δει παίκτες να προσπαθούν και από 'κει και πέρα, να προσφέρουν και σωστό ποδόσφαιρο. Το γρήγορο γκολ βοήθησε 100%.

Μια χαψιά!

Στο γκολ του Παπασταθόπουλου τελείωσαν όλα. Ο Φορτούνης εκτέλεσε από δεξιά, είπε "πάρτο βάλτο" στον συμπαίκτη του, που πήδηξε ψηλότερα από όλους και ουσιαστικά έβαλε "ταφόπλακα" στα όποια όνειρα του Παναιτωλικού. Αλλά για σταθείτε. Ποια όνειρα; Δικαιούνταν να κάνουν όνειρα οι Αγρινιώτες.

Η απάντηση είναι αρνητική προς μεγάλη απορία γιατί ο Γιάννης Αναστασίου σε καμία περίπτωση δεν πρεσβεύει το ποδόσφαιρο που έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές του στο χορτάρι. Δυο- τρεις καλές στιγμές, μέσα σε αυτές ένα γκολ και τίποτ' άλλο.

Ο Παναιτωλικός από την μέση και μπροστά ήταν κατά 90% ασύνδετος, οι μεσοεπιθετικοί του γίνονταν μια... χαψιά από την άμυνα των πρωταθλητών. Παπασταθόπουλος και Ρέτσος δεν είχαν προβλήματα παρότι φέτος ειδικά ο Καρέλης έχει βρει κάμποσες φορές στόχο και ακόμη περισσότερες έχει ανησυχήσει τους αντίπαλους τερματοφύλακες.

Ο Ροντινέι και ο Ραμόν κάλπαζαν στις πλευρές και οι εναλλαγές θέσεων από τους Φορτούνη - Χάμες, παρείχε μια σταθερή απειλή. Την μοναδική φορά που δούλεψε καλά από αριστερά η ομάδα του Αναστασίου βρήκε το τέρμα που μείωσε σε 2- 1.

Γκολ - αφύπνιση

Ωστόσο, το γκολ αυτό καλό έκανε στον Ολυμπιακό. Και εξηγούμαι: Ο πρωταθλητής έκανε νωρίς την δουλίτσα του, χάρη στην εκτελεστική δεινότητα του Μπακαμπού. Χώθηκε τέλεια και εκτέλεσε τελειότερα. Με το "καλημέρα" του ματς οι Πειραιώτες είχαν αποβάλει το άγχος και την πίεση που κουβαλούσαν μετά το στραπάτσο στην OPAP Arena.

Στην.. δύση του πρώτου μέρους ήρθε το σερβίρισμα του Φορτούνη στον Παπασταθόπουλο. Το πρώτο. Ακολούθησε κι άλλο. Μετά το 2-1 , ο διεθνής Έλληνας χαφ βρήκε τον Χάμες. Δεύτερη ασίστ του Φορτούνη και υπήρξε -πλαγίως- και τρίτη, προς τον Κανός όταν ο τελευταίος κέρδισε το πέναλτι.

Ο Κανός είχε νωρίτερα βρει ο ίδιος δίχτυα σε μια βραδιά που δεν θα την ξεχάσει ποτέ. Δεν είναι και λίγο πράγμα να "αποχαιρετάς" την μητέρα σου και ελάχιστα 24ωρα μετά, σε μια ξένη χώρα να πρέπει να βάλεις τα ρούχα της δουλειάς και να αποδείξεις ότι αξίζεις να σε έχουν στην δούλεψή τους. Μπράβο στο παλικαράκι και μεταξύ μας, μια χαρά πλάσαρε στην ανοιχτή γωνία.

Εφιάλτες και όνειρα

Δεν είναι λοιπόν η μισή ντουζίνα που πέτυχαν οι "ερυθρόλευκοι". Και πραγματικά θα ήταν αφελές να αρχίσουν να ουρλιάζουν στον Πειραιά ότι "η μηχανή πήρε μπροστά" και άλλα τέτοια σχετικά. Η βραδιά κύλησε εξαιρετικά. Τελεία. Ο φετινός Ολυμπιακός δεν έχει δικαίωμα να βλέπει πιο μακριά από το "αύριο". Κυριολεκτικά το αύριο.

Από την επόμενη προπόνηση. Ούτε καν το επόμενο παιχνίδι. Έχει τόσα να φτιάξει αυτή η ομάδα. Μα τόσα. Ο Μίτσελ έκανε λίγες αλλαγές. Βοήθησε τον Ντόη να ξεθολώσει, έβγαλε τον αρνητικό (και τραυματία) εδώ και 20 μέρες Μπιέλ, θυμήθηκε μετά από πολύ καιρό για βασικό τον Φορτούνη και έκανε και την χάρη στον κόσμο να μην ξεκινήσει τον Ρέαμπτσουκ.

Εύκολο ματς αποδείχθηκε, αλλά κανείς δεν μπορεί να υπογράψει συμβόλαιο για το πως θα εμφανιστεί η ομάδα στην επόμενη υποχρέωσή της. Με δυο Βραζιλιάνους επιθετικά μπακ 100% η ομάδα μπορεί να αποκτήσει έξτρα ποικιλία σε απειλή, αλλά και μεγαλύτερο κίνδυνο κόντρα σε δυνατές ομάδες, αφού δεν υπάρχει σταθερότητα στο κέντρο της άμυνας και δεν αντέχουν ο Χουάνγκ με τον Εμβιλά να κάνουν τα πάντα.

Ο Ολυμπιακός είναι καταδικασμένος να κοιμηθεί όπως έστρωσε. Το αν αυτός ο ύπνος θα 'χει κι άλλους εφιάλτες (όπως στην Νέα Φιλαδέλφια) ή περισσότερα γλυκά όνειρα (όπως την εξάρα της Δευτέρας) θα το δούμε... Ο Μίτσελ όπως σας ανέφερα και στον πρόλογο, είπε ότι η ομάδα βρήκε ξανά τον δρόμο της και οι στατιστικές είναι υπέρ της. Μένει να αποδειχθεί και στο εγγύς μέλλον.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ