ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός θέλει Χουάνγκ και όχι καρούτες

Ο Χουάνγκ στην αναμέτρηση του Απόλλωνα Λεμεσού με τον Ολυμπιακό
Ο Χουάνγκ στην αναμέτρηση του Απόλλωνα Λεμεσού με τον Ολυμπιακό EUROKINISSI

Ένας παίκτης έδειξε τον δρόμο, ο Κορμπεράν ξέρει πια την συνταγή και ο Παντελής Διαμαντόπουλος αναλύει το τι θα δώσει ο Νοτιοκορεάτης, πως θα αλλάξει η διάταξη και τι μπορούν να φτιάξουν οι πρωταθλητές Ελλάδας για να γίνουν ξανά αυτό που ξέρει ο κόσμος τους

Η Μακάμπι Χάιφα "άλλαξε" δυο προπονητές. Και οι άνθρωποι αυτοί κλήθηκαν να βρεθούν αντιμέτωποι. Συμπατριώτες και με λίγο διάστημα για να εργαστούν όπως θέλουν. Οι πρωταθλητές Ελλάδας και Κύπρου κλήθηκαν για το πρώτο 90λεπτο, που κράτησε πάνω από 100΄, δεν κέρδισαν και θα λύσουν τους λογαριασμούς τους στον Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε κερδίσει. Ένα γκολ τουλάχιστον, στα 20 λεπτά μετά το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου θα μπορούσαν να το είχαν σημειώσει οι "ερυθρόλευκοι", που με έναν παίκτη που έτρεχε έδειχναν άλλη ομάδα. Και μόλις αυτός βγήκε, επέστρεψαν στην... καύση μαζούτ. Ο Χουάνγκ άλλαξε την εικόνα της ομάδας και όσα έχετε διαβάσει για αυτόν, σωστά είναι γραμμένα.

Όσο σκληρό και να φαίνεται, μπορεί τα χρήματα και το πρεστίζ του Europa League να είναι σημαντικά, μπορεί να μην είναι απαραίτητο το Conference αλλά αν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό απ' όλα για την ελληνική ομάδα, αυτό είναι να φτιάξει κάτι ποδοσφαιρικά άρτιο εν μέσω επίσημων υποχρεώσεων. Παίκτες υπάρχουν, θα αποκτηθούν κι άλλοι, κάποιοι επιβάλλεται να φύγουν, χρόνος για αλλαγές υπάρχει, χρόνος για πεταμένο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει.

Χρόνος για ποδόσφαιρο... Μεγάλης Παρασκευής δεν υπάρχει. Και χρόνος για να μην κερδίζεις δεν υπάρχει. Γιατί ακόμα η νίκη αγνοείται. Μόνο ήττες και ισοπαλίες. Κάτι ξένο για αυτή την ομάδα δεν συμφωνείτε; Συμφωνείτε. Από την συγκεκριμένη ισοπαλία όμως θεωρώ ότι υπήρξε και μια νίκη. Πλέον όλα είναι ξεκάθαρα! Ακόμη και ο πιο άσχετος ξέρει τι χρειάζεται η ομάδα...

Απεμπλοκή μηδέν...

Ο Κορμπεράν συνεχίζοντας να ψάχνει πράγματα και κυρίως να γυρεύει με ορθολογικό τρόπο το πως θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο η ομάδα, έβαλε τον Χουάνγκ πίσω από τον Ελ Αραμπί στο κόκκινο ντεμπούτο του. Ο Κούντε παρέμεινε ενδεκάδα (αυτό έλειπε αφού με το που έφυγε ο Μαρτίνς, ο Καμερουνέζος μοιάζει με ευτυχισμένο μικρό παιδί που κάθε ημέρα πάει σε παιδότοπο). Εμβιλά δίπλα στον Κούντε και οι Σενεγαλέζοι στα στόπερ, εκεί που θα χρειαστεί και μια μεταγραφή ώστε να ησυχάσει μια για πάντα ο πρωταθλητής από τα προβλήματα που παρουσιάζονται εδώ και δυο χρόνια σε αυτό το πόστο.

Ο Απόλλωνας είναι μια ομάδα που χαρακτηρίστηκε πέρυσι από το επιθετικό της ποδόσφαιρο. Η αλλαγή προπονητή σίγουρα έκανε τους Κύπριους να θέλουν να δείξουν και περισσότερα. Αν μπορούσαν... Γιατί τα ίδια έλεγαν και για τους Πειραιώτες πριν το Ολυμπιακός- Σλόβαν, αλλά δεν έγινε και κάτι τρομερό εκείνη την βραδιά στο Καραϊσκάκης.

Ο δεύτερος ευτυχισμένος από την αλλαγή προπονητή, ο Ραντζέλοβιτς, είχε αναλάβει να φτιάξει καταστάσεις στην μια πλευρά, με τομ Ζινγκερνάγκελ απέναντί του. Και ενώ όλα αυτά τα είχε σκεφτεί ο Καρμποράν στο μυαλό του, αυτό που 100% δεν περίμενε, ήταν να μην αντέχουν οι παίκτες του στην πίεση.

Οι Κύπριοι δημιουργούσαν καταστάσεις, που δεν ήταν τόσο βασανιστικές για μια φυσιολογική ομάδα που μπορεί να απεμπλακεί. Ο Ολυμπιακός όμως δεν έχει ακόμη τους παίκτες ή πιο σωστά το σύνολο για άμεση απεμπλοκή σε καταστάσεις σωστής πίεσης..

Τα δώρα του Χουάνγκ

Έτσι και με λίγη δόση ατυχίας βρέθηκαν να χάνουν οι "ερυθρόλευκοι" πριν το 20λεπτο. Έχοντας δεχθεί πάλι γκολ (φέτος ο Βατσλίκ δεν έχει τελειώσει ακόμη αγώνα αλώβητος). Τούτη την εποχή το ζητούμενο είναι να διορθωθούν πράγματα και να μπουν και τα όποια καινούργια πρόσωπα. Εγώ για ένα είμαι σίγουρος και το επισήμανα μετά την περιπέτεια με την Σλόβαν.

Ο καινούργιος προπονητής έχει καταλάβει και τι γίνεται και -κυρίως- τι γινόταν. Το αν καταφέρει να διορθώσει σύντομα την εικόνα δεν το γνωρίζει ούτε ο ίδιος. Στο ΓΣΠ, τόσο ο Γιάνγκα όσο και ο Πίτας, πήγαιναν σε όλες τις πρώτες μπάλες. Όπως είχε κάνει και ο Πιερό με την Μακάμπι. Ανάμεσα σε άμυνα και χαφ, ο Ολυμπιακός έχει οικόπεδο αφημένο. Φταίνε μόνο τα στόπερ; Οχι. Φταίνε τα κεντρικά χαφ; Όχι. Όλη η... αλυσίδα είναι υπεύθυνη.

Η ομάδα ωστόσο έχει χρόνο βελτίωσης, αρκεί να επανέλθει η ταχύτητα. Ένας γρήγορος παίκτης μπήκε και φάνηκε! Ο Χουάνγκ βρήκε την μπάλα πάνω στο τρέξιμό του και μετά την πάσα του Ρέαμπτσουκ απλά την έκανε ...συνέχεια της προσωπικές του κατεβασιάς. Μπήκε δυνατά στην κυπριακή περιοχή και εκεί είναι δύσκολο να σε προλάβει κάποιος. Πάρσιμο με το δεξί, πλασέ με το αριστερό και γειά σας. Τι θα δώσει ο Χουάνγκ στον Ολυμπιακό λοιπόν; Αυτό που είδατε στο γκολ. Είτε παίξει δεκάρι, είτε πιο πίσω, όπου θεωρώ ότι μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα αν ο Καρμποράν βάλει άλλον πίσω από το φορ. Ή κάποιο άλλο δεκάρι ή τον Αμπουμπακάρ Καμαρά ως περιφερειακό επιθετικό.

Ο Νοτιοκορεάτης, σε αυτές τις περιπτώσεις καλύπτει κάθε σύγχρονη ανάγκη. Είναι δεδομένο πως θα τρέξει. Είναι δεδομένο λόγω ιδιοσυγκρασίας και συμπεριφοράς ότι θα λειτουργεί ανασταλτικά πιο πιστά από οποιονδήποτε άλλο. Και έχει το ταλέντο να κουβαλήσει την μπάλα. Τεχνική κατάρτιση, ταχυδύναμη και όσα στοιχεία χρειάζονται για να δημιουργήσεις άσχημες καταστάσεις στον αντίπαλό σου.

Αλλαγές και καραμελίτσες

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν η αποθέωση της αντεπίθεσης, αλλά και της χασούρας του Ελ Αραμπί. Ο Απόλλωνας είχε μπάλα έφτανε μέχρι τα 17- 18 μέτρα από το τέρμα του Βατσλίκ και μετά βλέπαμε τον Χουάνγκ (μέχρι να τραυματιστεί) να μοιράζει μπάλες. Τον Ραντζέλοβιτς να βγαίνει για πλάκα στην πλάτη των Κυπρίων και τον Μαροκινό (μέχρι να δώσει την θέση στον Χασάν) να χάνει γκολ που για τον ίδιο είναι καραμελίτσες! Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με αλλαγές να αυξήσουν την έντασή τους. Ο Ολυμπιακός έδειξε έτοιμος για το διπλό από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους.

Όλο αυτό κράτησε ένα 20λεπτο αφούη έξοδος του Χουάνγκ, έριξε -όσο κι αν σας φανεί παράξενο- κατά 30% την ένταση μεσοεπιθετικά. Η ομάδα ψάχνει και φορ, αφού ο Χασάν δεν νομίζω ότι μπορεί να σταθεί ως αντι- Ελ Αραμπί (ο Αμπουμπακάρ είναι άλλο πράγμα, μην μπερδευόμαστε).

Ο Καρμποράν έβαλε και τον Αγκιμπού, αλλά θεωρώ ότι αυτός έχει μείνει ακόμη στο... πέρυσι. Ο Ζινγκερνάγκελ δεν έκανε πολύ θόρυβο σε αυτό το ματς και όλο το ενδιαφέρον έπεσε στην δύση της αναμέτρησης σε Ντελα Φουέντε και Βρουσάι. Ο πρώτος αποκτήθηκε, ο δεύτερος ενεργοποιήθηκε μετά τον παραγκωνισμό του από τον Μαρτίνς. Δεν κρίνονται αυτά τα δυο παιδιά, θα ήταν άδικο.

Συνταγή νίκης

Πλέον ο τραχανάς απλώθηκε. Ο Ολυμπιακός θέλει ενίσχυση στην άμυνα (ίσως και έναν τερματοφύλακα για να μην κάνει άνετες πασούλες στο πουθενά ο Βατσλικ) και έξτρα ποιότητα στα χαφ, ώστε να μην μείνει ο Χουάνγκ "καλαμιά στον κάμπο". Ο Κούντε ξέρει μπάλα, συμπληρώνει τον Εμβιλά που χάνει ανάσες. Όμως ένας μόνος του στο "6" δεν μπορεί να παίξει.

Οπότε αν είναι ο Νοτιοκορεάτης να παίζει στο "8" και η ομάδα να γίνει καλύτερη, θα πρέπει να βρεθεί και "φονιάς- κόφτης". Ο Κορμπεράν θα συνεχίσει να ψάχνεται στο "10" εκτός αν αφήσει εκεί τον Νοτιοκορεάτη ή ο Φορτούνης γίνει... Βρουσάι ή ο Αμπουμπακάρ πάρει φανέλα σε ένα 4- 4- 1- 1 που δεν το πολυβλέπω. Ο Ισπανός μου δείχνει ότι θέλει να κάνει κυριαρχικό παιχνίδι, γουστάρει να 'χει δεκάρι και καλά κάνει.

Παίζει αλλιώς από τον Μαρτίνς και αν έχει την τύχη του Πορτογάλου, θα φτιάξει πολύ καλύτερη ομάδα αφού η συνταγή νίκης που έχει εμφανίσει είναι πιο κοντά στα "πρέπει" της ομάδας. Θέλει όμως τον χρόνο σύμμαχο, το ξαναγράφω την ρημάδα την τύχη μαζί του και σωστές επιλογές. Αξίζει να περάσει στους ομίλους του Europa αλλά και αυτό δεν θα του το χαρίσει ο Απόλλωνας. Καιρός είναι για μια νίκη...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROPA LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ