ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 100% χάρη στην ηρεμία των παικτών του και του Καρβαλιάλ που σε έναν μήνα τα έχει δει όλα

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί
Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί INTIME SPORTS

Η δεκάδα των "ερυθρόλευκων" φάνταζε περισσότερη, απέναντι σε έναν σκληρό αντίπαλο. Ο τρομερός Μασούρας, και ένας Πορτογάλος προπονητής που κοουτσάρει μια ξένη για αυτόν ομάδα και ζει τρελές καταστάσεις κάθε 90λεπτο. Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος.

Για μια ομάδα μια μεγάλη νίκη, δεν χρειάζεται να σημειωθεί ντε και καλά απέναντι σε λεγόμενο τεράστιο αντίπαλο. Μπορεί να είναι τέτοιες οι συνθήκες που θα δημιουργηθούν σε μια αναμέτρηση, που θα κάνουν μεγάλο το αποτέλεσμα. Η νίκη του Ολυμπιακού στην Καισαριανή, ήταν μεγάλη:

  • Με δέκα παίκτες για μεγάλο διάστημα.
  • Με δυο γκολ να μπαίνουν και να μην μετράνε ως οφσάιντ.
  • Με ολοκάθαρο πέναλτι να μην δίνεται σε ζωντανό χρόνο, να υπάρχει -κακώς- παραδοχή μέσω VAR και τελικά να μην εκτελείται λόγω οφσάιντ και αυτό.
  • Με καλή μπάλα, κόντρα σε έναν αντίπαλο που χτυπάει όλα τα ματς.
  • Με τέσσερα παιχνίδια δίχως νίκη.
  • Με έναν καθοριστικό αγώνα κυπέλλου να ακολουθεί.

Η νίκη αυτή ήταν ολοκληρωτικά του Καρβαλιάλ και κυρίως των παικτών του. Γιατί μόνο όποιος έχει παίξει μπάλα, μπορεί να καταλάβει πόσο δύσκολο είναι να συμβαίνουν όσα σας περιέγραψα για μια ομάδα που επιμένει για να πάρει το ματς. Και ξέχασα και το χειρότερο: Όλα αυτά να έχουν έρθει την στιγμή που το ματς ξεκίνησε με άλλες συνθήκες και με την ψυχολογία όλων να θεωρούν την αναμέτρηση τελειωμένη μετά το 0- 2. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο...

Ο Μασούρας είναι σε... άλλη φάση!

Ομάδα ψυχοβγάλτης είναι η Κηφισιά και το έχει αποδείξει. Αν δεν την βάλεις κάτω από την αρχή να την διαλύσεις, όπως έκανε ο ΠΑΟΚ, ίσως να 'χεις ζητήματα όπως ο Παναθηναϊκός ή μπελάδες όπως η ΑΕΚ. Ο πιο φορμαρισμένος "ερυθρόλευκος" ο Μασούρας, έβαλε μια γκολάρα που για να μπει, πρέπει ο παίκτης που εκτελεί να είναι πραγματικά καλά. και σε αυτό το σημείο διακόπτω οποιαδήποτε συζήτηση για το ματς προκειμένου να σας γράψω αποκλειστικά και μόνο για τον Έλληνα επιθετικό: Είναι σαν να μην καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω του και αυτό είναι υπέροχο κυρίως για τον ίδιο.

Σε ένα χρονικό διάστημα που ο Ροντινέι είναι εξαντλημένος και τον Φορτούνη τον κυνηγάνε οι μισοί αντίπαλοι, ο Μασούρας δρα σε δικό του τέμπο, σε δική του τρέλα και σε δικό του ολόσωστο ποδοσφαιρικό κόσμο. Ποιος παίκτης θα άντεχε να του ακυρώνουν γκολάρες και θα επέμενε να βάζει κι άλλη κι άλλη. Είναι ο πιο σταθερός σκόρερ των Πειραιωτών τον τελευταίο καιρό με συχνότητα και ποιότητα. Και το γκολ που πέτυχε στην Κηφισιά, επαναλαμβάνω, ότι το βάζει παίκτης που βλέπει "γεμάτη" την μπάλα μπροστά του και της αλλάζει τα φώτα. Κι αν η μπάλα φύγει καλά από το πόδι, τότε το πιθανότερο είναι να παει σε μέρος που ο αντίπαλος τερματοφύλακας, απλά θα την παρακολουθήσει...

Ροκ εξέλιξη!

Οι Πειραιώτες έθεσαν τις βάσεις για την νίκη με το γκολ του Μασούρα και στο χέρι του Κρισιούμα ήθελαν να τελειώσουν τα πάντα. Ο Ολυμπιακός έδειξε αποφασισμένος μπαίνοντας στο ματς, ίσως για να φτιάξει και την ψυχολογία του ενόψει Παναθηναϊκού. Ο Φορτούνης έδωσε το πέναλτι σε άλλον έναν επιθετικό και ήταν η σειρά του Ναβάρο να ανοίξει λογαριασμό. Όσοι όμως πίστεψαν σε αυτό που μόλις διαβάσατε, μάλλον την πάτησαν. Η εξέλιξη του αγώνα έγινε... ροκ. Η αποβολή του Ρέτσου ήταν η αρχή. Το γκολ του Μιλίτσεβιτς προήλθε από το τρακάρισμα Τζολάκη- Καμαρά, που έφερε πρόχειρα τον Έλληνα πορτιέρε στα δοκάρια του και για κακή του τύχη, η μπάλα έφυγε... οβίδα από το αριστερό πόδι του παίκτη της Κηφισιάς, πέρασε από κορμιά και καρφώθηκε στην δεξιά γωνία.

Για τους γηπεδούχους ήταν ένα υπέροχο φινάλε 45λεπτου, για τους φιλοξενούμενους ένας έξτρα νταλκάς. Τόσο απλά. Και ακολούθησε ένα άνω- κάτω δεύτερο ημίχρονο με πρωταγωνιστές και τους παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά και τον διαιτητή Μανούχο που χρειάστηκε να πάρει αποφάσεις, όχι απαραιτήτως λανθασμένες, αλλά όταν ένα ματς σταματάει κάθε τρεις και λίγο, ε, μπαίνει και ο ρέφερι στο κάδρο. Οι Πειραιώτες ισοφαρίστηκαν με πέναλτι και από 'κει και πέρα, κυριάρχησαν. Ο Ελ Αραμπί έβαλε δυο γκολ και μέτρησε ένα. Ο Μασούρας το ίδιο. Τα οφσάιντ κυνηγάνε τους "ερυθρόλευκους" έστω και με την γλώσσα των γραμμών του VAR.

Νίκη-ανάσα και Καρβαλιάλ

Όπως ήρθε το αποτέλεσμα ήταν βαθιά ανάσα, γιατί αν ο Ολυμπιακός δεν κέρδιζε οι ποδοσφαιριστές του δεν θα έβρισκαν το δίκιο και αυτή την φορά θα δικάζονταν για κάτι που δεν έκαναν άσχημα. Τώρα σε άλλο κλίμα μπορούν να δουν το μέλλον, το ματς κυπέλλου και τις μεταγραφές. Η Κηφισιά δεν χρειαζόταν αυτό το παιχνίδι για να αποδείξει ότι θα πουλάει πάντα το τομάρι της πανάκριβα. Αν και σε αυτό το ματς έμεινε ζωντανή χάρη στον Ρέτσο.

Για το ξέσπασμα θα γράψω το εξής: Ήρθε στην Ελλάδα, κοουτσάρει μια ομάδα ξένη για αυτόν και μέσα σε έναν μήνα τα 'χει όλα. Παιχνίδια που σταματάνε, γκολ που ακυρώνονται σωστά ή λάθος, παράγοντες της ομάδας στην κερκίδα να φωνάζουν, τους παίκτες να πηγαίνουν στον πάγκο και να συζητάνε για τον διαιτητή και τον κόσμο να είναι στα... κάγκελα. Δεν ξέρω που θα φτάσει ο Πορτογάλος, αλλά μπράβο του. Το λέει η καρδούλα του...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ