ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο καρβουνιάρης έφυγε από τον Πειραιά, ο Ολυμπιακός είναι φωτιά και λαύρα

Ο Στέβαν Γιόβετιτς
Ο Στέβαν Γιόβετιτς EUROKINISSI SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον ασταμάτητο Φορτούνη, τον Ελ Κααμπί που πήρε τα σκήπτρα από τον Μορόν, επιμένει ότι ο Ροντινέι δεν είναι για Ελλάδα και ξεκαθαρίζει ότι τίποτα πλέον στον λιμάνι δεν μοιάζει με πέρυσι

Το κακό μαντάτο για τον Ολυμπιακό ήταν ότι δέχθηκε πάλι ένα γκολ. Αυτή την φορά μέσα στο σπίτι του και είχε ένα κακό διάστημα -όπως με την Κηφισιά- όπου κινδύνεψε. Τέλος. Όλα τα άλλα μαντάτα ήταν καλά. Οι Πειραιώτες "άλλαξαν τα φώτα" του Άρη, ο οποίος προσπάθησε με διάφορους τρόπους να κάνει θόρυβο στον Πειραιά, αλλά στο τέλος έφυγε με βαρύ σκορ εις βάρος του.

Και αυτό συνέβη, γιατί ο ρυθμός των "ερυθρόλευκων" και η ποικιλία σε φαντασία και απειλή έχουν εκτοξευτεί. Το περσινό φάντασμα δεν υπάρχει. Ο περσινός... καρβουνιάρης έδωσε την θέση του δεν μια ομάδα-τούρμπο, που όταν ο προπονητής κάνει αλλαγές, γίνεται ακόμη πιο δυναμική.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Με έναν Φορτούνη να οργιάζει (κι ας έχασε πέναλτι) ο Ολυμπιακός είχε ένα τρομερό διάστημα μετά το 60' , όπου κάθε τρεις και λίγο ο Κουέστα βρισκόταν υπό το καθεστώς του απόλυτου κινδύνου και της εκτέλεσης. Στο πρώτο σχετικά ζόρικο τεστ στο σπίτι τους οι Πειραιώτες έκαναν ξανά πολλές τελικές, μπήκαν σωστά στο ματς και το τελείωσαν υπέροχα.

Και ο μόνος... λεκές ήταν, όταν βγήκαν από τα αποδυτήρια στην ανάπαυλα. Το θετικό επίσης για τον Μαρτίνεθ, ήταν πως όσοι εμφανίστηκαν από τον πάγκο, μπήκαν καλά και με όρεξη στο προσφέροντας τα μέγιστα. Γενικά η λειτουργία της ομάδας του Πειραιά, δείχνει να είναι τέτοια που το σύστημα "που σε πονεί και που σε σφάζει" μπορεί να γίνει σύνηθες όταν αγριεύουν οι ποδοσφαιριστές.

Χτύπησε συγκεκριμένα...

Είδαμε ένα πρώτο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό να... χτυπάει τον Ματαρίτα. Η επιλογή του Άκη Μάντζιου, ίσως να 'χε να κάνει με την ικανότητα του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή να συνεργάζεται άψογα με τους συμπαίκτες και να παίρνει σωστές θέσεις, όμως έχει ένα μειονέκτημα, που για παιχνίδι μέσα στο "Καραϊσκάκης" μπορεί να σε... κρεμάσει. Είναι αργός. Ο Ολυμπιακός το εκμεταλλεύτηκε. Πολλές φορές τον έβαλαν στην μέση, άλλες πάλι, του πήραν κούρσες στα ίσια περνώντας τον, με την μπάλα στα πόδια που εν έτει 2023 δεν είναι και εύκολο να το βλέπεις σε υψηλό επίπεδο.

Από την πλευρά εκείνη προέκυψε και το αυτογκόλ με το οποίο πήρε κεφάλι η ομάδα του λιμανιού. Ο Μαρτίνεθ ξεκίνησε με τον Σολμπάκεν ο οποίος μαζί με τον Φορτούνη άλλαζαν θέσεις όταν τους δινόταν η ευκαιρία. Ο Μασούρας στήριζε τον Ελ Κααμπί και αν οι Πειραιώτες πήγαν στα αποδυτήρια με ένα γκολ υπέρ τους, η μεγαλύτερη επιτυχία τους ήταν, ότι δεν ανησύχησαν.

Ελ Κααμπί και γεια σας

Το ντουέτο Έσε- Καμαρά, είχε φράξει τα πάντα. Οι τραβηγμένες προς τα πίσω γραμμές των Θεσσαλονικέων, τους ανάγκαζε να βγάζουν κάποιες μεγάλες μπάλες πριν τον Μορόν. Και όταν ο Μάντζιος αναγκαστηκε να αλλάξει γρήγορα το πλάνο του (μετά το 1- 0) έστειλε απλά τον Σουλεϊμάνοφ πιο κοντά στον Ισπανό φορ. Ο Μορόν πήγε στον Πειραιά ως ο πιο hot φορ του πρωταθλήματος και πέρασε χωρίς να ακουμπήσει και δίχως να τον αισθανθούν ο Φρέιρε με τον Ρέτσο.

Αφήστε που πλέον πήρε αυτό το σκήπτρο ο Ελ Κααμπί. Αφήστε που ο άνθρωπος είδε και απόειδε και αναγκάστηκε να βγαίνει πολύ έξω από το κουτί σε μια προσπάθεια να μπει στο παιχνίδι. Εδώ τρεις φορές στο πρώτο μέρος, έκανε κάθετη κίνηση, προσπαθώντας να χωθεί στην περιοχή και να βγάλει εκτός ισορροπίας την κόκκινη άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Και ήρθε το δεύτερο μέρος για να τον δικαιώσει αφού μια ενέργειά του έφερε την μπάλα στην κόκκινη περιοχή, ο Κίνι έδιωξε άσχημα στην καρδιά του γηπέδου και έτσι ήρε το γκολ από τον Πάρδο. Ο Άρης μπήκε πολύ καλά από τα αποδυτήρια και θα μπορούσε να 'χε ανατρέψει πλήρως το σκηνικό του αγώνα. Όταν όμως χάνεις τετ α τετ και έχεις δοκάρι με τον Νταρίντα, θα βρεθεί ένας Φορτούνης να κάνει σωστό κόρνερ και ένας Ελ Κααμπί να σε τιμωρήσει.

Ο Μαροκινός μέχρι τώρα, έχει κάνει τους Ολυμπιακούς να ξεχάσουν τον Μπακαμπού και αυτό είναι σπουδαίο. Όταν ο επιθετικός σου βρίσκει δίχτυα με τέτοια συχνότητα δεν έχεις να φοβάσαι. Και η πλάκα είναι ότι δεν πρόλαβαν να χαρούν το 2- 1, ήρθε και το 3- 1 με τρόπο προπόνησης. Κάθετη του Ποντένσε, εξαιρετική χαμηλή του Ροντινέι και σούπερ προβολή του Ελ Κααμπί.

Ροντινέι για άλλο πρωτάθλημα

Ο Γιόβετιτς έβαλε γκολ που για την αξία του ήταν εύκολο, αλλά μην νομίζετε ότι όλοι μπορούν να το πετύχουν. Ο Φορτούνης ήταν παντού όπως έγραψα στην αρχή, αλλά για άλλη μια φορά -όσο κουραστικός και να έχω γίνει- θέλω να επισημάνω ότι ο Ροντινέι δεν είναι για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ακούω βερεσέ ατάκες του στυλ "δεν γουστάρει να γυρνάει πίσω". Ας αποφασίσουμε επιτέλους τι θέλουμε να βλέπουμε. Ο Βραζιλιάνος είναι η χαρά του ποδοσφαίρου.

Ο τύπος παίρνει την πλευρά καλπάζοντας. Είναι δυνατός, δεν το σταματάει τίποτα. Στην βραδιά του, μπορεί να κερδίσει μόνος του και το αντίπαλο χαφ και το αντίπαλο μπακ. Πατάει αντίπαλη περιοχή σα να πηγαίνει να πάρει καραμέλες σε ψιλικατζίδικο. Και στην τελικά σε σχέση με πέρυσι είναι πολύ βελτιωμένος και ανασταλτικά... Ο Άρης έχασε δίκαια, κανείς δεν ξέρει τι θα 'χε γίνει αν ο Νταρίντα σημάδευε λίγο πιο δίπλα από το δοκάρι, αλλά με υποθέσεις δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για τίποτα σ' αυτόν τον κόσμο...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ