ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου, ο Ολυμπιακός αν το "διαβάσει" θα 'χει κέρδος

Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου, ο Ολυμπιακός αν το "διαβάσει" θα 'χει κέρδος
ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME SPORTS

Ο Ρουμάνος Στρατηγός έσβησε με τον πιο εμφατικό τρόπο την μουντζούρα της Νέας Φιλαδέλφειας και έβγαλε στο χορτάρι μια ομάδα έτοιμη για όλα. Η στόχευση του "δικεφάλου", ο Μπάμπα, η αρχική επιλογή Μαρτίνεθ και ο Φορτούνης που έγραψε ιστορία. Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος

Η νίκη του ΠΑΟΚ ήταν τεράστια. Πρώτον σημειώθηκε απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο και μάλιστα στην γεμάτη έδρα του. Δεύτερον, ήρθε μετά την απαράδεκτη εμφάνιση στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου απέδειξε ότι το άσχημο βράδυ με την ΑΕΚ μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και κακώς όπως ο ίδιος απαίτησε κάθονται και συζητάνε ακόμη. Κάθε ματς είναι και μια άλλη ιστορία!

Ο ίδιος ήταν έτοιμος να πάρει το ματς στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και το έκανε με τρόπο εμφατικό. Ήταν ο πιο ήρεμος και ο πιο χαλαρός που βρέθηκε στο γήπεδο. Μόνο πέντε- έξι φορές ειδικά στο πρώτο μέρος , φώναξε στους παίκτες του. Εντάξει και τρελάθηκε και λίγο με τα δυο γκολ των αντιπάλων του στο τέλος.

Ήταν έτοιμος, άλλαξε πολλά στην ομάδα του και δικαιώθηκε. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός δεν είχε παλμό, δεν είχε ένταση, δεν είχε ρυθμό , δεν είχε πίεση και ο Μαρτίνεθ πιστεύω ότι επέλεξε να ξεκινήσει λάθος, χάνοντας ένα ημίχρονο. Ήταν σίγουρα άσχημη η ήττα των "ερυθρόλευκων" αλλά δεν αλλάζει κάτι ως προς τους στόχους για την συνέχεια. Άρχές Νοεμβρίου δεν κρίνονται τίτλοι, αλλά σίγουρα για τις ομάδες χτίζονται χαρακτήρες και ψυχολογίες.

Στον ΠΑΟΚ ισοφαρίστηκαν στα... δευτερόλεπτα από τον Παναθηναϊκό. Έχασαν κατά κράτος από την ΑΕΚ και κέρδισαν πανηγυρικά τον Ολυμπιακό. Είχαν και τους τρεις μεγάλες εκτός έδρας. Η συγκομιδή πιστεύω είναι καλή, με μόνη κηλίδα όχι το σκορ, αλλά την εμφάνιση στην Νέα Φιλαδέλφεια. Για αυτό και ο Λουτσέσκου πήρε αποφάσεις στο "Καραϊσκάκης"...

Τριάδα και έξι αλλαγές!

O Μαρτίνεθ αποφάσισε να ξεκινήσει όπως με την Γουέστ Χαμ, δηλαδή με τριάδα κεντρικών χαφ για να υπερισχύσει στον συγκεκριμένο χώρο και να κάνει ευκολότερη την ζωή της άμυνάς του. Το θέμα βέβαια ήταν πως θα αντιδρούσαν οι Πειραιώτες σε καθεστώς αμυντικού τρανζίσιον, εφόσον ο ΠΑΟΚ θα κατάφερνε να πάρει σωστά το πλάτος. Κάτι που έγινε.

Θα διαβάσατε πιο κάτω για το περιττό της επιλογής, που έφερε και την πίεση των Πειραιωτών χαμηλά σε ποσοστά. Επίσης επί της αρχικής διάταξης τα τρια χαφ κάλυπταν το ζήτημα επιστροφών ή όχι των Φορτούνη- Ποντένσε, αλλά δεν έδιναν ρυθμό μπροστά. Άλλο να μην θες να χάσεις από τους Άγγλους, άλλο να θες να κερδίσεις τον ΠΑΟΚ.

Επίσης, με την Γουέστ Χαμ τα δυο γκολ ήρθαν κόντρα στο αρχικό ζητούμενο. Δυο προσωπικές ενέργειες των Φορτούνη και Ροντινέι ήταν το ξεκλείδωμα , ενώ απέναντι στους Θεσσαλονικείς, η ομάδα του Πειραιά χρειζόταν περισσότερο κουβάλημα κοντά στην μεγάλη περιοχή του Κοτάρσκι.

Από την άλλη, ο Λουτσέσκου ξεκινούσε από μια συγκεκριμένη βάση. Να μην έχουν οι ποδοσφαιριστές του, την εικόνα της OPAP Arena. Για αυτό και άλλαξε πρόσωπα αλλά και κατεύθυνση.

Έξι αλλαγές από το ματς με την ΑΕΚ με τον Κεντζιόρα δίπλα στον Κουλιεράκη (άλλαξε και τα δυο στόπερ), τον Σάστρε δεξί μπακ και τον Μούργκ στο "10" αντί του Κωνσταντέλια. Τόμας αντί Σαματά και Τάισον αντί Ντεσπότοβ. Επίσης με τρομερό που μόνο αυτός μπορεί απορρόφησε όλη την πίεση του 20λεπτου.

Τα... μέτρα και το γκολ

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε ψηλά. Η εικόνα του δεν είχε καμία σχέση με αυτή στην Νέα Φιλαδέλφεια. Ήταν χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο Ολυμπιακός αρχικά έψαξε μεγάλες μπάλες προς τον Ελ Κααμπί και τελικά την πρώτη μεγάλη φάση στο 23' την έκανε γιατί κλασικά για άλλη μια φορά οι ποδοσφαιριστές του "δικεφάλου" έχασαν μια εύκολη μπάλα χαμηλά, δίνοντας την ευκαιρία στον Φορτούνη να βγάλει φάση προς τον Ποντένσε. Γενικά και οι δυο προσπαθούσαν να "φορτώσουν" τις δεξιές τους πλευρές.

Ο Ολυμπιακός με τα ανεβάσματα του Ρόντινέι (ειδικά μόλις πήγε και ο Φορτούνης από εκείνη την πλευρά) και ο ΠΑΟΚ με τον Ζίβκοβιτς όσες φορές δημιουργήθηκε απομόνωση για τον Σέρβο επιθετικό.

Αυτός ήταν και που έβαλε το πρώτο γκολ μετά το καλό γύρισμα του Μπάμπα (στην σωστή στιγμή και η πάσα του Τάισον) και την ασταθή επέμβαση του Πασχαλάκη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν από την αρχή δείξει ότι αν βρουν την ευκαιρία θα την κάνουν την ζημιά στους γηπεδούχους, όπως και συνέβη.

Ο Ολυμπιακός χωρίς το κλασικό σύστημα Μαρτίνεθ ναι μεν βρέθηκε με έναν παίκτη παραπάνω στην κουλούρα, αλλά η πίεση που ασκούσε με τα τρεξίματά του ο Αλεξανδρόπουλος, ήταν πολύ πιο μακριά από εκεί που πίεζε ο περιφερειακός επιθετικός (πχ Μασούρας).

ΠΑΟΚ - εκτόξευση

Αυτό που μόλις διαβάσατε ήταν και το μεγαλύτερο πρόβλημα των Πειραιωτών. Ναι μεν ήθελαν να ασκήσουν πίεση αλλά δεν το έκαναν με τον προβλεπόμενο τρόπο, αφού έλειπε αυτό που θα εμπόδιζε την αντίπαλη άμυνα, μόλις η μπάλα έβγαινε από την μεγάλη περιοχή.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλά και στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Μαρτίνεθ έφτιαξε την ομάδα του και είχε την τύχη να βρει δεύτερο γκολ με το πέναλτι του Μπράντον Τόμας (ξανά από τον Μπάμπα η φάση). Ο Ολυμπιακός πάνω που προσπάθησε να ξαναβρεί την εικόνα που τον είχε στο ρετιρέ, μέχρι το ματς με τον Παναθηναϊκό, ήταν υποχρεωμένος να παίζει με δυο γκολ πίσω.

Ο Οζντόεβ με τον Μεϊτέ ήταν αρκετά πιστοί στο πλάνο του προπονητή τους σε ένα εξαιρετικό βράδυ και όντας λιγότεροι στο πρώτο μέρος απέναντι στην κόκκινη τριάδα. Ο Μπάμπα ήταν αυτός που είχε ένα φοβερό βράδυ. Τρομερό! Μόλις ο Μαρτίνεθ αποφάσισε να περάσει αριστερό μπακ τον Σολμπάκεν, ήρθε το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ, χωρίς να έχει σχέση με την αλλαγή αυτή καθ' αυτή. Χάθηκε η μπάλα με Ζίβκοβιτς, Μούργκ και Τόμας να κάνουν ό,τι θέλουν στην μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού.

Γκολ χωρίς ντρίμπλες πέτυχε ο "δικέφαλος". Ήταν τρομερό το πρώτο 20λεπτο του δεύτερου μέρους για τον ΠΑΟΚ. Ο Μπάμπα και ο Τάισον ήταν το ντουέτο που ανέλαβε να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος στα μέτρα. Ο Ζίβκοβιτς στην ποιότητα και ο Τόμας στην εκτέλεση... Και ο Κωνσταντέλιας μπήκε αλλαγή αλλά πρόλαβε να βγάλει την ποιότητά του στο τέταρτο γκολ που πέτυχε ο Οζντόεβ.

Ιστορία ο Κώστας!

Μπορεί να συνδυάστηκε με μια βαριά ήττα, αλλά θα πρέπει να γίνει επισήμανση. Ο Φορτούνης ξεπέρασε σε ασίστ τον Τζόρτζεβιτς και δεν είναι και λίγο πράγμα. Σε πολύ λιγότερα χρόνια από τον Τζόλε. Το έκανε σερβίροντας το δεύτερο κόκκινο γκολ στον Μασούρα. Και αφού πρώτα είχε βάλει ο ίδιος μια γκολάρα για το 1- 4. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλύτερος, έχασε δίκαια και αν το αντιμετωπίσουν ήρεμα στο λιμάνι, μπορεί από όλο αυτό να έχουν και κέρδος, γιατί δεν γίνεται όλες οι ομάδες να αντιμετωπίζονται το ίδιο...

"Καθάρισε" και για τους δυο ο Ραζβάν

Ο Ολυμπιακός δέχθηκε σχετικά γρήγορα τα γκολ του δευτέρου μέρους και για να τα λέμε και όλα, ήταν το πέναλτι που κλόνισε τους "ερυθρόλευκους" , αφού μπήκαν δυνατά για να ισοφαρίσουν και βρέθηκαν με ένα δεύτερο τέρμα στην πλάτη.

Ο Μαρτίνεθ έβαζε τα χέρια στο πρόσωπό του, μην πιστεύοντας ο άνθρωπος αυτά που έβλεπε. Θα πρέπει να πούμε ότι ο Ισπανός τεχνικός έπεσε και πάνω σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του ΠΑΟΚ και το ζήτημα δεν είναι η κακή ήττα, αλλά το να ανέβει ξανά η ψυχολογία της ομάδας.

Όλα τα άλλα φτιάχνουν στο ποδόσφαιρο και ο χρόνος είναι γιατρός. Όπως είπε και ο Λουτσέσκου "καθαρίζοντας" στο τέλος και για τον Ολυμπιακό, επειδή έχασε 2- 4 δεν σημαίνει ότι χάθηκαν τα πάντα.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να συνεχίσει ακόμη καλύτερα και ο Ολυμπιακός να ξαναβρεί τα πατήματα που είχε μέχρι την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Γιατί συν τοις άλλοις, οι "ερυθρόλευκοι" στα τρια μεγάλα ματς, είχαν μια ισοπαλία, μια διακοπή και μια πολύ βαριά ήττα! Πλέον και οι δυο θα φορέσουν την ευρωπαϊκή φορεσιά και βλέπουμε...

Δείτε την Game Night:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ