OPINIONS

Μετράει βαθμούς, θέλει διόρθωση

Μετράει βαθμούς, θέλει διόρθωση
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ INTIME SPORTS

Ο Πάντελιτς άνοιξε λογαριασμό, ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τις γκέλες των αντιπάλων του, αλλά και κάποια πράγματα, που είδαν όλοι χρήζουν άμεσης διόρθωσης.

Να ξεκινήσω από τα θετικά για τον Ολυμπιακό: Έβγαλε με νίκη την έδρα των Σερρών. Πήρε το πρώτο του διπλό στο πρωτάθλημα. Εκμεταλλεύτηκε τις γκέλες του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ. "Άνοιξε λογαριασμό" ο Πάντελιτς. Και φάνηκαν και κάποια πράγματα τα οποία θα πρέπει να διορθωθούν, το ταχύτερο δυνατόν.

Όπως καταλαβαίνετε, με αυτό το τελευταίο, ε, μια δόση γκρίνιας, ή πιο σωστά κριτικής θα πρέπει να υπάρξει. Είμαι από αυτούς που δεν θα "στήσουν στον τοίχο" ποτέ τον Βαλβέρδε. Γιατί πολύ απλά, θεωρώ την φιλοσοφία του, εξαιρετική και πολύ…μπροστά για τα ελληνικά δεδομένα.

Όμως κανείς δεν μου απαγορεύει να γράψω αυτά που δεν μου «κάθονται» καλά, έτσι όπως βλέπω εγώ το ποδόσφαιρο. Δε σημαίνει βέβαια, πως εγώ βλέπω σωστά κι εσείς λάθος. Ή το αντίθετο. Κάθε γνώμη είναι υποκειμενική, αρκεί να μπορείς να επιχειρηματολογήσεις και να μην λες διάφορα, μόνο και μόνο για να πεις…

Ο Φετφατζίδης πίσω από τον Πάντελιτς

Επιμένω πως ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα. Αυτό πιστεύω, σας το κατέθεσα και την Παρασκευή στο live που είχαμε και κάναμε μια δίωρη κουβεντούλα για την ομάδα. Και θα μπορέσει μάλλον να το πάρει και ευκολότερα αν αξιοποιηθούν κάποια πράγματα.

Το ότι ο Πάντελιτς είναι ο σέντερ φορ που χρειάζεται και στο μέλλον θα ‘ναι καλύτερος, το ξέρουμε όλοι. Όμως θέλω πολύ να δω και πίσω από αυτόν, τον Φετφατζίδη. Πιστεύω ότι ο μικρός, μπορεί να παίζει μόνο ελεύθερος πίσω από τον επιθετικό. Το "φωνάζει" με τις κινήσεις του. Δεν κάθεται στο πλάι, δεν το ξέρει. Από τη στιγμή μάλιστα, που έχεις τον Ρόμενταλ, δεν υπάρχει λόγος να αναστατώνεσαι στον σχηματισμό.

Όπως επίσης, δεν θα δεχτώ τις μουρμούρες για τον Φουστέρ. Κινείται εξαιρετικά δίχως τη μπάλα και είναι μεγάλο προσόν στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Μόνο που το "δεκάρι" πρέπει να πάρει και τη μπάλα. Ας δούμε τον μικρό εκεί κι αν δεν κάνει, ας μπει ο Ιμπαγάσα. Παίκτες υπάρχουν. Καλά έκανε ο Βαλβέρδε και σε ματς που η ομάδα είναι ανέτοιμη και μάλιστα εκτός έδρας, έπαιξε με Ουρτάδο και Ντουντού.

Τώρα πρέπει να μαζεύει βαθμούς

Μαγκιές δεν χρειάζονται, δεν έχει φύγει καν ο Σεπτέμβρης και ο στόχος είναι να έρθουν οι νίκες. Τίποτε περισσότερο. Ο Ριέρα δεν είναι αυτός που θέλετε, αλλά κάνει "μπαμ" από χιλιόμετρα, πως κι αυτός ακόμη ψάχνεται και προσπαθεί να συνηθίσει τις νέες συνθήκες. Ο άνθρωπος από την Πριμέρα Ντιβιζιόν και την Πρέμιερ Λίγκ, βρέθηκε να τρώει μπουκάλι στον σβέρκο και ο διαιτητής να του ζητάει τον λόγο.

Το ότι η ομάδα γύρισε μετά το 60’, το ότι ο Πανσερραϊκός πήρε πρωτοβουλίες, έχει να κάνει με την έλλειψη αυτοπεποίθησης και τον φόβο ρίσκου. Φυσιολογικό, γιατί στο Ρέντη κάθε μέρα έχει πίεση, τρέξιμο και…εξαγωγή λαδιού. Όταν λοιπόν, ο σχεδιασμός σου είναι «να κερδίζουμε για να ‘μαστε ήρεμοι και θα ‘ρθει και το θέαμα» δεν μπορείς να κάνεις μαγκιές και να ρισκάρεις, από την τρίτη κιόλας αγωνιστική. Μπορούν να τον "θάψουν" όσο θέλουν τον Ολυμπιακό, αλλά το τριποντάκι μπήκε στο σακούλι. Και συνεχίζει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ