EUROLEAGUE

Ένα μονοθέσιο με σκασμένα και τα τέσσερα λάστιχα

EUROLEAGUE /  -   (EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / - (EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός έχασε δίκαια από την Παρτίζαν, δεν παθαίνει κάτι κακό από αυτό το αποτέλεσμα, αντιθέτως άντεξε πολύ περισσότερο απ' όσο το δικαιολογούσε η παρουσία του. Πλέον συνεχίζει παρέα με την Ρεάλ αλλά και με την διαβολοβδομάδα στο σπίτι του. Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος.

Η Παρτίζαν ήταν πολύ καλή. Ήταν έτοιμη. Κέρδισε δίκαια. Ο Ολυμπιακός είχε σχεδόν όλους τους παίκτες του, σε κακή μέρα. Μην κολλάτε στους πόντους του Μακ Κίσικ. Ο Σακίλ στο τέλος δεν έδινε την μπάλα σε κανέναν. Το ματς όμως είχε σβήσει. Λίγο πιο πριν είχε λάβει χώρα η απέλπιδα προσπάθεια που δεν είχε αποτέλεσμα.

Οι "ερυθρόλευκοι" ως το 31' είχαν 0/15 τρίποντα. Μια βόλτα στην στατιστική θα σας πείσει να καταλάβετε εύκολα τι έγινε στην Σταρκ Αρένα. Οι Σέρβοι το ευχαριστήθηκαν. Με τον παικταρά Λεσόρ να μπαίνει από τον πάγκο και να το απολαμβάνει ως το τέλος πανηγυρίζοντας με τον κόσμο (το κάνει πάντα).

Παρ' όλα αυτά, ο Ολυμπιακός στο τέλος κέρδισε τα ριμπάουντ κατά ένα, ήταν σχεδόν στα ίσια στις ασίστ, όμως δεν είχε ένταση, δεν είχε ρυθμό, δεν είχε παλμό και παρασύρθηκε στις κρίσιμες στιγμές. Ήταν δυο σκάλες πιο κάτω η ελληνική ομάδα όταν το ματς πήγαινε στην δύναμη και στις μονομαχίες.

Δεν καταστράφηκε φυσικά η ομάδα του Πειραιά από αυτό το αποτέλεσμα. Έχει κάνει υπέροχα διπλά, που την κρατάνε στην κορυφή και της δίνουν ακόμα το πρώτο χέρι στην κανονική διάρκεια της Euroleague. Απλά αν αυτό το ματς ήταν γκραν πρι, ο Ολυμπιακός αποτέλεσε ένα μονοθέσιο με σκασμένα και τα τέσσερα λάστιχα...

ΑντιΟλυμπιακοι αριθμοί

Το αποτέλεσμα είχε μεγάλη σημασία για την Παρτίζαν, την ώρα που ο Ολυμπιακός ότι και να έκανε θα έφευγε ήρεμος. Δεν συζητάω να πάθαινε κάποια συντριβή, αλλά ένα χαμένο ματς στο "καμίνι" της Παρτίζαν δεν χάλασε την εικόνα της ελληνικής ομάδας.

Αυτό που ήταν δεδομένο πως θα δυσκόλευε από την αρχή, θα ήταν η αντίσταση στην ένταση και τον ρυθμό των Σέρβων. Ο Νάναλι μπήκε δυνατά από την αρχή, ο Ομπράντοβιτς πήρε πράγματα από την επιλογή του να ξεκινήσει με τον νεαρό Ισραηλινό, τον Μάνταρ και βέβαια ήρθε από τον πάγκο ο τρομερός Λεσόρ για να δουλέψει στις ρακέτες.

Κι όμως, η ομάδα του Πειραιά είχε 10 ασίστ στο δεκάλεπτο και 10/13 δίποντα παρακαλώ. Με δυο λόγια, δούλεψε σωστά στην επίθεση όμως στην άμυνα υπήρχαν κάμποσα ζητήματα.

Και προσοχή: Όταν γράφω δούλεψε σωστά στην επίθεση, υπάρχει η τεράστια εξαίρεση των τριπόντων. Όταν πήγαν στα αποδυτήρια για να ξεκουραστούν είχαν 0/12. Και όχι μόνο αυτό. Ο Λεσόρ πρώτος απ' όλους και μετά η περιφερειακή πιεστική άμυνα των Σέρβων, έκανε τους νταμπλούχους της χώρας μας να βάλουν 12 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο. Αριθμοί... αντιΟλυμπιακοί.

Λεσόρ απλά τρομερός!

Δεν είχε δώσει πράγματα ούτε το rotation. Όσοι ήρθαν από τον πάγκο δεν είχαν την εικόνα προηγούμενων αγωνων. Η Παρτίζαν εκμεταλλεύτηκε και την παρουσία τους. Οδήγησαν σε... δύσβατα μονοπάτια τον Σλούκα (τελείωσε με έξι λάθη) και αυτό έκανε ακόμη πιο εύκολη την δουλειά τους.

Ο Γουόκαπ ήταν ο μοναδικός "ερυθρόλευκος" που έβλεπε σωστά το γήπεδο από την αρχή του ματς. Και αν στάθηκε και κάποιος άλλος με αξιώσεις, αυτός ήταν ο Φάλ, αλλά ο Λεσόρ μπόρεσε να ισορροπήσει τους αριθμούς απέναντι στον συμπατριώτη του. Βάλτε μέσα σε όλο αυτό, πως ο Βεζένκοβ δεν είχε καλό βράδυ.

Ο Σλούκας αντέδρασε στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά ο αριθμός της βραδιάς, ήταν ένας: Ο Ολυμπιακός μετά από 15 τούβλα, έβαλε τρίποντο στο 31'!!! Ο Μακ Κίσικ ήταν αυτός που το έκανε και σε εκείνο το διάστημα ο Αμερικανός πήρε και παραπάνω προσπάθειες ακόμη και από όσες έπρεπε.

Ο Έξουμ ήταν ο πρωταγωνιστής στο δεύτερο μέρος και αυτός που πήρε σκυτάλη από τον Νάναλι. Οι Σέρβοι δεν αμύνονταν συγκλονιστικά και σε συνδυασμό με την άνοδο του Ολυμπιακού ανασταλτικά, δεν ξεχείλωσαν την διαφορά. Μπλακ και Μπολομπόι ήταν δύσκολο να βγάλουν καλό εαυτό. Ο Λεσόρ τους είχε και τους δυο για πλάκα.

Ιωάννης και Έξουμ

Ο Γάλλος άρπαζε τα ριμπάουντ σαν φιστίκια, έβρισκε τους συμπαίκτες του εύκολα και όπως είπα παραπάνω ταλαιπώρησε τους αντίπαλους ψηλούς.

Στην τελευταία περίοδο τον στήριξε με συνέπεια ο Παπαπέτρου και ενώ ο Έξουμ συνέχιζε στον χαβά του, ήρθε ο Πάντερ για να βάλει τα τελευταία μεγάλα σούτ που χρειάζονταν οι "ασπρόμαυροι" του Βελιγραδίου για να πάρουν μια σπουδαία νίκη για τους ίδιους. Ένα αποτέλεσμα που τους δίνει την ευκαιρία να αναριχηθούν βαθμολογικά και να πάνε για μεγάλα πράγματα.

Ο Ολυμπιακός δεν έπαθε κάτι κακό. Η συνέχεια θα τον βρει με διαβολοβδομάδα στο σπίτι του. Απέναντι σε πράσινες ομάδες. Πρώτα η Βιλερμπάν και μετά ο Παναθηναϊκός.

Κι αν η βραδιά στο Βελιγράδι ήταν απολύτως κακή, ίσως να είναι καλό το σημάδι. Και το γράφω αυτό γιατί ιστορικά οι Πειραιώτες, μετά από μια άσχημη εμφάνιση επιστρέφουν πάντα δυναμικά. Ειδικά όταν πρόκειται να βρεθούν και μπροστά στον κόσμο τους...

Δείτε την Game Night:

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΡΤΙΖΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ