OPINIONS

Και σπάστε τα δοκάρια

Και σπάστε τα δοκάρια
INTIME SPORTS

Το πήγε από ‘δω, το έφερε από ‘κει, τελικά ο Ολυμπιακός κατάφερε να την κερδίσει την αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Χάρη σε δυο γκολάρες, αυτή την φορά οι «ερυθρόλευκοι» τη βρήκαν την άκρη. Και αντέδρασαν πολύ σωστά, ακόμη κι όταν ισοφαρίστηκαν με το πέναλτι που ‘δωσε ο Τριτσώνης!

Η ομάδα του Μπάγεβιτς ήταν διστακτική στο ξεκίνημα και το πλήρωσε. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά, στις προσωπικές μονομαχίες ήταν πάντα πρώτοι οι γηπεδούχοι και είχε μείνει μόνος ένας Καφές να παλεύει.

Την ίδια ώρα, η άμυνα των Πειραιωτών ήταν πολύ καλύτερη απ’ ότι στο «Βικελλίδης», η μπάλα πέρναγε σωστά στους χώρους επίθεσης, απλά το μεγαλύτερο πρόβλημα των παικτών του Μπάντοβιτς ήταν ο…ύμνος της ΑΕΚ.

Γιατί το τραγούδι προτρέπει τους «κιτρινόμαυρους»: «Σουτάρετε και σπάστε τα δοκάρια», αλλά στο Καραϊσκάκη, ήταν οι κόκκινοι αυτοί που το έπραξαν. Τέσσερις φορές βρήκαν σίδερο! Και μια φορά η Ένωση.

Η αλλαγή του Νταρμπισάιρ με τον Λεντέσμα, είχε καντάρια λογικής. Εννοείται πως οι Ολυμπιακοί αποδοκίμασαν γιατί δεν ανέχονται(εκ γενετής) η ομάδα τους να μην παίζει με πολλούς στράικερ, αλλά θα πρέπει να αναλογιστούν και για ποια ομάδα μιλάμε φέτος.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ έχασε κλασσικές ευκαιρίες ως το 70’, θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει σε κάποια από αυτές και ο Μπάντοβιτς, ήταν φυσιολογικό να προσπαθήσει να θωρακίσει τα μετόπισθεν. Και το πέτυχε με την είσοδο του Αργεντινού.

Ο …αεράτος και πολύ καλός Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου, είχε μετατραπεί στην γνωστή κουρασμένη και προβληματική ομάδα, που ‘χε ανάγκη να προφυλαχθεί. Η ΑΕΚ έπαιζε από τα πλάγια, αναπτύχθηκε καλύτερα απ’ ότι στο πρώτο 45λεπτο.

Αυτό βέβαια, είχε και…τίμημα. Άφησαν χώρους οι ποδοσφαιριστές του Μπάγεβιτς ακάλυπτους και ουκ ολίγες φορές, είδαν κόκκινες φανέλες να έρχονται αντίκρυ με τον Σάχα. Το ματς παράγινε ανοιχτό, οι Πειραιώτες βρήκαν όλους τους χώρους, έτσι άλλωστε δημιούργησε και κάποιες καλές φάσεις ο Λούα Λούα, που έγινε ο σέντερ φορ της ομάδας του λιμανιού, μετά την αποχώρηση του Άγγλου και μέχρι να μπει ο Μήτρογλου.

Κι αφού χάνονταν τα γκολ, το ματσάκι «έσβησε», στο 2- 1. Πλέον, οι Ολυμπιακοί θα λύσουν τους…λογαριασμούς τους για την θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λίγκ, στις αναμετρήσεις με ΠΑΟΚ και Άρη (με δυο από τους τρεις αγώνες στο Καραϊσκάκης) αφού η ΑΕΚ έχασε έδαφος, με μια ισοπαλία και μια ήττα σε δυο αγώνες

Ο Τριτσώνης, ήταν σε κακή μέρα, δεν τον βοήθησαν και οι πλάγιοι. Έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ και ακύρωσε κακώς, γκολ του Μανωλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ