ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Άλλο πέρυσι, άλλο φέτος

Ο Σα σε φάση του αγώνα Ολυμπιακός - Άρσεναλ
Ο Σα σε φάση του αγώνα Ολυμπιακός - Άρσεναλ EUROKINISSI

Η Άρσεναλ δικαίωσε τα προγνωστικά γιατί ήξερε τι μπορεί να πάθει, την ώρα που ο Ολυμπιακός έψαχνε ταχύτητα, φρεσκάδα, αντίδραση αλλά και τύχη. Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος.

Τα ‘χουμε πει όλοι -σχεδόν- στο SPORT 24, αλλά οκ ας επαναλάβω τα σημαντικότερα. Λοιπόν, η Άρσεναλ δεν είναι παιχνιδάκι. Όχι για τον Ολυμπιακό. Για πολλούς.

Μπορεί στο υψηλότατο επίπεδο της Premier League να έχει υποστεί κάμποσα, να γκελάρει, να ‘χει ζητήματα, αλλά εντάξει, δεν είναι η ομάδα η εύκολη που θα τη βρεις στο Europa League για να της αλλάξεις τα πετρέλαια. Απέναντι στον Ολυμπιακό οι Άγγλοι δε ζητούσαν μόνο το αίμα τους πίσω, αλλά και άλλα πιο σημαντικά.

Η κατάκτηση αυτής της διοργάνωσης θα τους δώσει ένα εισιτήριο που αρκετές από τις ομάδες που πηγαίνουν καλύτερα από τους «κανονιέρηδες» δε θα καταφέρουν να πάρουν στο πρωτάθλημα. Και αυτό το εισιτήριο, η έξοδος δηλαδή στο επόμενο Champions League θα επουλώσει όλες μα όλες τις πληγές της ομάδας του Αρτέτα. Ενός Αρτέτα που βρέθηκε στον… σταυρό, αλλά γλίτωσε αφού τελικά, αυτός που δε την έβγαλε καθαρή από τον ποδοσφαιρικό Γολγοθά του νησιού ήταν ο Φράνκ Λάμπαρντ.

Η Άρσεναλ λοιπόν, εμφανίστηκε στο αγαπημένο της Καραϊσκάκης (εξάλλου και το προηγούμενο ματς της διοργάνωσης στον Πειραιά το έδωσε κόντρα στην Μπενφίκα και πάλι τρία γκολ έβαλε) με στόχο αν γινόταν να ξεβγάλει τη μπουγάδα. Να ωραιοποιήσει τη ζωή της ενόψει της ρεβάνς. Ναι ναι, ξέρω τι λέτε. Και πέρυσι 0- 1 είχε κερδίσει και αποκλείστηκε. Και τώρα κέρδισαν και όπως είπε ο Εμβιλά, μπορεί και ο Ολυμπιακός να σημειώσει τρία τέρματα;

Μα λέτε να μη το γνωρίζουν οι Άγγλοι; Για χαζούς τους έχετε; Η Άρσεναλ δεν είναι η ομάδα του Βενγκέρ. Ούτε στον προσανατολισμό με την φιλοσοφία του Γάλλου, αλλά ούτε και στο έμψυχο δυναμικό. Είναι άδικο για τους τωρινούς να μπερδεύουν καταστάσεις και σεζόν!

ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟΣ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Τι να πει κι ο Ολυμπιακός πάντως, που σε ένα τέτοιο σοβαρό παιχνίδι, βρέθηκε με ένα μόνο καθαρό στόπερ. Κι αυτός, ανέτοιμος από πολύμηνη αποχή και μετά το «παιχνίδι» της κλήρωσης, πρώην παίκτης της αντιπάλου. Ωστόσο στα δικά μου μάτια ο Παπασταθόπουλος ήταν αρκετά καλός σε μια περίεργη γι’ αυτόν συνθήκη εργασίας. Πέρυσι αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό και φέτος κινδυνεύει να αποκλειστεί από την Άρσεναλ, χωρίς να ξέρει κάθε φορά ποιος θα είναι ο παρτενέρ του. Μη σου τύχει!

Ο Ολυμπιακός δεν είχε πολλά να διαπραγματευτεί. Και τα βάσανα υπάρχουν πάντα αλλά πρέπει να κοιτάς μπροστά. Οι Άγγλοι μπήκαν δυνατά και τελείωσαν δυνατά. Το κέντρο της κόκκινης άμυνας ήταν ο ολοκάθαρος στόχος των φιλοξενούμενων. Και για να τα λέμε και με το όνομά τους όλα, για να περάσει το κέντρο η ελληνική ομάδα, χρειάστηκαν δέκα λεπτά!

Ήταν λίγο Σά-Άρσεναλ το παιχνίδι, αλλά ο Πορτογάλος δε μπορούσε να ανακόψει την οβίδα του Έντεργκααρντ, αφού πρώτα ο Ρέαμπτσουκ και ο Βαλμπουενά ήθελαν να συνεργαστούν λες και έπαιζαν με αντίπαλο ομάδα της football league. Ο Μασούρας έχασε μια ευκαιρία και ο Μαρτίνς προσπάθησε να αλλάξει την κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο με τις αλλαγές. Εξάλλου αναγκάστηκε να αλλάξει ακόμη και το ένα μπακ, μιας και ο Ρέαμπτσουκ απλά δε μπορούσε. Επίσης τίποτα και από τον Βαλμπουενά τον οποίο αντικατέστησε ο Φορτούνης.

Ο Αρτέτα πήγε πολύ από την δεξιά πλευρά με τον Μπεγερίν και τον Σακά. Και εκεί που ο Μαρτίνς πήγε να το καταπολεμήσει , οι Άγγλοι στο Β’ άρχιζαν να φορτώνουν την πλευρά τον Τίρνεϊ και Γουίλιαν. Έτσι είναι. Αν έχεις παίκτες με ποιότητα, τα κάνεις άνετα όλα αυτά. Εξάλλου και ο Ολυμπιακός, ο νταμπλούχος Ελλάδας είναι , όχι η Μάντσεστερ Σίτι. Όμως… Εδώ κολλάει το όμως… Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην είναι η … Σίτι, αλλά πάντα η Άρσεναλ έχει τον τρόπο της να τα κάνει σαλάτα. Και το έπραξε με άλλη μια «πατατιά» των Λένο- Μπεγιερίν. Ο Ελ Αραμπί δε το συγχώρεσε το λάθος και ισοφάρισε.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ

Από ‘κει και πέρα η ψυχολογία ήταν υπέρ των Πειραιωτών, χωρίς να γίνουν φοβερά πράγματα βέβαια. Ο Χασάν μπήκε κλασικά για το τεταρτάκι που του αναλογεί, ο Αρτέτα φρέσκαρε την δική του ομάδα προς τη δύση της αναμέτρησης. Ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν ήρθε το 1- 2 των Άγγλων με τον Γκάμπριελ να πηδάει στον Θεό, αλλά να παίρνει και λίγο στήριγμα από… Εμβιλά χωρίς αυτό να το θεωρήσει φάουλ ο ρέφερι. Και ακολούθησε και η φωτοβολίδα του Ελνένι για το τελικό σκορ. Και πριν ειπωθεί οτιδήποτε για την απόσταση και τον Σα, να σκεφτούμε ότι ο χαφ της Άρσεναλ κύλησε το τόπι σα κύριος και σούταρε ανενόχλητος.

Ο Ολυμπιακός αν θέλετε τη γνώμη μου θα πρέπει να αισθάνεται καλά με τον εαυτό του και να πάει στην Αγγλία για να ευχαριστηθεί το παιχνίδι. Όλα ήταν πολύ δύσκολα από την στιγμή που έγινε η κλήρωση για τους λόγους που σας έγραψα στην αρχή του κειμένου. Δεν θα αναφερθώ τώρα στο ταξίδι των «ερυθρόλευκων», θα το κάνω μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Έμιρεϊτς. Έτσι είναι το σωστό.

Καταλαβαίνω ότι το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα των όμορφων και τρομερών εκπλήξεων, αλλά κακά τα ψέματα, για τον Ολυμπιακό είναι πάρα- πάρα πολύ δύσκολο να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Καλό μάθημα ήταν βέβαια και για όλο τον οργανισμό. Η Ευρώπη, θέλει φρεσκάδα, θέλει νιάτα, θέλει κουράγια και ταχύτητα. Θέλει και την ρουφιάνα την τύχη. Του τη γύρισε την πλάτη του Ολυμπιακού, τι να κάνουμε; Έτσι είναι το ποδόσφαιρο…

Δείτε πώς σχολίασαν οι Παντελής Βλαχόπουλος, Θέμης Καίσαρης και Τσάρλυ από τα γραφεία του SPORT 24 και ο Παντελής Διαμαντόπουλος τα όσα έγιναν στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ