ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός φέτος θα ζήσει και θα πεθάνει με τον μύθο της Λερναίας Ύδρας

Η γροθιά του Μπαρτζώκα μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπάγερν
Η γροθιά του Μπαρτζώκα μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπάγερν INTIME SPORTS

Ο Κάναν άφαντος, ο Πίτερς περιορισμένος, ο Ράιτ στα φυσιολογικά του, αλλά ο Μπαρτζώκας εμφάνισε ξανά τον Γουόκαπ, τον Πετρούσεβ και τον Μπραζντέικις. Είναι νωρίς τα περί εξάδας, αλλά οι Πειραιώτες με το σκληρό διπλό στο Μόναχο χωρίς τα δυο θηρία τους, έμειναν στο κόλπο. Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος

Ο περσινός Ολυμπιακός είχε πραγματικά παιχνίδια που η νίκη φαινόταν υπογεγραμμένη πριν αυτά ξεκινήσουν. Και το 'χαν κερδίσει με το σπαθί τους αυτό ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες του, κάτι που αυτή την σεζόν δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να πουν ότι ισχύει.

Όχι απλά δεν υπάρχει στυλό να υπογράψουν, ούτε καν χαρτί δεν βρίσκεται μπροστά τους. Αφήστε δε που πολλά ματς ξεκινάνε με τους ερυθρόλευκους στην θέση του αουτσάιντερ.

Δεν μπορώ να πω ότι αυτό ίσχυε απαραίτητα για την μάχη του Μονάχου, αλλά ούτε φαβορί ήταν. Κι ας έχει συνολικά δείξει πιο σοβαρός από την Μπάγερν κι ας έχει μια διάθεση να πολεμάει όλα τα ματς προκειμένου να πάρει ένα καλό πλασάρισμα στην τελική βαθμολογία. Οι Βαυαροί ξεκίνησαν με πολλά όνειρα, όμως έμειναν σε αυτά. Δεν έχασαν εύκολα από την ελληνική ομάδα (72-76), αλλά και σε κανένα σημείο του ματς δεν έδειξαν ότι μπορούσαν να την βλάψουν. Ακόμη και όταν στην δεύτερη περίοδο ήταν καλύτεροι. Ακόμη κι όταν προσπέρασαν με επτά πόντους. Τίποτα...

Ο Ολυμπιακός με τα προβλήματά του πήγε στο Μόναχο και πήρε μια νίκη σημαντική για να συνεχίσει να ελπίζει το πλασάρισμα που σας είπα. Αρκετοί βοήθησαν στην Γερμανία, διαφορετικοί οι πρωταγωνιστές απ' ότι στο ματς της Τρίτης με την Άλμπα. Η άμυνα δούλεψε καλά για άλλο ένα ματς και μπροστά η κατάσταση ίσιωσε όταν άρχισε ο Γουόκαπ και να βάζει και να μοιράζει...

Δίποντα- τρίποντα- γκολ

Ένα από τα χειρότερα πρώτα ημίχρονα είδαμε στο Μόναχο, αλλά καταλαβαίνω αν και ο Μπαρτζώκας και ο Λάσο πουν ότι δεν τους ενδιέφερε αυτό, μιας και βρίσκονται σε μια περίοδο συλλογής νικών. Η ελληνική ομάδα, μπήκε με διάθεση να ποστάρει όλη την νύχτα τον Έντουαρντς και τον Φρανσίσκο. Οι ερυθρόλευκοι έζησαν με την άμυνά τους, ξεπερνώντας έτσι και όσα προβλήματα δημιουργήθηκαν μπροστά.

Και ο Λάσο βέβαια θα μπορούσε να πει το ίδιο για την ανασταλτική λειτουργία των Γερμανών, που είχε και αυτή ως αποτέλεσμα να οδηγήσει σε κάμποσα λάθη τους παίκτες του Ολυμπιακού. Και μάλιστα ψηλά στο γήπεδο, δίνοντας ευκαιρίες και για εύκολα γερμανικά καλάθια. Επίσης είχαν απενεργοποιήσει τους Κάναν (άφαντος αυτή την φορά) - Πίτερς που δεν μπορούσαν καν να πάρουν προσπάθειες... Ο Χάρις ήταν ο μοναδικός που έκανε σταθερή ζημιά στους Πειραιώτες, οι οποίοι από το πουθενά βρέθηκαν να κερδίζουν και με τρεις πόντους.

Αυτό βέβαια δεν έγινε τυχαία. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα μπαίνει από ταιμ άουτ ατο γήπεδο και τα κάνει ...σαλάτα. Το έπραξαν στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, εξοργίζοντας τον Μπαρτζώκα. Για να καταλάβετε για τι παιχνίδι είδαμε στο 15' τόσο η Μπάγερν, όσο και ο Ολυμπιακός είχαν από 2/5 τρίποντα.

Με δυο λόγια και οι δυο μαζί 10 σουτ έξω από τα 6,75 μ. Αριθμός πολύ μικρός, δείγμα της διάθεσης να χτυπήσουν από κοντά. Και ξέχασα επίσης να γράψω ότι οι μπασκετμπολίστες του Ολυμπιακού, έχασαν αρκετά λει απ, έχοντας πρώτα "ραγίσει" σωστά την γερμανική άμυνα, αλλά αστοχώντας στο εύκολο σκέλος της προσπάθειάς τους. Ακόμη και ο Μπραζντέικις που μπήκε καλά με τρια σερί γκολ- φάουλ παρακαλώ, έχασε εύκολα... γκολ.

Μάγκας και σκληρός!

Ο Λάσο μόλις είδε τον Σίκμα στο παρκέ τον "χτύπησε" ανελέητα. Ο Μπαρτζώκας αναγκάστηκε να ρίξει τον Πετρούσεβ στο ματς. Ο Ράιτ είχε διάθεση, σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να κάνει όσα απέναντι στην Άλμπα αλλά η αθλητικότητά του, βοήθησε αρκετά στην άμυνα. Γενικά στο πίσω μέρος του γηπέδου οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα καλό πρώτο δεκάλεπτο και ένα ακόμα καλύτερο τρίτο, διάστημα στο οποίο πήρε ξανά μπροστά η... μηχανή του Τόμας Γουόκαπ. Παραπάνω έγραψα ότι αναγκάστηκε ο Μπαρτζώκας να βάλει τον Πετρούσεβ. Ο Σέρβος προερχόμενος από τραυματισμό, ίσως και να έμπαινε σε ένα καθεστώς προφύλαξης, αρκεί ο Σίκμα να μπορούσε να βοηθήσει έστω λίγο.

Ο Πετρούσεβ λοιπόν έδωσε αρκετά, αλλά κακά τα ψέματα αυτό το βράδυ άνηκε στον Γουόκαπ. Μπορεί να μην έδωσε πράγματα κόντρα στην Άλμπα αλλά εξόφλησε στην Βαυαρία. Γενικά παίζει πάντα πολύ καλά με την Μπάγερν και το επανέλαβε με γερό σκοράρισμα, καλή στατιστική και πολλές ασίστ.

Ο Μπαρτζώκας όταν έβγαζε τον Πίτερς (δεν πήρε πάσες) έπαιζε με σχήμα Παπανικολάου και Μακ Κίσικ κοντά στον Πετρούσεβ και Γουόκαπ (ή Γουίλιαμς-Γκος)- Λαρεντζάκη στην περιφέρεια. Με αυτό πορεύτηκε ως το τέλος. Και με αυτούς πήρε το παιχνίδι αφήνοντας την Μπάγερν πολύ μακριά πίσω του στην βαθμολογία. Σε έναν τόσο σκληρό αγώνα ο Ολυμπιακός είχε 17 ασίστ και μόλις 5 λάθη. Μαγκιά του... Και ως άλλη Λερναία Ύδρα σε κάθε ματς καλείται να εμφανίζει τα κεφάλια που θα τον οδηγούν στην επιτυχία.

Περί εξάδας

Με 14 νίκες ως τώρα, φυσικά και δικαιούσαι να λες ότι πας για εξάδα. Όμως ο δρόμος προς αυτή την κατεύθυνση είναι μακρύς γιατί πολύ απλά φέτος είναι αρκετές οι ομάδες που ορέγονται να αποφύγουν την διαδικασία των play in. Το αποτέλεσμα ήταν σπουδαίο στην Γερμανία, αλλά ο Ολυμπιακός καλείται να καλύψει και άλλο έδαφος. Ωραίο είναι σε κάθε αγώνα να έχεις διαφορετικούς πρωταγωνιστές, αλλά ακόμη πιο ωραίο είναι να ξέρεις ότι σίγουρα θα εμφανιστούν κάποιοι για να σε οδηγήσουν ώστε να μην μπαίνεις πάντα με την απορία για το αν συμβεί αυτό. Ειδικά σε μια εποχή που απουσιάζουν τα δυο θηρία. Δεν το λες και εύκολο...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ