ΠΑΟΚ

Το γκολ του Ζαμπά και ο πανηγυρισμός του γλύκαναν την βραδιά για τον ΠΑΟΚ

Ο Λέο Ζαμπά στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό
Ο Λέο Ζαμπά στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό INTIME

Ο Τσάρλυ γράφει για τον Λέο Ζαμπά που επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν πρόκειται για μια ακόμα περίπτωση νοσταλγίας της ομάδας που κατέκτησε το νταμπλ με τον Ραζβάν Λουτσέσκου στο τιμόνι της ομάδας.

Ο Λουτσέσκου έχει πει πολλές φορές πως το πιο σημαντικό πράγμα είναι οι νίκες. Σήμερα όμως συνέβη κάτι που και για τον ίδιο είναι πιο μεγάλο από την επικράτηση επί του Παναιτωλικού.

Το γκολ του Ζαμπά στις καθυστερήσεις είναι το μεγάλο κέρδος του ΠΑΟΚ από το σημερινό (12/01) παιχνίδι. Ο τρόπος που ένιωσε για να πανηγυρίσει ο Βραζιλιάνος εξτρέμ, δείχνει πολλά και για το πόσο ανάγκη είχε να σκοράρει αλλά και το πόσο τυχερός νιώθει που η ομάδα του συνεργάζεται ξανά με τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Ζαμπά δεν είναι ακόμα μία περίπτωση νοσταλγίας

Βλέποντας συνολικά τις κινήσεις και τις επιλογές του ΠΑΟΚ μπορεί κάποιος να σκεφτεί πως η επιστροφή του Ζαμπά, είναι ακόμα μία κίνηση από τις πολλές που έχουν γίνει νοσταλγίας της ομάδας που πήρε το πρωτάθλημα. Στην προκειμένη περίπτωση όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, πολύ απλά γιατί ο Ζαμπά σε αντίθεση με τις περιπτώσεις που προηγήθηκαν, έχει χρόνο για να έχει τα καλά ποδοσφαιρικά χρόνια μπροστά του.

Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή μόλις 23 ετών. Τη σεζόν 2018-19 που ο ΠΑΟΚ, κατέκτησε το νταμπλ ένα από τα όπλα της ομάδας που κατέκτησε τα πάντα ήταν η ταχύτητα, η ένταση που έβαζε στο παιχνίδι της ο Βραζιλιάνος. Ο ΠΑΟΚ είχε εξασφαλίσει ένα συμβόλαιο μαζί του, μέχρι το καλοκαίρι του 2023 και όλα έδειχναν πως είχε βρει χρυσό.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την ματσάρα που έκανε στο παιχνίδι, που ουσιαστικά κλείδωσε το πρωτάθλημα στο 3-1 με τον Ολυμπιακό. Στην πράξη το αποτέλεσμα της μονομαχίας των δύο ποδοσφαιριστών ήταν αυτό που έφερε εκτός Ολυμπιακού τον Κούτρη, που πραγματικά είχε βασανιστεί από τον 20χρονό τότε Βραζιλιάνο εξτρέμ.

Φήμες και τραυματισμός

Τα πράγματα όμως δεν κύλησαν το ίδιο καλά στην συνέχεια για τον Ζαμπά. Ο πολύ σοβαρός τραυματισμός στο δεξί του γόνατο τον Νοέμβριο του 2019 στην Δράμα πήγε πίσω όλη του την καριέρα. Ο ίδιος έχει αναφερθεί αρκετές φορές στον τραυματισμό που τον στιγμάτισε και έκανε την καριέρα του να πάει πίσω.

Για να τα λέμε όλα υπήρχαν και φήμες, που έλεγαν πως δεν είχε και την πιο επαγγελματική συμπεριφορά και το γεγονός αυτό ήταν που ώθησε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να τον αφήσουν να επιστρέψει στην πατρίδα του. Στη Βραζιλία πήγε στην Βάσκο που βρισκόταν στην δεύτερη κατηγορία. Δεν έβγαλε μάτια όμως πήρε πολλά παιχνίδια.

Παιχνίδια που μπορούν να του επιτρέψουν να διεκδικήσει μία δεύτερη ευκαιρία στον ΠΑΟΚ, μία δεύτερη ευκαιρία στην Ευρώπη, με τον προπονητή που πιστεύει ο ίδιος, με τον προπονητή που πιστεύει τον ίδιο.

Λείπουν ακριβώς τα στοιχεία, με τα οποία μας συστήθηκε ο Ζαμπά

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται μεταγραφές σε όλους τους χώρους. Αν δει κανείς τον τρόπο που έπαιξαν την θέση στις δύο πλευρές της επίθεσης σήμερα σε ένα εύκολο παιχνίδι οι Μίτριτσα, Μουργκ, καταλαβαίνει πόσο πολύ μπορεί να βοηθήσει, ένας εξτρέμ με διασκελισμό και ικανότητα να αξιοποιήσει τον κενό χώρο.

Από τον φετινό ΠΑΟΚ λείπουν ακριβώς τα στοιχεία που πρόσφερε ο Ζαμπά την χρονιά που ο Λουτσέσκου με την διοίκηση είχαν δημιουργήσει την ομάδα που είχε αποκτήσει εγχώρια κυριαρχία. Έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2023, ο ανταγωνισμός στη θέση του δίνει το δικαίωμα, μέχρι το καλοκαίρι, να πάρει παιχνίδια και να αποδείξει πως μπορεί να έχει θέση στο ρόστερ που θα δημιουργηθεί την επόμενη σεζόν, με στόχο να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Στον ΠΑΟΚ υπάρχει ένας ποιοτικός ακραίος επιθετικός, ο Ζίβκοβιτς όμως την θέση την παίζει με διαφορετικό τρόπο, πιο εσωτερικά και ψάχνει σαν δεύτερος επιθετικός ή σαν τελευταίος δημιουργός την τελική απόφαση. Εξτρέμ να ανεβάζει την ταχύτητα και την ένταση της ομάδας, όπως έκανε ο Ζαμπά τη σεζόν 18/19 στο ρόστερ δεν υπάρχει και ο Βραζιλιάνος θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία.

Δεν μπορούσε να εμφανιστεί ο Παναιτωλικός του Δεκεμβρίου

Για το παιχνίδι δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να σταθεί κανείς. Ο Παναιτωλικός ήταν ανέτοιμος και τα προβλήματα που αντιμετώπισε με τον κορονοϊό είχαν αφήσει την ομάδα χωρίς να μπορεί να κάνει ομαδικές προπονήσεις. Στο γήπεδο η ομάδα του Αναστασίου παρουσιάστηκε πολύ πιο ασύνδετή και με λιγότερα τρεξίματα σε σχέση με την εικόνα που έβγαζε ειδικά στα παιχνίδια του Δεκεμβρίου.

Είχε εύκολο έργο, του έλλειπε όμως η δημιουργία

Το παιχνίδι ήταν εύκολα διαχειρίσιμο για τον ΠΑΟΚ που όμως δυσκολευόταν να δημιουργήσει καθαρές ευκαιρίες. Στο πρώτο ημίχρονο κέρδισε δύο πέναλτι από λανθασμένες εκτιμήσεις των Μελισσά, Ντουάρτε και είχε μόλις μία ευκαιρία από το σουτ του Αουγκούστο, μέσα από την περιοχή στο 34ο λεπτό που σταμάτησε ο Μελισάς.

Δεν υπήρχε σωστή τελική επιλογή. Βλέπεται στο σχήμα που έχει βρει ο Λουτσέσκου, για να μαζέψει και να δυναμώσει ανασταλτικά την ομάδα του δεν υπάρχει δημιουργικός χαφ στον άξονα και οι Μούργκ, Μίρτιτσα, ήταν λίγοι στην τελική απόφαση.

Ειδικά ο Ρουμάνος παρότι ήταν ο μόνος που έτρεχε και μπορούσε να μεταφέρει την μπάλα με ταχύτητα υπήρξαν στιγμές που ήταν εκνευριστικός και με την ευκολία που είχε απώλεια κατοχής αλλά και με τις τελικές αποφάσεις εγωισμού που έπαιρνε, δίχως και να μπορεί να τις δικαιολογήσει με τα ανεμικά τελειώματα, που επιχειρούσε.

Πήρε το φάρμακο το ταβάνι όμως παραμένει χαμηλό

Το τέρμα του Ζαμπά και το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ μετά από την ήττα στην Νίκαια μετρά 6 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, δίνουν το δικαίωμα στον Λουτσέκσου να χαμογελάει. Είχε ζητήσει τις νίκες σαν φάρμακο, αυτές έχουν έρθει, όμως είναι δεδομένο πως η ομάδα χρειάζεται αλλαγές.

Το πλάνο που εφαρμόζεται το τελευταίο διάστημα μπορεί να έχει φέρει βελτίωση όσο αφορά την ένταση, την αναχαίτιση στον άξονα και τον βαθμό πίεσης στον αντίπαλο, συνολικά όμως το συγκεκριμένο γκρουπ ποδοσφαιριστών έχει συγκεκριμένο ταβάνι και δεν μπορεί να φθάσει τους στόχους και τις φιλοδοξίες, ούτε της διοίκησης, ούτε του προπονητή, ούτε του κόσμου του ΠΑΟΚ.

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ