OPINIONS

Ώρα να αλλάξει λογική

Ώρα να αλλάξει λογική

Με κόπο, ιδρώτα και πολύ άγχος οι Άγγλοι πέρασαν δεύτεροι από έναν όμιλο που φαινόταν πολύ εύκολος. Το πρόσωπο που έδειξαν στο παιχνίδι με τη Σλοβενία ήταν βελτιωμένο αλλά όχι τόσο ώστε να τους δίνει ώθηση για να φτάσουν μακριά στο θεσμό.

Χαίρετε κύριοι

Με κόπο, ιδρώτα και πολύ άγχος οι Άγγλοι πέρασαν δεύτεροι από έναν όμιλο που φαινόταν πολύ εύκολος. Το πρόσωπο που έδειξαν στο παιχνίδι με τη Σλοβενία ήταν βελτιωμένο αλλά όχι τόσο ώστε να τους δίνει ώθηση για να φτάσουν μακριά στο θεσμό.

Ο Καπέλο σε σχέση με το παιχνίδι με την Αλγερία έκανε μια αναγκαστική αλλαγή στη θέση του στόπερ και δύο ακόμα για να βοηθήσει επιθετικά την ομάδα του.

Η παρουσία του Ντεφόε σε βασικό σχήμα αντί του Χέσκεϊ έδωσε ταχύτητα και φρεσκάδα στην επίθεση και τη δυνατότητα στον Ρούνεϊ να μπαίνει πιο συχνά στην αντίπαλη περιοχή.

Ο Καπέλο φάνηκε ότι κατάλαβε πως δεν γίνεται να βασίζεται στους Χέσκεϊ, Λένον, Φίλιπς. Ο πρώτος μπήκε στις καθυστερήσεις, ο Λένον που στα πρώτα δύο παιχνίδια ήταν βασικός δεν αγωνίστηκε λεπτό, ενώ ο Φίλιπς που έμπαινε σαν πρώτη αλλαγή δε μύρισε χορτάρι.

Τη θέση του Λένον πήρε ο Μίλνερ που είναι πιο πολυσύνθετος. Έχει τη δυνατότητα να παίζει και στις δύο πλευρές ενώ και την σκληράδα που του επιτρέπει να συγκλίνει δίνοντας μάχες στον άξονα. Τα λεπτά του Φίλιπς σαν λύση από τον πάγκο τα πήρε ο σαφώς πιο ποιοτικός Τζο Κόουλ.

Από τη στιγμή που τα λιοντάρια μπήκαν στα παιχνίδια χωρίς αύριο είναι θετικό πως ο Καπέλο φαίνεται πως κατάλαβε με ποιους παίκτες πρέπει να προχωρήσει. Από κει και πέρα έχω την αίσθηση πως για τον Ιταλό, ήρθε η ώρα να αλλάξει λογική ποδοσφαίρου. Αποδείχθηκε σε έναν εύκολο όμιλο πως οι Άγγλοι δεν έχουν φτάσει στο σημείο να μπορούν να κερδίσουν επιβάλλοντας οι ίδιοι το ποδόσφαιρό τους.

‘Όσο περισσότερο μεγαλώνουν τα μέτρα τόσο φαίνεται πως οι Λάμπαρτ, Μπάρι, Τζέραρντ είναι βαριά κορμιά και δεν μπορούν να καλύψουν τους χώρους που χρειάζεται μεταξύ κέντρου και αντίπαλης περιοχής. Έτσι οι γραμμές έχουν απόσταση και η Αγγλία δεν μπορεί να παράγει ορθολογικό παιχνίδι.

Εάν ο Καπέλο δεν πάει σε κάποια παραλλαγή του 4-3-3 η μόνη ελπίδα για τους Άγγλους είναι στα νοκ άουτ ματς να δώσουν χώρο. Να ξεκινάνε δηλαδή την άμυνά τους στο ύψος της σέντρας ώστε οι γραμμές τους να είναι κοντά η μία στην άλλη.

Η ταυτόχρονη παρουσία άλλωστε των γρήγορων Ρούνεϊ, Ντεφόε τους δίνει τη δυνατότητα να παίξουν ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο αντεπιθέσεων. Και οι δύο είναι δυναμικοί επιθετικοί και μπορεί ο Καπέλο να στηρίξει σε αυτούς την αμυντική του διάταξη.

Ειδικά ο Ρούνεϊ έχει βγάλει πολλές φορές με επιτυχία σύνθετους ρόλους που του έχει αναθέσει ο Σερ Άλεξ στο Champions League. Την Κυριακή άλλωστε θα αντιμετωπίσουν τους Γερμανούς που το κέντρο της άμυνάς τους είναι η μεγάλη τους αδυναμία.

Προβλήματα στους ψηλούς Γερμανούς

Ο Ρούνεϊ με τον Ντεφόε έχουν την έκρηξη και την ταχύτητα για να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στους Μερτεσάκερ, Φρίντριχ. Ο Λεβ εφαρμόζει ένα πολύ επιθετικογενές 4-2-3-1 χωρίς καθαρό κόφτη, έχοντας πιο αμυντικογενείς χαφ τους Κεντίρα, Σβαϊστάιγκερ.

Εάν λοιπόν οι Άγγλοι έχουν σωστή αμυντική τακτική και βγάλουν κλεψίματα στις αντεπιθέσεις μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στο κέντρο άμυνας των Γερμανών και να προχωρήσουν στους οκτώ.

Τους δίνεται δηλαδή η δυνατότητα να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα χωρίς να πάρουν ρίσκα, όπως ακριβώς έκανε ο Μουρίνιο στον τελικό του Champions League απέναντι στη Μπάγερν. Με το ποδόσφαιρο που παίζουν μέχρι σήμερα δεν μπόρεσαν να κερδίσουν ούτε τους Αλγερινούς οπότε η αλλαγή ποδοσφαιρικής λογικής είναι απαραίτητη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ