ΠΑΟΚ

Τεσσάρα του ΠΑΟΚ με το καλύτερο φετινό παιχνίδι του Ακπόμ

Ο Άκπομ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε επί του Βόλου | 23 Ιανουαρίου 2022
Ο Άκπομ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε επί του Βόλου | 23 Ιανουαρίου 2022 IN TIME SPORTS

Ο Τσάρλυ γράφει για τον ΠΑΟΚ που "καθάρισε" το Βόλο με τον Άκπομ να πραγματοποιεί το καλύτερο φετινό του παιχνίδι και τον Σάστρε να έχει θετική παρουσία στο ντεμπούτο του.

Ο ΠΑΟΚ στο Βόλο έκανε την ιδανική πρόβα πριν από το πιο σημαντικό μέχρι σήμερα παιχνίδι της φετινής σεζόν με αντίπαλο την ΑΕΚ στο Κύπελλο Ελλάδας την Τετάρτη (26/1). Είναι ξεκάθαρο πως με τον τρόπο που έχει εξελιχθεί η σεζόν και οι δύο Δικέφαλοι έχουν μεγάλη ανάγκη να κρατήσουν ανοιχτή την προοπτική, να κατακτήσουν τον θεσμό του κυπέλλου.

Ενόψει του παιχνιδιού της Τετάρτης αλλά και για το χτίσιμο της ομάδας, που θα διεκδικήσει το επόμενο πρωτάθλημα από τον Ζόζε Μπότο, τα μηνύματα ήταν ενθαρρυντικά.

Δεν ήταν ανταγωνιστικός ο Βόλος

Για να είμαστε ειλικρινείς ο Βόλος το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε πτωτική πορεία. Με την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας, μοιάζε σαν μία ομάδα που δεν έχει ταυτότητα. Δεν ήταν καθόλου ανταγωνιστική η ομάδα του Κώστα Μπράτσου και επέτρεψε στον ΠΑΟΚ, να κάνει περίπατο και να πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στην ρεβάνς με την ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε την έκτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα, αυτήν την φορά με διαφορετική συνταγή.

Με πιο επιθετική συνταγή

Ο Λουτσέσκου έσπασε την ποδοσφαιρική λογική που του έχει προσφέρει περισσότερη αμυντική ασφάλεια. Κράτησε στον πάγκο τον Αγκούστο και επέλεξε σχηματισμό με τον Μπίσεσβαρ, στην θέση του επιτελικού χαφ και δύο εξτρέμ στο πλάι του Ακπόμ. Ένα δηλαδή πιο επιθετικό σχήμα, που έδινε το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ, να είναι πιο δημιουργικός.

Κάθε φορά που ένας προπονητής προσπαθεί να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, το πρώτο ζητούμενο είναι αν θα χαλάσει η αμυντική της ισορροπία. Η κατάσταση που βρίσκεται ο Βόλος και η αγωνιστική ανωτερότητα που έβγαλε ο ΠΑΟΚ,δεν επέτρεψε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Βοήθησε φυσικά και το γεγονός πως κατάφερε να ανοίξει το σκορ, δίχως να χρειαστεί να σπαταλήσει πολλές ευκαιρίες. Στο 20' ο Μιτρίτσα, βρέθηκε στο ένας με ένας, με τον Φερνάντες, η κίνηση του ποδιού του αμυντικού του Βόλου και η εύκολη πτώση του Ρουμάνου, έκανε τον Παπαπέτρου να δώσει το πέναλτι.

Το καθάρισε ξανά ο Κούρτιτς

Ο Κούρτιτς για ακόμη μία φορά το μετέτρεψε σε γκολ και έκανε εύκολο το παιχνίδι για την ομάδα του. Οκτώ λεπτά αργότερα, στο 29ο λεπτό, ακινητοποίησε την άμυνα του Βόλου, παίρνοντας κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και επιτρέποντας στον Ίνκασον, να σκοράρει σε κενή εστία απέναντι σε αγάλματα.

Οι πιο ευχάριστες ειδήσεις, πέρα από την έκτη συνεχομένη νίκη στο πρωτάθλημα και το εύρος του αποτελέσματος, ήρθαν από την εμφάνιση του Ακπόμ, αλλά και του νεοφερμένου Σάστρε.

Το πιο γεμάτο παιχνίδι του Άκπομ

Ο Άκπομ έκανε με διαφορά το πιο γεμάτο φετινό του παιχνίδι, θύμισε τον ποδοσφαιριστή της χρονιάς που η ομάδα του Λουτσέσκου πήρε το πρωτάθλημα. Ένα από τα μεγάλα προβλήματα του φετινού ΠΑΟΚ, είναι πως δεν έχει βγει η επιστροφή του Άγγλου. Δεν έχει την συμμετοχή στο παιχνίδι, ανάλογη με αυτήν της προηγούμενης θητείας του. Ο Λουτσέσκου γνωρίζει πως δεν πρόκειται για έναν φορ που θα διεκδικήσει να βγει πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα, στην προηγούμενη του όμως θητεία έδινε σημαντικά πράγματα στην ομάδα του, που δεν τα προσφέρει την φετινή χρονιά.

Στον Βόλο είδαμε την καλή εκδοχή του. Είχε πολλές επαφές με την μπάλα, στο 28' είχε εκτέλεση, μέσα από δική του ατομική προσπάθεια. Στο 38' κράτησε την μπάλα και την έσπασε στον Ζίβκοβιτς, που τον έφερε σε καθαρή ευκαιρία. Στο 50' έφυγε πολύ όμορφα από δεξιά, πάσαρε παράλληλα στον Μιτρίτσα, που δεν πρόλαβε την μπάλα. Στο 52' έκλεψε ο ίδιος την μπάλα, την πάσαρε και πρόσφερε στον Μπίσεσβαρ, μία μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει.

Στο 60' ήταν η δική του στιγμή για να σκοράρει, η προβολή του όμως έφυγε, λίγο άουτ. Στο 73' κατάφερε να σκοράρει.

Δεν υπάρχει άλλο φετινό παιχνίδι που να έχει ο Ακπόμ τόσο έντονη συμμετοχή. Από την στιγμή που ο Σβιντέρσκι αποτελεί παρελθόν, είναι πολύ σημαντικό για τον ΠΑΟΚ, να συνεχίσει σε αυτά τα επίπεδα.

Καλά δείγματα από τον Σάστρε

Καλά δείγματα κι ο Σάστρε στο ντεμπούτο του. Ο Ισπανός σκόραρε σε μία φάση, που έδειξε περισσότερο πως διαθέτει ποδοσφαιρική ευφυΐα. Δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, καθώς ο αντίπαλος δεν έβαλε δύσκολα. Τον μπακ για να τον κρίνεις με ασφάλεια, πρέπει να τον δεις σε πολλές διαφορετικέ συνθήκες και φυσικά να αξιολογήσεις πως λειτουργεί σε πίεση. Πίεση ο Βόλος δεν έβαλε καθόλου ούτε στον ΠΑΟΚ, ούτε στον Σάστρε.

Έδειξε πάντως πως διαθέτει τεχνική κατάρτιση, έκανε μερικά δύσκολα κοντρόλ και οι μεταβιβάσεις του είχαν ποιότητα. Έδειχνε επίσης μία τάση να μπαίνει πιο εσωτερικά. Περισσότερο έκλεινε διαγώνια προς τα μέσα και γινόταν ένας επιπλέον μέσος, παρά δοκίμαζε, να πηγαίνει σε ανεβάσματα. Η εικόνα του έδειχνε ποδοσφαιριστή που γνωρίζει τα βασικά του αθλήματος. Θα πρέπει να περιμένουμε, η πρώτη γεύση που άφησε δείχνει πως έκανε σωστή κίνηση στην θέση του δεξιού μπακ ο Ζοζέ Μπότο, ήρθε καλύτερος ποδοσφαιριστής από αυτούς που έχει το ρόστερ για την συγκεκριμένη θέση.

Επαναλαμβάνω όμως, ήταν τόσο σοφτ ο Βόλος, που επέτρεψε στον Μιτρίτσα, να αναδειχτεί σε πρωταγωνιστή. Τα πραγματικό τεστ, για τον ΠΑΟΚ, είναι η ρεβάνς της Τετάρτης, με την ΑΕΚ.

Αν καταφέρει να πάρει την πρόκριση, τότε με βεβαιότητα, θα μπορούμε να πούμε, πως ο Λουτσέσκου, κατάφερε να βγάλει την ομάδα του, από την κρίση που δημιουργήθηκε, μετά από τις ήττες από τον Άρη στην Τούμπα και στην Νίκαια. Χωρίς το κύπελλο ανοιχτό, θα είναι και δύσκολο να βρεθεί κίνητρο, για να υπάρξει πρόοδος.

TAGS ΠΑΟΚ ΒΟΛΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ