OPINIONS

Γερμανός… με στοίχημα!

Γερμανός… με στοίχημα!

Έβαντ Λίνεν λοιπόν… Ο Ολυμπιακός, έχει πλέον προπονητή. Αφού το σήριαλ, είχε ένα σωρό επεισόδια, αφού χρειάστηκε να αισθανθεί άσχημα ο Αλέκος Αλεξανδρής, αντιμετωπίζοντας την δυσπιστία του κόσμου και του Τύπου, τελικά ο Σωκράτης Κόκκαλης πείστηκε να κάνει πίσω και να επιλέξει κάτι διαφορετικό, από αυτό που είχε αρχικά στη σκέψη του.

Ο πρώην τεχνικός του Πανιωνίου και της Μόναχο 1860, θα κάθεται στην άκρη του πάγκου των “ερυθρόλευκων”. Μόνο που με την πρόσληψη του Λίνεν, δεν λύθηκαν αυτομάτως και ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα των Πειραιωτών. “Θέλω να κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στην κορυφή. Αυτό θα πω και στους παίκτες” ήταν η πρώτη δήλωση του Λίνεν! Ναι, αλλά ποιους παίκτες; Τα πραγματικά δύσκολα, για τον νέο τεχνικό, δεν αρχίζουν στη σέντρα του πρώτου επίσημου ματς. Ξεκινάνε από τη στιγμή που θα βάλει τη τζίφρα του στο συμβόλαιο που του πρόσφερε η ΠΑΕ. Θα πρέπει να ‘χει υπομονή, γερό στομάχι, διορατικότητα και να “καταπιεί” πολλά. Αυτά τα οποία μάλλον, δεν ήθελε να ξαναβρεί μπροστά του ο Βαλβέρδε και γι’ αυτό, τα απέφυγε…

Το ότι ο Ολυμπιακός πάντως, έκλεισε τον προπονητή, αν μη τι άλλο, είναι κάτι που μόνο ικανοποίηση μπορεί να προκαλέσει και στον κόσμο της ομάδας. Μετά τον Χέερ και τον Κέσλερ, γίνεται ο τρίτος Γερμανός που θα καθίσει στον κόκκινο πάγκο.

Ο Λίνεν είναι προπονητής που του αρέσει η πειθαρχία, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να “θάβει” και τον μαγνήτη των προβλημάτων. Θυμάστε άλλωστε τι συνέβη και στον Πανιώνιο με ορισμένους ποδοσφαιριστές. Ωστόσο, ειδικά την πρώτη χρονιά του, οι Νεοσμυρνιώτες έπαιξαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο και μετά από πάρα πολλά χρόνια, είχαν προσανατολισμό πάνω στο χορτάρι. Θα είναι ο μεγαλύτερός του στόχος και στον Ολυμπιακό, απλά η συγκεκριμένη ομάδα δεν είναι Πανιώνιος ή Μόναχο 1860. Με όλη τη συμπάθεια στις προαναφερθείσες , ο Ολυμπιακός δεν είναι καλά στην έκτη θέση(παράδειγμα).

Και ο Λίνεν μπαίνει στην διαδικασία του πρωταθλητισμού, που ίσως να μην έχει βιώσει τόσο έντονα. Δηλαδή τι ίσως; Σίγουρα… Εδώ θα μπει και το προσωπικό του στοίχημα, γιατί όλα τα άλλα θα πρέπει να τα κερδίσει παρέα με την διοίκηση. Και κυρίως, να φτιάξουν μια ομάδα, που να ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο και πως να το πάρει. Ο Γερμανός τεχνικός, είναι ο άτυχος, που παραλαμβάνει τον Ολυμπιακό, από το καναβάτσο. Καλείται να τον σηκώσει όρθιο, να του καθαρίσει τις πληγές και να τον κάνει πάλι δυνατό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ