OPINIONS

Από τον ...Άρη για Άρσεναλ!

Από τον ...Άρη για Άρσεναλ!
INTIME SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον αγώνα της Τρίτης (6/12) με την Άρσεναλ, στον οποίο ο Ολυμπιακός θα πάει με κάπως καλύτερη ψυχολογία λόγω Άρη.

Είναι πολύ εύκολο να διαγνώσεις, αν μια ομάδα πατάει καλά στο χορτάρι ή όχι. Όταν μάλιστα, έχει και ένα σωρό προβλήματα να την ακολουθούν, η κατάσταση μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερη. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού, τα πράγματα εκεί που φαίνονται απλά, μπορεί να μπερδευτούν και το ανάποδο!

Να, για παράδειγμα έχασαν πανεύκολα από τον Αστέρα στην Τρίπολη, «καπάκι» έριξαν μισή ντουζίνα στην Δόξα και μετά , πάλι προβλημάτισαν με τον Παναιτωλικό. Είναι ακόμη στο... ψάξιμο η ομάδα του μεγάλου λιμανιού κι αυτό φυσικά δεν αποτελεί δικαιολογία. Είμαστε στον τελευταίο μήνα του '11 και καθόμαστε και συζητάμε για έλλειψη συνοχής , για προβληματισμό και μπερδέματα.

Όπως και να 'χει , ένα σύνολο με αρκετές απουσίες και μάλιστα, λίγο- πολύ στο ίδιο μέρος του γηπέδου, είναι λογικό να βασανίζεται. Και να ψάχνει να κρατηθεί από κάπου ή να παλεύει για να ορθώσει το ανάστημα. Το παιχνίδι που ακολουθεί μάλιστα, δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Είναι από αυτές τις αναμετρήσεις που ξέρεις ότι πρέπει να κερδίσεις, γιατί απλά... πρέπει! Για τον κόσμο σου, για τη φανέλα σου, για το πριμ σου ρε αδερφέ! Για το ονοματάκι και την μεταγραφή που θες να κάνεις ή για το επόμενο συμβόλαιό σου ακόμη και στην ίδια ομάδα. Η Άρσεναλ θα εμφανιστεί στο καραϊσκάκη και ασχέτως ενδεκάδας θα παίξει με την κλασική , συγκεκριμένη φιλοσοφία. Όλος ο αγώνας είναι πάνω στον Ολυμπιακό! Αυτός θα κατευθύνει την ιστορία. Αν μπορεί να αντεπεξέλθει, ίσως το βράδυ καταλήξει σε κάτι μεγαλειώδες. Ίσως περιοριστεί στο Γιουρόπα Λίγκ, ίσως μείνει εκτός. Όλα μέσα είναι...

Με καλύτερη ψυχολογία λόγω... Άρη

Αυτό όμως που επίσης, είναι δεδομένο, έχει να κάνει και με την ψυχολογία στην οποία θα πάνε οι «ερυθρόλευκοι» στο παιχνίδι. Και κάπως καλύτερη θα είναι σίγουρα, μετά τη νίκη του Άρη κόντρα στον Παναθηναϊκό. Γιατί έχουν περάσει από το «Βικελλίδης» οι «ερυθρόλευκοι» και ουσιαστικά, είναι σα να ρεφάρουν την καζούρα από τον Αστέρα. Μπορεί να διαβάσετε ή να ακούσετε το κλασικό «δεν μας νοιάζουν οι άλλοι». Μην δώσετε και μεγάλη σημασία. Ελλάδα είμαστε... Όλοι ενδιαφέρονται για τους άλλους και κυρίως για τους μεγάλους αντιπάλους τους.

Μετρημένες οι λύσεις

Ο Βαλβέρδε δεν έχει και πολλά να... ψάξει για το ματς με την Άρσεναλ. Οι λύσεις του είναι μετρημένες και συγκεκριμένες. Η επιστροφή του Ορμπάιθ δίνει ένα μεγάλο καλό, όπως σίγουρα είναι ευχάριστο ότι ο Μέλμπεργκ θα βρίσκεται κανονικά στην διάθεση του προπονητή. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν περιθώρια να δώσουν πολύ χώρο στην αγγλική ομάδα, ούτε όμως γίνεται και να καθίσουν πίσω, περιμένοντας μια κοντρούλα. Είναι ματς που θα περπατήσεις -στην ανάγκη- και σε τεντωμένο σχοινί. Μπορεί να πας για τα πολλά και να βρεθείς και χωρίς τα λίγα. Θες και τύχη, θες και πάθος, θες , θες ,θες. Και τι δεν θές...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ