STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Stoiximan Super League Playoffs: Η πιο μεγάλη μάχη τίτλου που έχουμε ζήσει, είναι γεγονός

Stoiximan Super League Playoffs: Η πιο μεγάλη μάχη τίτλου που έχουμε ζήσει, είναι γεγονός

Ο Τσάρλυ αναλύει τα δεδομένα για τους τέσσερις διεκδικητές του φετινού τίτλου μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε, αλλά και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους στην πιο συναρπαστική μάχη εδώ και πολλά χρόνια.

Η κλήρωση των playoffs έβγαλε δύο ντέρμπι την πρώτη αγωνιστική. Όλοι θα παίξουν με όλους, όμως ειδικά για τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό που είναι πιο πίσω στην βαθμολογία, είναι σημαντικό να κάνουν ένα καλό ξεκίνημα, ώστε να μπουν γερά, στην μάχη του τίτλου.

Τα παιχνίδια ούτε κερδίζονται ούτε χάνονται με το στόμα, όμως η αλήθεια είναι πως η κλήρωση φαντάζει ιδανική για τον Ολυμπιακό και δύσκολη για τον ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός έχει προβάδισμα στην βαθμολογία και ένα ισορροπημένο πρόγραμμα.

Είναι πρώτος γιατί είναι ο μόνος που κέρδισε και τα τέσσερα παιχνίδια με Βόλο και Άρη. Πέρα από την βαθμολογία, ο Παναθηναϊκός έχει ακόμη ένα λόγο να αισιοδοξεί. Είναι πρώτος, μαζί με τον ΠΑΟΚ, στην βαθμολογία με τα παιχνίδια ανάμεσα στις έξι ομάδες που συμμετέχουν στα playoffs και έπεται η ΑΕΚ.

  1. Παναθηναϊκός 20
  2. ΠΑΟΚ 20
  3. ΑΕΚ 16
  4. Ολυμπιακός 14
  5. Βόλος 7
  6. Άρης 7

Όταν ο Παναθηναϊκός, πέρασε από το Βικελίδης, ανέφερα πως αυτό ήταν και το μεγαλύτερο αποτέλεσμά του στην φετινή σεζόν. Βλέπουμε στην πράξη, πως την διαφορά στην κανονική περίοδο τελικά την έκανε το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός ήταν η μόνη ομάδα που πήρε και τους 12 βαθμούς, από Βόλο και Άρη.

Αυτή η βαθμολογία, δείχνει και το πόσο σημαντικά είναι τα παιχνίδια, που θα δώσουν ο Βόλος και ο Άρης με τους διεκδικητές του τίτλου. Όποιος καταφέρει να πάρει και τα τέσσερα παιχνίδια, θα έχει κάνει ένα καλό πρώτο βήμα.

Η ευκαιρία του Παναθηναϊκού να πληγώσει την ΑΕΚ

Ο Παναθηναϊκός στα playoffs ξεκινά με ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στην OPAP Arena. Βρίσκει την ευκαιρία να πληγώσει πραγματικά την AΕΚ, να της χτυπήσει το όπλο της που ήταν η καλή της ψυχολογία και η πίστη στο σχέδιο του Αλμέιδα.

Πάντα μία σφαλιάρα δημιουργεί ερωτηματικά και ο προβληματισμός που θα βάλει στον πιο άμεσο αντίπαλο αν καταφέρει να μην χάσει την Κυριακή, θα είναι μεγάλος. Θα υπάρχει μάλιστα η πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα, να διευρύνει ακόμη περισσότερο την διαφορά απέναντί της, καθώς η ΑΕΚ πηγαίνει στην Τούμπα.

Ο Παναθηναϊκός μάλιστα δεν αποκλείεται ακόμα και με ήττα από την ΑΕΚ, την δεύτερη αγωνιστική των playoffs, να επιστρέψει στην πρώτη θέση και να επαναληφθεί το σενάριο που έχουμε δει δύο συνεχόμενες φορές στην κανονική περίοδο, με την ΑΕΚ να μην καταφέρνει να κρατήσει πάνω από ένα παιχνίδι την πρώτη θέση.

Υποχρεωμένος να βελτιωθεί στις μάχες με τους διεκδικητές

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν δύο πραγματικότητες. Η μία είναι της βαθμολογίας, με τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς να δείχνουν αντοχές και να έχουν την πρώτη θέση στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της σεζόν και η δεύτερη είναι η δυσκολία που έχουν από την στιγμή που τραυματίστηκε ο Αϊτόρ, στο να διαχειριστούν τα παιχνίδια ανάμεσα στις ομάδες που μαζί τους θα δώσουν μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός έχει έξι παιχνίδια στην σειρά, βάζοντας στην κουβέντα και τους δύο αγώνες με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο, που δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός (με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ). Όλοι καταλαβαίνουν πως αν δεν βελτιώσει αυτήν την πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί, δεν γίνεται να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Στα θετικά στοιχεία είναι πως ο Μαντσίνι έχει δέσει τέλεια με την ομάδα, αποδείχτηκε στην πράξη πως ήταν μία απόλυτα ασφαλή επιλογή, καθώς έχει τα στοιχεία που έψαχνε ο Γιοβάνοβιτς και ο συνδυασμός που δημιουργείται με την αγωνιστική άνοδο, των Ιωαννίδη, Παλάσιος.

Περιμένω να είναι βελτιωμένος στο ποδόσφαιρο χώρου σε σχέση με τα ντέρμπι που προανέφερα, θα πρέπει όμως επίσης να βρει λύση στο μεγάλο θέμα που αντιμετωπίζει στο χτίσιμο του παιχνιδιού, λόγω έλλειψης ποιοτικού χαφ, όταν δέχεται πίεση από τον αντίπαλο.

Η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να γίνει το απόλυτο φαβορί

Η ΑΕΚ είναι πληγωμένη από την ήττα με τον Ολυμπιακό, έχει όμως την ευκαιρία άμεσα να επιστρέψει στην κορυφή του πρωταθλήματος. Παράλληλα, έχει την στήριξη του κόσμου τη, που ήρθε μέσα από το χειροκρότημα στο τέλος του παιχνιδιού και φυσικά την γνώση πως για το μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος ήταν η καλύτερη ομάδα.

Η ομάδα του Αλμέιδα έχασε την ευκαιρία να μπει με ένα προβάδισμα στα playoffs και να γίνει το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο. Είδε όμως και κάποιες αδυναμίες που πρέπει να βελτιώσει. Για την ακρίβεια, κατάλαβε το πόσο σημαντικό είναι να έχει αποτελεσματικότητα.

Πήρε ένα μάθημα που το χρειαζόταν

Η απουσία του Γκαρσία από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έφερε μία σπατάλη σε καλές προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή και το γεγονός πως δεν πήρε το προβάδισμα που άξιζε, το πλήρωσε σκληρά στο δεύτερο μέρος. Το πλήρωσε σκληρά, γιατί και το ποδόσφαιρό της έχει ρίσκο και γιατί το αμυντικό της δίδυμο (Βίντα, Μουκουντί) δεν ήταν σε καλή μέρα και δεν πρόσφερε ασφάλεια, παίζοντας ψηλά.

Ήταν ένα μάθημα που η ΑΕΚ έπρεπε να το πάρει και θα έχει ενδιαφέρον το πώς θα το διαχειριστεί στα playoffs. Το πρώτο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό μοιάζει σημαντικό, καθώς έχει την ευκαιρία να πάρει άμεσα ξανά προβάδισμα στην βαθμολογία και να μείνει στην μάχη του τίτλου, ακόμα και αν χάσει στην Τούμπα.

Σε περίπτωση που δεν κερδίσει τον Παναθηναϊκό, θα πάει με πολύ άγχος να παίξει στην Τούμπα, καθώς τόσο ο Παναθηναϊκός που υποδέχεται τον Βόλο, όσο και ο Ολυμπιακός που υποδέχεται τον Άρη, το πιθανότερο είναι να πάρουν τα παιχνίδια τους.

Οπότε αν δεν κερδίσει ένα από τα δύο παιχνίδια τις δύο πρώτες αγωνιστικές, θα βρεθεί 3η και με απόσταση πάνω από ένα παιχνίδι από την κορυφή του πρωταθλήματος. Ασφαλώς θα υπάρχουν περιθώρια ακόμη για να γυρίσει η κατάσταση, όμως ξαφνικά θα μείνει πολύ πίσω.

Ο Ολυμπιακός επιβίωσε και έχει καλό πρόγραμμα

Οι ερυθρόλευκοι έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν στις δύο πρώτες αγωνιστικές Βόλο εκτός και Άρη εντός και να μπουν δυνατά στην μάχη του τίτλου. Καθώς η ΑΕΚ παίζει στην πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό και την δεύτερη αγωνιστική στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, είναι δεδομένο πως με δύο νίκες ο Ολυμπιακός θα κάνει ένα καλό μπάσιμο.

Την Κυριακή πανηγύρισε μία πολύ μεγάλη νίκη. Πανηγύρισε που κατάφερε να επιστρέψει στην μάχη του τίτλου και επιβίωσε σε ένα πρωτάθλημα που πολλές φορές θα μπορούσε να έχει τεθεί εκτός μάχης. Δεν ήταν η πρώτη φορά την περασμένη Κυριακή που επιβίωσε η ομάδα του Μίτσελ. Τόσο ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι της Λεωφόρου, όσο και ο ΠΑΟΚ σε αυτό της Τούμπας, είχαν την ευκαιρία, να τον πετάξουν εκτός τίτλου.

Όπως γράφει συχνά και ο Θέμης, να σκοτώσουν το λιοντάρι κανένας δεν τα κατάφερε και ο Ολυμπιακός επιβίωσε. Προς το παρόν, ο βασιλιάς είναι ζωντανός, πήρε ένα βατό πρόγραμμα στο ξεκίνημα των playoffs, θα πρέπει όμως να είναι πραγματικά καλός για να πάρει αυτό το πρωτάθλημα.

Όλοι καταλαβαίνουν πως παρότι ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει 21/24 πρωταθλήματα, το φετινό θα είναι ξεχωριστό στην ιστορία του συλλόγου, αν γυρίσουν την κατάσταση και καταφέρουν να το κατακτήσουν.

Η ερυθρόλευκη επίθεση βγάζει φωτιές

Σύμμαχο ο Ολυμπιακός έχει την βαθμολογία, αλλά και την εικόνα του δεύτερου γύρου. Η ομάδα του Μίτσελ κατάφερε στο τέλος της σεζόν να τερματίσει με την καλύτερη επίθεση με 56 τέρματα και την καλύτερη διαφορά τερμάτων +39.

Βελτίωσε απίστευτα την αποτελεσματικότητά της στον δεύτερο γύρο, πέτυχε 35 τέρματα σε 13 παιχνίδια, φτάνοντας σε ένα εντυπωσιακό μέσο όρο 2,69 ανα παιχνίδι, έναντι μόλις 1,38 στον πρώτο γύρο.

Η διακοπή δούλεψε ευεργετικά

Είναι δεδομένο πως το σημείο κλειδί που πόνταρε ο Ολυμπιακός, ήταν η διακοπή του πρώτου γύρου, κάτι που δούλεψε ευεργετικά. Στο πρωτάθλημα του δεύτερου γύρου, με το διπλό στην OPAP Arena, ο Ολυμπιακός πήρε την πρώτη θέση. Βάζοντας μόνο τις ομάδες των playoffs, η βαθμολογία του δεύτερου γύρου, είναι η εξής.

  1. Ολυμπιακός 31
  2. ΑΕΚ 30
  3. ΠΑΟΚ 29
  4. Παναθηναϊκός 24
  5. Άρης 21
  6. Βόλος 15

Ο Ολυμπιακός, που έκλεισε στο -12 τον πρώτο γύρο, μείωσε την διαφορά στους πέντε βαθμούς, η αγωνιστική άνοδος της ομάδας του Μίτσελ το διπλό στην OPAP Arena, η πτώση του Παναθηναϊκού και η εικόνα των δύο αγώνων με τον πρωτοπόρο, δημιουργούν συνθήκες, ώστε οι ερυθρόλευκοι να μπορούν βάσιμα να αισιοδοξούν για την ανατροπή.

Τον αδικεί η βαθμολογία τον ΠΑΟΚ

Πάμε στον ΠΑΟΚ, όπου οι οπαδοί του, βλέποντας την βαθμολογία, μπορούν να βαράνε το κεφάλι τους στον τοίχο.

Αν ο ΠΑΟΚ είχε κρατήσει το 2-0 με το οποίο μπήκε στις καθυστερήσεις στην Τρίπολη και είχε κερδίσει έστω ένα παιχνίδι, είτε από αυτά που ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις, στην Λειβαδιά και στο Ηράκλειο, είτε από αυτά που ήταν ανώτερος και έμεινε στην ισοπαλία με Ατρόμητο εκτός, ΟΦΗ εντός, Ολυμπιακό εντός, ΠΑΣ εκτός, τώρα θα ήταν σε απόσταση βολής.

Ό,τι γράφει όμως δεν ξεγράφει και ο ΠΑΟΚ είναι 4ος με απόσταση επτά βαθμών από την κουρφή. Ξεκινά με ένα πραγματικά πολύ δύσκολο πρόγραμμα.

Πηγαίνει την πρώτη αγωνιστική στο Βικελίδης, με τον Άρη να έχει μεγάλο κίνητρο να του κάνει ζημιά, την δεύτερη αγωνιστική υποδέχεται την ΑΕΚ και την τρίτη πηγαίνει στο Καραϊσκάκης. Αν καταφέρει και μείνει στο κόλπο μετά από αυτά τα τρία παιχνίδια, στην συνέχεια θα είναι ικανός για τα πάντα.

Οι δυο βαθμολογίες που δείχνουν πως δεν φοβάται κανέναν

Υπάρχουν και δύο βαθμολογίες, που τον κάνουν να αισιοδοξεί και δείχνουν πως δεν έχει να φοβηθεί το παραμικρό σε αυτήν την διαδικασία.

Είναι η βαθμολογία που ανέφερα και στο κείμενό μου για τον Παναθηναϊκό, με τον ΠΑΟΚ να είναι πρώτος με 20 βαθμούς μαζί με την ομάδα του Γιοβάνοβιτς, στα παιχνίδια ανάμεσα στις ομάδες που παίζουν στα playoffs, αλλά ακόμα περισσότερο η βαθμολογία, με τα παιχνίδια ανάμεσα στους διεκδικητές του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος στα παιχνίδια που έχουν δώσει μεταξύ τους Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ.

  1. ΠΑΟΚ 10
  2. Παναθηναϊκός 8
  3. ΑΕΚ 7
  4. Ολυμπιακός 7

Βάζοντας μέσα σε αυτήν την πραγματικότητα και τα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο, γίνεται κατανοητό πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από αυτήν την διαδικασία και έχει τις δικές του πιθανότητες για να διεκδικήσει την θέση του στην πρώτη δυάδα, που είναι ο πιο ρεαλιστικός στόχος αυτήν την στιγμή και αν βοηθήσουν και οι συνθήκες, ακόμη και τον τίτλο.

Το σίγουρο είναι πως τα φετινά playoffs, θα είναι πιο συναρπαστικά από ποτέ και οι τέσσερεις μεγάλες έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα να αντιπαραβάλλουν σε αυτήν την μάχη για τον τίτλο. Μακάρι να μας δώσουν το δικαίωμα να μιλάμε μέχρι τέλους μόνο για ποδόσφαιρο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ