ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός θα ταράξει το πρωτάθλημα αν...

Ο Ολυμπιακός θα ταράξει το πρωτάθλημα αν...
ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / INTIME SPORTS

Δυο ποδοσφαιριστές για φίλημα. Ένας αντίπαλος που έχασε νωρίς. Ποικιλία στο σκοράρισμα, ποικιλία στις ασίστ και όμορφο ποδόσφαιρο είτε με δεκάρια, είτε με εξτρέμ. Οι "ερυθρόλευκοι" προλαβαίνουν, αν βρουν αυτό που ψάχνουν. Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος

Το 2022 για τον Ολυμπιακό έκλεισε με νίκη. Το τι θα του φέρει το '23 δεν το γνωρίζει κανείς, αλλά αυτό που κάνει "μπάμ" είναι πως αν βγουν μπροστά οι ποδοσφαιριστές του και έχουν χώρους, ισχύει το "που σε πονεί και που σε σφάζει".

Από την μέση (μέσα και αυτή) και μπροστά οι Πειραιώτες ξεχειλίζουν από ποιότητα. Για να το σταθεροποιήσουν αυτό βέβαια, πρέπει να κάνουν συγκεκριμένες κινήσεις στα μετόπισθεν. Γιατί ο Αστέρας το έχασε από νωρίς το ματς και δεν είχε σε καμία περίπτωση την τύχη να γίνει... ΠΑΣ.

Ο Ολυμπιακός δεν χαρίστηκε, δεν το συζήτησε και εκμεταλλεύτηκε σε απόλυτο βαθμό την ποιότητα των ποδοσφαιριστών του. Ο Μπιέλ ήταν αυτός που ξεχώρισε σε διάρκεια, αλλά το σημαντικότερο που πρέπει να κρατήσει ο Μίτσελ είναι ότι σε αυτό το ματς, η ομάδα του είτε έπαιξε με τα δεκάρια, είτε με ακραία χαφ, είχε ποιότητα και διάρκεια στην απειλή. Με πέντε διαφορετικούς σκόρερ και αρκετούς... σερβιτόρους.

Έτσι είναι μια ομάδα με πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές. Μπορεί να σε βλάψει και να μην ξέρεις από ποιον να φυλαχτείς...

Ανάκτηση, Φορτούνης, πάρ' το

Ο Φορτούνης έχει αλλάξει τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό δεν είναι είδηση. Είδηση είναι ότι δεν έπαιζε, όμως ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω για κανέναν. Ο διεθνής άσος με το "καλημέρα" του ματς είχε δυο σερβιρίσματα. Στο ένα προτίμησε τον Χάμες ο οποίος πλάσαρε αναιμικά. Εγώ θα την είχα δώσει στον Μπιέλ, ο οποίος σε αυτό το ματς ήταν εξαιρετικός. Ο Κώστας το έκανε αυτό την δεύτερη φορά, μετά την ανάκτηση της μπάλας από τον Εμβιλά. Εξαιρετική η πάσα, καλό το τελείωμα του Ισπανού και νωρίς- νωρίς το γκολ...

Την ανάγκη για αλλαγή της άμυνας του Ολυμπιακού την επιβεβαίωσε και ο Αστέρας. Νωρίς - νωρίς στο ματς, ο Πασχαλάκης τους έσωσε όλους. Οι Αρκάδες πρώτα εξέθεσαν τον Ανδρούτσο. Μετά η μπάλα πέρασε στην περιοχή για τον Μπαράλες. Ο Παπασταθόπουλος είχε χάσει την φάση. Ο Ντόη ηττήθηκε κατά κράτος από τον πολύ πιο έμπειρο Μπαράλες και ο Ρέαμπτσουκ απλά είχε αργήσει. Οι πρωταθλητές σώθηκαν πρώτα από τον εξαιρετικό τερματοφύλακα που έχουν και μετά από το αριστερό τους δοκάρι.

Χάντμπολ - Φούτμπολ

Μόλις έγινε η φάση που σας περιέγραψα, οι Πειραιώτες συμμαζεύτηκαν, έφεραν πιο κοντά τις γραμμές και σίγουρα ήταν πολύ πιο... μέσα στην ουσία του αγώνα. Δυσκόλεψαν την ζωή των αντιπάλων τους, όχι μόνο με την κατοχή, αλλά με την αδιάκοπή κίνηση.

Το μεγαλύτερο όπλο του Ολυμπιακού, ήταν ότι η τριάδα Χάμες- Φορτούνη- Μπιέλ άλλαζε συνεχώς θέσεις. Αδιάκοπα. και εκτελούσαν. Βλέπαμε... χάντμπολ με τα πόδια. Φούτμπολ δηλαδή!!! Και έτσι ήρθε και το 2- 0. Γιατί αυτή την φορά ο Χάμες μόνο αναιμικά δεν σούταρε. Και βρήκε στόχο με άνεση.

To ματς αυτό οι "ερυθρόλευκοι" το... καθάρισαν νωρίς. Μπορεί και στα Γιάννινα να κέρδιζαν 2- 0 και μετά να έπαθαν ζημιά, όμως αυτή την φορά και είχαν γνώση οι φύλακες, αλλά και σε καμία περίπτωση το ματς δεν ήταν ίδιο. Επίσης, η αναμέτρηση ήταν στο "Καραϊσκάκης" οπότε ήταν και πιο σοβαροί, αφού δικαιώματα μπροστά στον κόσμο σου δεν είναι και το καλύτερο να δίνεις.

Ντουέτο για φίλημα

Αντιθέτως λοιπόν, η ομάδα χωρίς να οργιάσει, ακολούθησε έναν λογικό δρόμο. Ως καλύτερο σύνολο, φρόντισε απλά να το επιβεβαιώσει. Στο τρίτο γκολ, ο Ολυμπιακός βρέθηκε με τρεις ποδοσφαιριστές στην μεγάλη περιοχή. Ο Μπιέλ έκλεψε, ο Χάμες έδωσε την ασίστ και ο Μπακαμπού έβαλε το γκολ (του έφαγε και ένα ο διαιτητής στο 89').

Όλος ο υπόλοιπος χρόνος της αναμέτρησης, κύλησε μέσα σε κλίμα... χριστουγεννιάτικο. Ο Γκάρι έβαλε το τέταρτο γκολ με έξυπνο μάζεμα και όχι με τσάτρα- πάτρα τελείωμα. Και έδωσε και ασίστ στον Μασούρα για το πέμπτο. Όσοι πήγαν στο γήπεδο γούσταραν που είδαν τον Μαρσέλο να μπαίνει, χειροκρότησαν την ομάδα τους και έκλεισαν μαζί της, τις υποχρεώσει για το 2022.

Μια χρονιά, που μπορεί τους τελευταίους μήνες να έκρυψε προβληματισμούς στενοχώριες και άσχημες εμφανίσεις, αλλά μην ξεχνάμε ότι και αυτό το έτος, βρήκε πρωταθλητή τον Ολυμπιακό.

Αποφασίζω να τελειώσω έτσι το σημερινό άρθρο: Για να παίζει επιθετικά η ομάδα, για να την ευχαριστιέται ο κόσμος της, για να κάνουν τα κόλπα τους τα δεκάρια και οι επιθετικοί και για να γράφουν... ποιήματα οι ρεπόρτερ, υπάρχουν δυο ποδοσφαιριστές που τα δίνουν όλα.

Ο Εμβιλά και ο Χουάνγκ. Ο Χουάνγκ και ο Εμβιλά. Ένα τρομερό ντουέτο, το οποίο θα πρέπει να βοηθήσει ο οργανισμός. Πώς; Με μεταγραφές γρήγορων και εκρηκτικών αμυντικών. Καλή χρονιά...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΧΑΜΕΣ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ