STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ο παικταράς Λιβάι, το εφηβικό, το ρίσκο του Αλμέιδα και οι δύο φάσεις του Ολυμπιακού που έκαναν το ματς Τέξας

Ο Γιώργος Μασούρας
Ο Γιώργος Μασούρας EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος μετέτρεψε το ματς σε προπόνηση στα κόρνερ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο οι "ερυθρόλευκοι" ήταν καλύτεροι και έφυγαν παραπονεμένοι. Οι δυο αντίπαλοι πάνε για... βίους αντίθετους. Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος

Αν μη τι άλλο ήταν... πάμπλουτο το παιχνίδι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Ωραία γκολ είχε, αγωνία είχε, δύναμη είχε, αμφισβητούμενες φάσεις είχε, φωνές για γκολ και πέναλτι είχε, αμφιλεγόμενες τακτικές είχε. Τα πάντα! Και το καλό για ΑΕΚ και Ολυμπιακό είναι, ότι δεν έχουν πολύ χρόνο να καθίσουν πάνω σε αυτά που έγιναν αφού τους περιμένουν δυο δύσκολα κυπελλικά ματς μεσοβδόμαδα.

Η Ένωση θα πρέπει να τα βγάλει πέρα με τον ευτυχισμένο Άρη και οι "ερυθρόλευκοι" με τον πρωτοπόρο -πλέον- Παναθηναϊκό του Φατίχ Τερίμ. Το ματς του Ν. Φαλήρου το πήρε η ΑΕΚ γιατί στο πρώτο ημίχρονο βρήκε απέναντί της έναν αντίπαλο του οποίου οι ποδοσφαιριστές πολύ απλά, δεν ήξεραν καν πως να στηθούν στα κόρνερ. Δεν χρειάζεται να γράψω κάτι άλλο. Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, αλλά έμεινε με ένα παράπονο προς τον εαυτό του και δυο προς τον διαιτητή.

Διαφορετικές αποδείξεις

Και οι δυο προπονητές προχώρησαν σε δυο αλλαγές συγκριτικά με τις ομάδες που είχαν επιλέξει να εμφανίσουν στην προηγούμενη υποχρέωσή τους. Βέβαια η ΑΕΚ είχε ένα καλό απόγευμα στο σπίτι της, ενώ ο Ολυμπιακός τα 'χε κάνει μαντάρα στην Λαμία. Όταν βέβαια έρχεται η ώρα για τέτοια ματς, οι πρόσφατες εμφανίσεις δεν έχουν και μεγάλη σημασία. Ρωτήστε και τον Άρη και τον ΠΑΟΚ αν αμφιβάλλετε.

Στην τελική η Ένωση ήθελε να πείσει άπαντες ότι έχει πατήσει ξανά το γκάζι, ενώ οι Πειραιώτες να ξεκαθαρίσουν ότι δεν είναι τελειωμένοι από τόσο νωρίς, όπως πολλοί τους έκριναν έτσι με την είσοδο του 2024. Η διάθεση των φιλοξενούμενων να πιέσουν ψηλά και να μην αφήσουν τους γηπεδούχους να πάρουν ανάσα αποτελούσε την κλασική αρχή των πάντων για τον Αλμέιδα, ο οποίος έκρυβε και μια μίνι- έκπληξη.

Από την στιγμή που δεν ξεκίνησε τον Πήλιο, έφερε στο ματς τα δυο δεξιά του μπακ, αλλά προτίμησε αριστερά τον Ρότα και έβαλε δεξιά τον Σιντιμπέ. Ο Αργεντινός προπονητής άφησε τον χρόνο στο πρώτο μέρος να γίνει σύμμαχός του και αν δεν υπήρχε η ανισορροπία στο 2- 1, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ΑΕΚ είχε ένα απλό και εύκολο ημίχρονο...

Φέρτε κόρνερ στον Λιβάι

Οι "κιτρινόμαυροι" κέρδισαν επτά κόρνερ στο πρώτο μέρος και από αυτά, έβαλαν δυο γκολ. Κάθε εκτέλεση από την γωνία του γηπέδου ήταν και μια δοκιμασία για τον Πασχαλάκη, που έβλεπε τους συμπαίκτες του να χάνουν τις μπάλες για πλάκα. Ο Λιβάι πέρα από το ότι είναι παικταράς έμοιαζε να παίζει με το... εφηβικό των Πειραιωτών. Στο πρώτο γκολ το έκανε μόνος του, στο δεύτερο έβγαλε ασίστ στον Τζούμπερ.

Το χειρότερο για τους "ερυθρόλευκους" ήταν, ότι δεν έδειχναν ικανοί να αντιδράσουν, πέραν από κάποια τρεξίματα με αναγκαστική αλλαγή κατεύθυνσης του Ροντινέι. Ο Βραζιλιάνος έκλεινε προς τα μέσα και για να βρει κάποια στήριγμα, αλλά και γιατί εκεί τον οδηγούσε η ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός πάντως έβαλε πολύ όμορφο γκολ μειώνοντας το σκορ, αφού και το σπάσιμο του Ναβάρο στον Φορτούνη ήταν εξαιρετικό και η πάσα του τελευταίου με την μια προς τον Μασούρα ήταν τέλεια.

Αυτό που δεν ήταν τέλειο, είχε να κάνει με το ανέβασμα της άμυνας της ΑΕΚ τόσο ψηλά σε ένα διάστημα που θα μπορούσε να σβήσει το 45λεπτο. Όμως τους καταλαβαίνω γιατί είχαν κυριαρχήσει και όταν ο ποδοσφαιριστής νιώθει ότι θα βάλει κι άλλο, είναι λογικό να παρασυρθεί. Η φετινή ΑΕΚ έχει φάει έτσι γκολ από υποδεέστερους του Ολυμπιακού αντιπάλους, δεν προκαλεί σε κάποιον εντύπωση ότι οι "ερυθρόλευκοι" βρήκαν δίχτυα.

Τέξας στο δεύτερο

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν... Τέξας. Η φάση με το γκολ του Μασούρα ήταν δύσκολη (με το γράμμα του κανονισμού είναι γκολ εκεί που βρίσκει η μπάλα), ενώ θεωρώ πως έγινε πέναλτι στον Ναβάρο που θα έπρεπε ο Σλοβάκος ρέφερι να το δώσει. Ο Κάλενς σήκωσε ψηλά το πόδι δεν βρήκε την μπάλα και υπήρξε καθαρή επαφή με τον Πορτογάλο. Η γνώμη μου απλά, σίγουρα οι ρέφερι ξέρουν καλύτερα... Η ΑΕΚ γενικά στο δεύτερο 45λεπτο δεν είχε την όρεξη του πρώτου. Σου έδινε την εντύπωση ότι θα το κάνει εύκολο το ματς, αλλά αυτό δεν συνέβη. Βέβαια, έπαιξε ρόλο ο Ολυμπιακός σε αυτό.

Ο Ποντένσε ανέβηκε, ενώ βοήθησε πολύ και ο Ναβάρο. Ο Μασούρας είχε βρει όλα τα κενά στην άμυνα της ΑΕΚ και τα εκμεταλλευόταν. Ήταν καλύτεροι οι Πειραιώτες στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού, αλλά όπως αποδείχθηκε δεν αρκούσε για να ξαναπάθει η ΑΕΚ άλλη μια εις βάρος της ανατροπή.

Ο Αλμέιδα έκανε την πρώτη αλλαγή στο 77' , ήταν και αυτό λίγο ρισκαδόρικο, αλλά δεν το πλήρωσε. Πολλοί θα πουν πάλει για την διαχείρισή του, ίσως η αλήθεια να είναι στην μέση, από την στιγμή που ο άνθρωπος κέρδισε με τον τρόπο του, τι να του πεις; Όπως δεν πλήρωσε και ο Ολυμπιακός τις αρκετές φάσεις ανοιχτού γηπέδου που βρήκε η ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά, αφού οι ποδοσφαιριστές του, είχαν βγει μπροστά για να ισοφαρίσουν...

Βίοι αντίθετοι

Η ΑΕΚ πήρε πολύτιμο διπλό, πολύτιμη ψυχολογία και στόχος της είναι να πείσει ξανά τους πάντες, ότι θα είναι αυτή το φαβορί του τίτλου. Ο Ολυμπιακός με σερί χαμένων βαθμών αρχίζει να ξεμακραίνει από την κορυφή και πλέον τα ερωτήματα πληθαίνουν εν μέσω μεταγραφικής περιόδου και διαφορετικής φιλοσοφίας του καινούργιου προπονητή από τον προκάτοχό του... Και οι δυο πάντως σε ελάχιστα 24ωρα έχουν νέα στοιχήματα να βάλουν με τους εαυτούς τους...

Δείτε την Game Night:

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ