ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Ο Αραμπί υπέγραψε την πρόκριση στον τελικό

Ο Ελ Αραμπί πανηγυρίζει το γκολ επί του ΠΑΣ Γιάννινα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας/28-4-2021
Ο Ελ Αραμπί πανηγυρίζει το γκολ επί του ΠΑΣ Γιάννινα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας/28-4-2021 EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου παιχνιδιού πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Δύο γκολ ο Αραμπί (26', 41') και ασίστ στον Μπρούμα(56'). Μείωσε ο Καρτάλης στο 51'.

Το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας πήγε στον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκης και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα πήρε την πρόκριση για τον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ ή την ΑΕΚ στις 22 Μαΐου στο ΟΑΚΑ.

Πρωταγωνιστής για τον Ολυμπιακό ήταν ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ στο 26' και στο 41', ενώ μοίρασε και την ασίστ στον Μπρούμα στο 56'. Μείωσαν στο 51' οι Ηπειρώτες με τον Αλέξανδρο Καρτάλη.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, ΥΨΗΛΟ ΠΡΕΣΙΝΓΚ ΑΠ' ΤΟΝ ΠΑΣ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αναμέτρηση με σύστημα 3-4-3, όπως συνηθίζει ο Μαρτίνς στα τελευταία παιχνίδια. Το πλάνο των ερυθρόλευκων ήταν το γρήγορο παιχνίδι, ώστε να διασπάσουν το πρέσινγκ του ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες γνώριζαν ότι θέλουν το γκολ, επομένως βγήκαν μπροστά από τα πρώτα λεπτά.

Στο 6' ο Ελευθεριάδης είχε μία καλή στιγμή, ενώ στο 13' ο Ολυμπιακός απάντησε με σουτ του Μπρούμα, το οποίο απέκρουσε ο Λοντίγκιν με διπλή προσπάθεια. Ο Ολυμπιακός έβρισκε χώρους στην κόντρα και στο 18' είχε καλή στιγμή με γυριστό σουτ του Αραμπί, ενώ στο 21' ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ έσωσε ξανά την ομάδα του.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕ ΓΙΟΥΣΕΦ ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ

Ο Ολυμπιακός, ο οποίος είχε και τις περισσότερες ευκαιρίες στην αναμέτρηση, άνοιξε το σκορ στο 26ο λεπτό. Ο Μπρούμα έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Πέερσμαν καθώς έπεφτε να βρίσκει την μπάλα με το χέρι.

Ως εκ τούτου, ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι. Ο Αραμπί ανέλαβε την εκτέλεση, πλάσαρε ιδανικά τον Γιούρι Λοντίγκιν στέλνοντάς τον από την αντίθετη πλευρά και έγραψε το 1-0.

Ο ΑΡΑΜΠΙ ΕΘΕΣΕ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

Πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός έθεσε ισχυρά θεμέλια πρόκρισης χάρη στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα δεν συνήλθαν μετά απ' το 1-0 με τον Αργύρη Γιαννίκη να έχει αρκετά παράπονα από τους ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι οπισθοχώρησαν και άφησαν χώρο στην ομάδα του Μαρτίνς.

Έτσι, οι ερυθρόλευκοι εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια του ΠΑΣ για να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ. Ο Μπρούμα άφησε την μπάλα στον Καμαρά, εκείνος σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε, έφτασε στα πόδια του Αραμπί, ο οποίος έκανε τρομερή ντρίμπλα και πλάσαρε τον Λοντίγκιν γράφοντας το 2-0 στο 41ο λεπτό.

ΓΚΟΛ ΝΩΡΙΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ Ο ΠΑΣ

Στο 47' ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Αραμπί να μην μπορεί να νικήσει τον Εραμούσπε, έπειτα από λάθος του τερματοφύλακα των Ιωαννίνων. Ωστόσο, οι Ηπειρώτες ήταν εκείνοι που πήραν το προβάδισμα.

Ο Καρτάλης έκανε ωραίο συρτό σουτ στα όρια της περιοχής, η πορεία της μπάλας αιφνιδίασε τον Σα και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1 στο 51'.

Μάλιστα, ο ΠΑΣ Γιάννινα πίστεψε ότι μπορεί να ξαναμπεί σε τροχιά πρόκρισης και είχε την ευκαιρία να κάνει το 2-2 αμέσως μετά το γκολ. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Παντελάκης έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Σα.

Ο ΜΠΡΟΥΜΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΜΕΣΑ

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός απάντησε στη μείωση του σκορ από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η μπάλα έφτασε στον Αραμπί μέσα στην περιοχή, εκείνος γύρισε στον Μπρούμα, ο οποίος πλάσαρε για το 3-1 στο 56ο λεπτό.

Μάλιστα, ο Μπρούμα έχασε αμέσως μετά στο 64ο και στο 66ο λεπτό μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχει ένα τέταρτο γκολ, ο οποίος στην πρώτη περίπτωση έστειλε την μπάλα άουτ και στη δεύτερη δεν νίκησε σε θέση τετ α τετ τον Λοντίγκιν. Ο Ολυμπιακός είχε νέα καλή ευκαιρία με τον Μασούρα στο 77'.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι θέλησαν να διαχειριστούν το προβάδισμα με τον ρυθμό να πέφτει και τα μαρκαρίσματα στη μεσαία γραμμή να είναι αρκετά. Ο Ολυμπιακός τελείωσε την αναμέτρηση με δέκα παίκτες, αφού ο Χοσέ Χολέμπας είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 90ο λεπτό και αποβλήθηκε.

Οι σκόρερ: 26', 41' Ελ Αραμπί, 56' Μπρούμα / 51' Καρτάλης

Ολυμπιακός: Σα, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σεμέδο, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά (71' Μπουχαλάκης), Εμβιλά (84' Τιάγκο Σίλβα), Μπρούμα (71' Βαλμπουενά), Μασούρας (90+2' Βρουσάι), Ελ Αραμπί (84' Χασάν).

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Εραμούσπε (69' Λώλης), Πέερσμαν, Σάλιακας, Κάστρο, Ντομίνγκες, Καρτάλης, Ελευθεριάδης (46' Κριζμάν), Παμλίδης (46' Μπρένερ), Μιλιντσεάνου (69' Κάργας).

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ