ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON

Ο Ολυμπιακός προκάλεσε βραχυκύκλωμα, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και η ζωή τους συνεχίζεται

Ο Ολυμπιακός προκάλεσε βραχυκύκλωμα, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και η ζωή τους συνεχίζεται
ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME SPORTS

Ο Καρβαλιάλ είδε την έμπνευσή του να βγαίνει, ο Τερίμ απάντησε με δυο φορ και οι "αιώνιοι" θα πάνε στο "Καραϊσκάκης" για να μάθουν ποιος τελικά αξίζει να περάσει. Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος.

Όσο πέρναγε η ώρα στην Λεωφόρο, το παιχνίδι άναβε. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έδωσαν μια όμορφη μάχη, είχαν από ένα ημίχρονο ο καθένας και πιστεύω ότι αφήνοντας ανοιχτό το θέμα της πρόκρισης θα ξεχάσουν εύκολα αυτό το 1-1 και θα επικεντρωθούν στις επόμενες υποχρεώσεις.

Οι δυο προπονητές μάλλον θα χαμογελάνε περισσότερο. Γιατί και για τους δυο έχει γίνει σχετικός ντόρος, αλλά συνέβαλαν στο να πάρουν ο καθένας από ένα ημίχρονο. Ο Καρβαλιάλ το πρώτο, ο Τερίμ το δεύτερο. Είναι αρκετό αυτό; Όχι.

Αν ήταν μας πρωταθλήματος ίσως να συζητούσαμε αλλιώς, αλλά πάντα πρέπει να ξέρεις για τι μιλάς. Και εδώ επρόκειτο για έναν πρώτο αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.

Ο Ολυμπιακός δικαιούται να είναι ευχαριστημένος γιατί πολλοί τον περίμεναν πολύ χειρότερο (κυρίως ψυχολογικά) βάσει των όσων συνέβησαν την Κυριακή, ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει ένα βαρύ πακέτο παιχνιδιών, οπότε το δεύτερο ματς στο Καραϊσκάκης θα 'χει και περισσότερη ιστορία αφού εκεί βρίσκεται το εισιτήριο για τα προημιτελικά!

Με Αλεξανδρόπουλο σε αποστολή

Κι όμως, όσοι παραξενεύτηκαν για τις αρχικές επιλογές του Καρβαλιάλ, σχετικά νωρίς κατάλαβαν, πως ο Πορτογάλος κατάφερε να βραχυκυκλώσει τον Παναθηναϊκό. Παίρνοντας μάλιστα και γκολ από παίκτη που έκανε τα πρώτα καλά ποδοσφαιρικά του βήματα με την πράσινη φανέλα.

Οι Πειραιώτες, κάθε φορά που οι αντίπαλοί τους "έχτιζαν" από πίσω επίθεση, εμφάνιζαν ένα 4-4-2 με τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο δίπλα στον Ναβάρο. Ο παλιός πράσινος χαφ, έτρεχε σαν τρελός πιέζοντας τις πρώτες μπάλες των αντιπάλων του.

Πίσω από αυτό το ντουέτο, υπήρχαν κεντρικά ο Καρβάλιο με τον Έσε, δεξιά ο Μασούρας και αριστερά ο Ρίτσαρντς. Όταν ο Ολυμπιακός είχε μπάλα, ο Αλεξανδρόπουλος ερχόταν πιο κοντά στα κεντρικά χαφ και ανέβαιναν οι δυο πλάγιοι για να δώσουν στήριγμα στον Ναβάρο.

Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν τις εντυπώσεις στο 45λεπτο με τους ποδοσφαιριστές τους να κερδίζουν τις περισσότερες μονομαχίες, να είναι αρκετά απειλητικοί και κυρίως να παίζουν με μεγαλύτερη ένταση από άλλες φορές.

Ο Τερίμ έβλεπε τους παίκτες του να μην μπορούν να κρατήσουν μπάλα, να παίρνουν αρκετά μέτρα μακριά από την περιοχή του Πασχαλάκη και να μην είναι σε θέση να απειλήσουν. Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην είχε στο χορτάρι την ποιότητα των Φορτούνη- Ποντένσε, αλλά έβγαλε περισσότερα τρεξίματα και πάρα πολλά διπλομαρκαρίσματα στον νευραλγικό χώρο του κέντρου. Όλη αυτή η κατάσταση έδωσε και αυτοπεποίθηση στην τετράδα της άμυνας του Ολυμπιακού, που σ' όλο το πρώτο μέρος ήταν αλάνθαστη...

Αλλαγές και γκολ καρμπόν

Και γενικά το να πατάς καλύτερα από τον αντίπαλο σου δίνει και μια σιγουριά πως κάποια στιγμή θα βάλεις και γκολ. Μετά το κόρνερ του Καρβάλιο, έγινε η... σαλάτα στην περιοχή του τριφυλλιού και το 0- 1 ήταν γεγονός με την όμορφη εκτέλεση του Αλεξανδρόπουλου.

Η είσοδος του Ποντένσε στην θέση του Ρίτσαρντς που 'χε ξεκινήσει μπροστά από τον Ορτέγκα έδωσε κι άλλη ποιότητα, αλλά και την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να απειλήσει από τα δεξιά του.

Όμως, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που εμφάνισαν οι γηπεδούχοι, ήταν ότι ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δεν έπαιρναν πλάτος στο γήπεδο. Όσο έπαιζε ο Αϊτόρ έκλεινε μέσα , το ίδιο έκανε και ο Τζούρισιτς μέχρι να χτυπήσει. Ο Μαντσίνι με τον Βέρμπιτς ήθελαν να το αλλάξουν, αλλά εύκολο δεν ήταν.

Μετά από τέσσερα χρόνια ο Κότσιρας ξανάπαιξε αμυντικό χαφ (κι αυτό μια φορά το 'χε κάνει στον Αστέρα) αλλά δεν ήταν κακός... Και το γκολ του Παναθηναϊκού μπήκε όπως του Ολυμπιακού. Κόρνερ από το ίδιο σημείο από τον Μαντσίνι, κεφαλιά Ιωαννίδη και οι αμυντικοί πουθενά, όπως και την Κυριακή που τους έκανε ό,τι ήθελε ο Λιβάι Γκαρσία για ένα ημίχρονο.

Οι αλλαγές βοήθησαν τον Παναθηναϊκό (έπαιξε με δυο φορ), ενώ παίκτες του Ολυμπιακού έχαναν ανάσες όσο πέρναγε η ώρα. Ο Ναβάρο και ο Μασούρας δεν μπορούσαν να κυνηγήσουν όπως στο πρώτο μέρος, ενώ θεωρώ ότι αν άντεχε ο Αλεξανδρόπουλος θα 'πρεπε να μην βγει στο 60'. Ο Ποντένσε δεν έδωσε πολλά, ο Κίνι και ο Καμαρά δεν ήταν καλύτεροι από αυτούς που αντικατέστησαν, ο Φορτούνης με τον Γιόβετιτς προσπάθησαν να κρατήσουν μπάλες σε ένα διάστημα όπου ο Παναθηναϊκός είχε πλέον ανεβάσει τις γραμμές...

Οι Πειραιώτες έκαναν δυο καλές επισκέψεις στα τελευταία λεπτά μπροστά στον Λοντίγκιν, οι Αθηναίοι έχασαν δυο γερές ευκαιρίες και στο τέλος έμεινε ο καθένας με τα παράπονα από τον εαυτό του και πήγαν για ύπνο.

Περί λογαριασμών!

Δεν θα αργήσουμε να μάθουμε ποιος θα περάσει από αυτό το ζευγάρι. Ο πρώτος αγώνας άφησε υποσχέσεις και για τον δεύτερο, όπου πλέον οι αντίπαλοι γνωρίζονται καλύτερα. Ο Παναθηναϊκός στο ενδιάμεσο έχει να πάει στην OPAP Arena όπου η πίεση της ΑΕΚ είναι πολύ πιο αφόρητη από αυτή του Ολυμπιακού, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" θα πεταχτούν μέχρι την Καισαριανή για να αντιμετωπίσουν την Κηφισιά, συνεχίζοντας να ψάχνουν την επιστροφή στις νίκες.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ