ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Και την κούπα του... καφέ

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν γκολ του Αραμπί κόντρα στον ΠΑΣ για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν γκολ του Αραμπί κόντρα στον ΠΑΣ EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΣ έκανε μια υπέροχη πορεία, αλλά έπεσε πάνω στον Ολυμπιακό και τον Ελ Αραμπί που ζουν και αναπνέουν για να παίζουν τελικούς και να κατακτούν τίτλους. Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος

Ήταν παραπάνω από συμπαθητικές οι δηλώσεις των ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ πριν τον δεύτερο ημιτελικό. Θύμιζαν σε τεράστιο βαθμό, ατάκες που ακούς από μπασκετμπολίστες της ομάδας που είναι το απόλυτο αουτσάιντερ σε ένα φάιναλ- φορ της Euroleague! Ή και από παίκτες που 'χουν φτάσει σε τελικό Champions League και έχουν να βρουν μπροστά τους ένα θηρίο. "Θα χύσουμε ακόμη και το αίμα μας στο γήπεδο" είπε ο Ελευθεριάδης στην κάμερα της Cosmote tv, θυμίζοντας παλιές όμορφες εποχές του αθλήματος, τότε που οι παίκτες δεν είχαν κανένα θέμα να ματώσουν προκειμένου να φύγουν νικητές.

Τα Γιάννενα, κατάφεραν κάτι πολύ όμορφο στην φετινή αγωνιστική περίοδο. Να λέμε όλοι "ευτυχώς υπάρχει και αυτή η ομάδα" από τις λεγόμενες "μεσαίες". Ένα σύνολο που παίζει όμορφη μπάλα, ένα σύνολο που δεν κωλώνει, ένα συγκρότημα που φέρεται άκρως ποδοσφαιρικά και έχει ως μεγαλύτερο αντίπαλο το ίδιο του το... γήπεδο. Έχετε βαρεθεί να διαβάζετε εγκώμια για τον Γιαννίκη και τους παίκτες του. Και ξεκινώντας το άρθρο της πρόκρισης του Ολυμπιακού σε άλλον έναν τελικό της ιστορίας του στις 22 Μαΐου, φέρομαι και άδικα στους νταμπλούχους. Γιατί σε ένα άρθρο, σε ένα σχόλιο, σε μια κρίση, σε μια ανάλυση, οφείλεις πάντα να ξεκινάς από τον νικητή. Επειδή όμως στην Ελλάδα, ό,τι και να γίνει, αρχίζουμε από τους μεγάλους, ε, μια φορά ας γίνει και το αντίθετο. Εξάλλου ακόμη και ο πιο φανατικός υποστηρικτής του Ολυμπιακού, το καταλαβαίνει.

Για να πάμε στην ουσία τώρα, είχε γράψει μετά το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, πως ο Ολυμπιακός πάει στο ρελαντί, πριν πατήσει ξανά γκάζι. Και αυτό το γκάζι δεν έχει και πολλές επιλογές για το πότε θα το σανιδώσει. Μια ήταν ο δεύτερος αυτός ημιτελικός και άλλη μια θα είναι ο τελικός της διοργάνωσης. Ο Μαρτίνς μοίρασε τους ρόλους και τους χρόνους, στα προηγούμενα 90λεπτα. Υπολόγισε το rotation με τέτοιο τρόπο, ώστε να βγάλει την καλύτερη για τον ίδιο ενδεκάδα προκειμένου να κατοχυρώσει την πρόκριση.

Επανέφερε τον Σα (έφερε τούμπα δηλαδή τις αλλαγές στους γκολκίπερ με Κρίστινσον πλέον στο τελειωμένο πρωτάθλημα και τον Πορτογάλο στο κύπελλο), επέμεινε στο 3- 4- 3 και μπροστά δίπλα στον Ελ Αραμπί ξεκίνησαν οι Μασούρας και Μπρούμα. Η πρόκριση του Ολυμπιακού ήταν δίκαιη. Με κοντινό διάστημα από την αναμέτρηση εναντίον της ΑΕΚ και με το Ραμαζάνι να έχει ξεκινήσει και να αναγκάζει ποδοσφαιριστές να βάζουν μπουκιά στο στόμα τους μετά από πάρα πολλές ώρες και μάλιστα στη διάρκεια του ματς! Δεν είναι δικαιολογίες, είναι πραγματικότητα...

Η ομάδα της Ηπείρου μπήκε με την κλασική διάθεση. Με τα σωστά τρεξίματα και με ένα... αέρα που δύσκολα εμφανίζουν οι ομάδες όταν επισκέπτονται του γήπεδο του Πειραιά. Ένα μειονέκτημα είχαν οι φιλοξενούμενοι, αλλά δε μπορούσαν να το αποφύγουν. Εξάλλου, αν δε το είχαν, δε θα ήταν ο ΠΑΣ, αλλά η... Τσέλσι. Ποιο ήταν αυτό; Ασκούσαν καλή πίεση, αλλά αν η μπάλα πέρναγε από την γραμμή των χαφ, υπήρχε ένα μικρό οικοπεδάκι, μπροστά από την γιαννιώτικη άμυνα.

Και αυτό το είχαν καταλάβει οι Πειραιώτες και απαιτούσε ο Μαρτίνς γρήγορα κοψίματα και υπεραριθμίες στα χαφ. Δυο φορές το έκανε ο Μασούρας σωστά, στη μια έδωσε την ευκαιρία στον Μπρούμα να απειλήσει. Από τέτοια στιγμή ανισορροπίας προέκυψε και το πέναλτι με το οποίο προηγήθηκαν οι "ερυθρόλευκοι". Ήταν ουσιαστικά το... χτύπημα που δεν ήθελε να δεχθεί ο Γιαννίκης. Δε μπόρεσε να συνέλθει η ομάδα του, έχασε τον όποιο ενθουσιασμό και οι επισκέψεις στην μεγάλη περιοχή του Λοντίγκιν συνεχίστηκαν για να διπλασιάσει τα τέρματά του ο Ελ Αραμπί, ελάχιστα λεπτά πριν τελειώσει το 45λεπτο.

Ε, να παίζεις στο Καραϊσκάκη δεύτερο ημιτελικό κυπέλλου, να 'χεις ούτως ή άλλως κακό σκορ από την έδρα σου και να χάνεις και 2-0 ημίχρονο, είναι συνθήκες που σε αναγκάζουν από την μια να ξεχάσεις το όνειρο για το οποίο ζούσες, αλλά από την άλλη να παίξεις και να ευχαριστηθείς τις στιγμές. Οι ηπειρώτες αυτό έπρεπε να κάνουν και το προσπάθησαν. Ο Ολυμπιακός ήταν δεδομένο, ότι θα συνέχιζε στο δικό του μοναδικό (για Ελλάδα) τέμπο, αλλά τα δεδομένα πήγαν να ταραχτούν με το γκολ του Καρτάλη.

Ήταν η χειρότερη στιγμή της ομάδας σε όλο το ματς και το πλήρωσε. Γιατί οι τοποθετήσεις ήταν λάθος, τα μαρκαρίσματα χάθηκαν και έτσι ο μέσος των Ιωαννίνων βρήκε ευκαιρία να σουτάρει και ενώ ο Σα είχε μπροστά του Παπασταθόπουλο και Σεμέδο και είδε ξαφνικά μια μπάλα να πηγαίνει στη γωνία, χωρίς να μπορεί να την προλάβει. Ο Ολυμπιακός έχει την ευχέρεια να απαντάει στις δύσκολες συνθήκες και έτσι ακολούθησε το γκολ του Μπρούμα, ο οποίος μετά από αυτά θα μπορούσε να 'χε βάλει άλλα δυο.

Όμως ενήργησε με πανικό και επιπόλαια. Τελείωσε άσχημα τα πεντακάθαρα τετ α τετ και ενώ είχε τη λύση να πασάρει στον πάρα πολύ καλό Μασούρα ή στον Ελ Αραμπί. Γενικά αυτή η τριάδα βρήκε χώρους και είχε στιγμές με πολύ καλές συνεργασίες. Είδαμε έναν όμορφο αγώνα, με ρυθμό και ένταση. Ακόμη και αποβολή είχε, του Χολέμπας που έβγαλε και λίγο περισσότερα νεύρα από τα προβλεπόμενα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο όμως, τα έχει όλα αυτά. Και για να γίνει και έντονο το ματς, η αλήθεια είναι πως βοήθησε το σκορ στους Ζωσιμάδες, που έδωσε ελπίδα στα Γιάννενα και τσίτωσε τον Ολυμπιακό, ο οποίος θα μπορούσε να 'χε σημειώσει περισσότερα γκολ αυτό το απόγευμα.

Τα έγραψα και πιο πάνω. Ήταν υπέροχη η πορεία του ΠΑΣ και μακάρι κάθε χρόνο να πηγαίνει έτσι και καλύτερα. Μια ατυχία είχε. Έπεσε στον ημιτελικό, απέναντι σε μια ομάδα που ζει και αναπνέει για να παίζει τελικούς, να διεκδικεί τίτλους, να κατακτά κούπες. Ακόμη και την κούπα του... καφέ, οι Ολυμπιακοί τη θέλουν δική τους, έτσι είναι το DNA, δεν αλλάζει και πολύ καλά συμβαίνει. Καλή Ανάσταση σε όλους και ψύχραιμα σε δρόμους και μαγαζιά τώρα που θα ανοίξουν...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ