OPINIONS

Οι προσευχές των τεσσάρων

Οι προσευχές των τεσσάρων

Πλησιάζει λοιπόν το ξεκαθάρισμα! Θα γνωρίζουμε το βράδυ της Κυριακής την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης για το 2010, την ομάδα που θα καθίσει στον θρόνο και θα ‘χει πετύχει στο 100% τον στόχο που έθεσε, όταν ξεκινούσε το φετινό ταξίδι.

Τέσσερις προπονητές, τέσσερις διαφορετικές εθνικότητες, τέσσερις κουλτούρες. Τέσσερα άτομα, που θα ‘χει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα παρακαλέσουν τον Θεό, τον δικό τους Θεό, λίγο πριν ξεκινήσουν οι ημιτελικοί. Τρεις Χριστιανοί Ορθόδοξοι και ένας Καθολικός. Ο καθένας έχει να πει τα δικά του. Ας κάνουμε λοιπόν κουβεντούλα, για τα δυο πιο “δυνατά” που μπορεί να ζητήσει ο κάθε κόουτς. Ένα που θέλει να του συμβεί και ένα που σε καμία περίπτωση δεν θα επιθυμεί να…συναντήσει.

Πασκουάλ: Ο Καταλανός όταν γονατίσει και αφιερώσει κάποια λεπτά στην Ανώτερη Δύναμη θα ζητήσει κάτι πολύ απλό: Να συνεχίσει η ομάδα του, να βγάζει τους αυτοματισμούς, που μας παρουσίασε καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν και οι οποίοι την έφτασαν να θεωρείται ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο!

Τι δεν θέλει ο Πασκουάλ; Θα παρακαλέσει να μην σφυρίξουν οι διαιτητές τα φάουλ που κάνουν οι μπασκετμπολίστες του, ρίχνοντας το “ξύλο της αρκούδας” στην άμυνά τους!

Πασούτιν: Στο ντεμπούτο του, στην πρώτη του σεζόν, σε μήνες αμφισβήτησης για την αξία του, ο Πασούτιν αποδείχθηκε τελικά, ικανός αναβάτης, αφού το “κόκκινο άλογο” μπόρεσε για όγδοη συνεχόμενη σεζόν να φτάσει στον τελικό προορισμό. Ο Πασούτιν, δεν μπορεί να ζητήσει κάτι διαφορετικό, από το να μπουν όλα τα σουτ των Σισκάουσκας, Χόλντεν και Λάγκτον. Γιατί αν αυτοί οι τρεις έχουν υψηλό ποσοστό, οι Καταλανοί θα αρχίσουν να τον βλέπουν σαν τον…Μουρίνιο!

Ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ, δεν θέλει πάει το ματς στην δύναμη. Γιατί εκεί, οι Ισπανοί όχι απλά υπερέχουν, αλλά είναι κυριολεκτικά πανίσχυροι και οι Ρώσοι μπροστά τους, δεν θα αντέξουν, ούτε ένα δεκάλεπτο. Τα σουτ που προανέφερα, θα παίξουν τον ρόλο τους…

Γιαννάκης: Ο “δράκος” το πήρε ως παίκτης του Παναθηναϊκού στο Μπερσί, θέλει να το σηκώσει και ως προπονητής του Ολυμπιακού. Θα ‘χει σκεφτεί να ζητήσει πολλά από τον Ύψιστο, αλλά αυτό που τον “καίει” είναι, να μπορέσει η ομάδα του να βρει χώρους. Να “ανοίξει” το ματς και μετά όλα θα ‘ναι ευκολότερα. Τι δεν θέλει; Τι έχει παρακαλέσει να μην βιώσει ποτέ; Ένα “κλειστό” ματς, που θα πάει στο “ξύλο” , που θα πάει στα 24’’ , που θα κατεβάσει το σκορ και που θα δώσει στην Παρτιζάν δικαίωμα στο όνειρο. Γιατί αν οι Σέρβοι φτάσουν στον όνειρο, ο “δράκος” θα ζήσει εφιάλτη. Αφήστε που πίσω του, θα ‘χει και τους φίλους του Ολυμπιακού. Καταλαβαίνετε…

Βουγιόσεβιτς: Αυτός έχει ήδη ευχαριστήσει τα Θεία και μόνο που κατάφερε να βρίσκεται στο Παρίσι. Όμως η όρεξη ποτέ δεν σταματάει(και ειδικά για έναν ευτραφή κύριο!). Ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, θέλει πολύ απλά, να δει τους Ολυμπιακούς να “τα σπάνε”. Να εκνευρίζονται, να τσακώνονται, να τα “χάνουν”. Να περνάει η ώρα, το σκορ να ‘ναι “μαζεμένο” και οι παίκτες του να υπερισχύουν σε…κλεφτοπόλεμο. Ε, θα ‘χετε καταλάβει τι τρέμει και τι έχει ικετέψει να μην ζήσει: Την περίπτωση, να υπάρξει πεντάλεπτο- έκρηξης των Πειραιωτών. Γιατί αν τρέξουν και η διαφορά γίνει διψήφια, μετά θα πρέπει και η Παρτιζάν να παίξει αλλιώς και να χαλάσει το σχέδιό της!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ