ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός με τρέλα και φανέλα έβαλε μπουρλότο σε όλη την Super League

Ο Σέρτζι Κανός
Ο Σέρτζι Κανός INTIME SPORTS

Ο Φορτούνης που πέρασε τόσα και είναι πάντα εδώ, ο Μπακαμπού που έχουν υποτιμήσει η άμυνα που έχει φάει τόσο κράξιμο και μια ομάδα που πήγε και έπαιξε την ζωή της στην OPAP Arena. Οι πρωταθλητές έγιναν οι πρώτοι που πλήγωσαν την φετινή ΑΕΚ και έβαλαν στα playoffs μπουρλότο.

Δυο ημέρες μετά τα γενέθλιά του, ο Ολυμπιακός πήγε στην OPAP Arena να παίξει σε ένα ματς όλη τη χρονιά. Κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα που δεν είχε φέρει ούτε ισοπαλία στην έδρα της. Και φέτος είχε στα δυο ματς κερδίσει τις εντυπώσεις.

Όμως οι Πειραιώτες ξύπνησαν στην ΑΕΚ μνήμες από το παρελθόν. Έκαναν ένα τρομερό 25λεπτο και αυτό ήταν αρκετό για να τους δώσει τη νίκη.

Έγιναν οι πρώτοι που κερδίζουν στην OPAP Arena, κάτι που είχε συμβεί και στο "Γεώργιος Μόσχος" όταν αυτό χτίστηκε σε αγώνα μπάσκετ. Η πρώτη ομάδα που είχε νικήσει τους "κιτρινόμαυρους" ήταν ο Ολυμπιακός.

Η ΑΕΚ πιστεύω ότι δεν αξίζει να κλείσει δεύτερη την κανονική περίοδο. Όμως το τι πιστεύω εγώ δεν έχει σημασία. Αποδείχθηκαν κατώτεροι των αναγκών αυτού του αγώνα.

Είχαν την υπεροχή, αλλά γκολ δεν έβαζαν. Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, είχε έναν παθητικό ρόλο στο πρώτο μέρος, αλλά τις διαθέσεις του, τις φανέρωσε.

Και μόλις ο Φορτούνης και ο Μπακαμπού βρήκαν χώρους δράσης, απέδειξαν όχι μόνο πόσο έχουν αδικηθεί στο παρελθόν, αλλά και πως μπορούν να κρατήσουν ζωντανή μια ομάδα.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να σταθεί όρθιος και για πολλή ώρα μετά από την ηλιθιότητα του Μπιέλ και τον σχηματισμό της ομάδας.

Η ουσία είναι μια πλέον. Τα πλέι οφ θα έχουν τεραστιο ενδιαφέρον. Η ΑΕΚ δεν τελειώνει με αυτή την ήττα. Και στην τελική θα 'χει την ευκαιρία να δοκιμάσει και τον εαυτό της. Μέχρι τώρα μέτραγε μόνο νίκες στην OPAP Arena και είχε βάλει μόνο δυο γκολ.

Η πίεση της ΑΕΚ ψηλά όπως παραδέχθηκε ο Μίτσελ του δημιούργησε μπελάδες. Εκμεταλλεύτηκε όμως η ομάδα του, ότι στο δεύτερο μέρος η αντίπαλος μπήκε με πολύ σιγουριά, ενθουσιασμό, παρασύρθηκε στην αρχή του δευτέρου μέρους και βρέθηκε να τρώει τρία γκολ σε σύντομο χρονικό διάστημα,

Θέμα κέντρου

Ο Αλμέιδα δεν επιβράβευσε τις τελευταίες καλές εμφανίσεις του Τσούμπερ και άφησε τον Ελβετό στον πάγκο ώστε να αλλάξει λίγο την λογική βάσει των αναγκών του ματς. Ως πρώτοι οι "κιτρινόμαυροι" δεν θέλησαν να πάρουν πολλά ρίσκα ή να πάνε... βουρ στον πατσά.

Ο Αραούχο θυμήθηκε ξανά την θέση του φορ, ο Πινέδα κινήθηκε πίσω από αυτόν και το ζευγάρι Γιόνσον - Σιμάνσκι ενώθηκε ξανά. Μπορεί επιθετικά να μην έκαναν "παπάδες" αλλά επισκέψεις στην περιοχή του Πασχαλάκη είχαν συχνές και θα μπορούσαν να βρουν και καλύτερες επιλογές.

Την ίδια ώρα λοιπόν ο Ολυμπιακός κατάφερε να είναι πολύ καλύτερος απ' ότι στο κύπελλο. Κι αυτό γιατί δεν έκανε πειράματα ο Μίτσελ και οι ποδοσφαιριστές του μπήκαν αποφασισμένοι να τρέξουν, να μαρκάρουν και να διεκδικήσουν κάθε μπάλα.

Είχε και την καλή του φάση στο πρώτο μέρος ο πρωταθλητής, απλά ο Μπακαμπού δεν κατάφερε να περάσει την μπάλα όπως ήθελε κάτω από τα πόδια του Αθανασιάδη.

Το ματς ήταν σκληρό και αν η ΑΕΚ δεν είχε δυο πραγματάκια, αυτά ήταν τον Αραούχο στην θέση του και τον Λιβάι στο γήπεδο. Η άμυνα των "ερυθρόλευκων" λειτούργησε πολύ καλύτερα απ' ό,τι σε προηγούμενα μεγάλα ματς, όμως δεν μπορούσαν εύκολα να κρατήσουν μπάλα οι "ερυθρόλευκοι" αφού το γεμάτο κέντρο χάρισε ασφάλεια στους γηπεδούχους.

Τα κενά

Δεν ήταν εύκολο για τα χαφ του Ολυμπιακού να καλύψουν όλες τις μπάλες που πέρναγαν. Υπήρχαν κενά και αυτό έφερε φάσεις στην Ένωση. Ο Χουάνγκ είχε να καλύψει μόνος του έναν μεγάλο χώρο όχι μόνο σε μήκος, αλλά και σε πλάτος στο γήπεδο.

Ο Σαμασέκου έμενε πιο πίσω -προς τα στόπερ-, ενώ ο Φορτούνης έτρεξε πολύ χωρίς την μπάλα και λιγότερο με αυτή. Γιατί αποτελούσε την έξτρα βοήθεια των κεντρικών χαφ της ομάδας του.

Κάτι που χτύπησε άσχημα ήταν ότι ουκ ολίγες φορές οι αμυντικοί του Ολυμπιακού έδιωχναν την μπάλα στον... γάμο του Καραγκιόζη μόνο και μόνο για να απομακρυνθεί αυτή από την μεγάλη περιοχή.

Η ΑΕΚ κέρδιζε εύκολα μπάλες ξανά και ξανά, όμως δεν μπορούσε να βρει στόχο γιατί πολύ απλά δεν είχε φορ να σκοράρει παρά τις προσπάθειες του Αραούχο.

Και κάπως έτσι έκλεισε ένα πρώτο μέρος με τον Ολυμπιακό να ζητάει κόκκινη στον Μουκουντί ο οποίος ανέτρεψε τον Κανός εκτός περιοχής, αλλά αν θεωρούσαν οι διαιτητές ότι ο Ισπανός ήταν σε προφανή θέση για γκολ θα μπορούσαν να είχαν αποβάλει τον Γάλλο.

Ονειρικό 25λεπτο

Δεν ήξεραν βέβαια το μέλλον οι "ερυθρόλευκοι". Γιατί ο Μουκουντί έβαλε το πρώτο γκολ μετά το σουτ του Μπιέλ. Και με συνοπτικές διαδικασίες ο αρχηγός μετά από καιρό (και διάφορους που φόρεσαν το περιβραχιόνιο αυτής της ομάδας χωρίς να το αξίζουν) Κώστας Φορτούνης, έδωσε το έτοιμο γκολ στον Μπακαμπού.

Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, ένας εξαιρετικός φορ και πολύ υποτιμημένος, αυτή την φορά την πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Αθανασιάδη και έγινε το 0-2.

Ο Ολυμπιακός δίχως να προλάβει να κάνει κάτι, κέρδιζε. Όμως είχε δείξει από νωρίς στην ΑΕΚ, ότι αν την βρει μπόσικη θα της κάνει την ζημιά. Είχε ελάχιστες φάσεις, αλλά καλές στο πρώτο μέρος. Ε, στο δεύτερο έφτασε στο σημείο να κάνει... πάρτι.

Το τρίτο γκολ ήταν αποθέωση ξανά των Φορτούνη - Μπακαμπού. Και έτοιμο γκολ στον Κανός. Ένα υπέροχο 25λεπτο για τον Ολυμπιακό. Ονειρικό. Μαγικό. Και το χάλασε ο Μπιέλ!

Με την αποβολή. Βγήκε ο Φορτούνης για να μπει ο Βρουσάι, ώστε να καλυφθεί το κενό που άφησε η ανοησία του Ισπανού. Μαζί βγήκε και ο Μπακαμπού.

Οι δυο παίκτες που όρισαν την μοίρα αυτής της αναμέτρησης και έβαλαν την ομάδα τους για τα καλά στο πρωτάθλημα!

Πολύ - πολύ σκληρός

Η ΑΕΚ πήρε ξανά την κατοχή, αλλά ο Ολυμπιακός και με παίκτη λιγότερο ήταν θωρακισμένος και πάνω απ' όλα σε τρομερή ψυχολογία.

Θέλω να σημειώσω ότι ήταν σπουδαίο το παιχνίδι του Κανός στις καλύψεις. Δεν άφησε στιγμή εκτεθειμένο τον Ρέαμπτσουκ, ο οποίος και αυτός είχε δύσκολο έργο, αλλά τα πήγε περίφημα.

Ο Ισπανός τα έδωσε όλα σε βαθμό να μην μπορεί να συνεχίσει και να βγει αλλαγή. Είχα από την εποχή του Φουστέρ (δεν είναι ίδιοι παίκτες) να δω ποδοσφαιριστή να καταθέτει την ψυχή του.

Η ΑΕΚ βρήκε το γκολ της μετά από επιπόλαιη ενέργεια του Ελ Αραμπί ο οποίος και στην συνέχεια αντίο να πασάρει να βγει εύκολη κόντρα, κράτησε αδικαιολόγητα την μπάλα.

Γενικά ο Μπιέλ και ο Μίτσελ βοήθησαν την ΑΕΚ στο τελευταίο 20λεπτο, αλλά όλος ο υπόλοιπος Ολυμπιακός αποδείχθηκε τόσο σκληρός, που δεν λύγισε ούτε από... εμπνεύσεις!

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε 7 δευτερόλεπτα για να βάλει το δέυτερο γκολ. Χρειάστηκε και επτά μήνες για να στείλει σε όλους το... μήνυμα, ότι δεν έχει τελειώσει από την ιστορία του πρωταθλήματος. Ήταν η πρώτη νίκη των "ερυθρόλευκων" όπως έγραψα στην αρχή απέναντι σε μεγάλη ομάδα.

Η ΑΕΚ είναι πιο γρήγορη ομάδα από τον Ολυμπιακό και είχε την κυριαρχία. Όμως ο Ματίας Αλμέιδα, θα πρέπει να προβληματιστεί για ένα γεγονός. Μόλις έγινε το 0-1 ήρθε και απότομη κατάρρευση. Και τα playoffs είναι σκληρή η διαδικασία.

Ο δρόμος είναι μακρύς για όλους. Ο Παναθηναϊκός ξεκινάει με προβάδισμα. Μικρό. Η ΑΕΚ θα πρέπει να ξαναβρεί άμεσα την όμορφη μπάλα της. Έχει καλό προπονητή, καλούς παίκτες και τίποτα δεν τελείωσε.

Ο Ολυμπιακός έχει περάσει πολλά. Πλέον πάει με τρέλα, σίγουρα πάει με φανέλα και ξεσηκώνει τον κόσμο του. Ο ΠΑΟΚ παίζει τόσο καλή μπάλα, έχει τον καλύτερο προπονητή, αλλά δεν του φταίει κανείς που 'χει πετάξει βαθμούς στην θάλασσα. Καλά πλέι οφ...

Παρακολουθήστε τη μαραθώνια Game Night για το μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός κι όλη τη δράση της τελευταίας αγωνιστικής:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ