ΑΡΗΣ

Ο Πάλμα "κουμπώνει" τέλεια με τον Γκρέι στη μηχανή του Μπούργος

Ο Πάλμα "κουμπώνει" τέλεια με τον Γκρέι στη μηχανή του Μπούργος

Ο Άρης άρεσε, από το πρώτο λεπτό έδειξε την φιλοσοφία του Ερμάν Μπούργος, έβαλε ένταση, ταχύτητα, είχε δίδυμα που έκαναν τη διαφορά, ποδοσφαιριστές έτοιμους, για να κάνουν το απρόβλεπτο και ξεχώρισε ο Λουίς Πάλμα και οι συνεργασίες του με τους Αντρέ Γκρέι και Ραφαέλ Καμάτσο.

Ο Άρης δεν σκότωσε κανένα μεγαθήριο, όμως μεγαθήριο δεν είναι ούτε η Λέφσκι, δεν ήταν πέρυσι ούτε η Αστάνα ούτε η Βέλεζ. Έχει αποδειχτεί πολλές φορές πως αυτά τα παιχνίδια κρύβουν παγίδες στην περίοδο που γίνονται. Πρέπει να είσαι έτοιμος, σε καλή κατάσταση για να μπορέσεις να τα κερδίσεις.

Ο Άρης αποδείχτηκε κάτι παραπάνω από έτοιμος. Έκανε κάτι πολύ δύσκολο για την εποχή, άρεσε. Έπαιξε όμορφο, ελκυστικό ποδόσφαιρο κι έδειξε από το πρώτο λεπτό πως το φετινό όπλο θα είναι η ένταση με την οποία αγωνίζεται.

Δεν πτοήθηκε από το φθηνό γκολ που δέχτηκε

Δεν πτοήθηκε παρότι έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ κόντρα στην εικόνα του αγώνα, δεχόμενος ένα φθηνό γκολ. Η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι του Φαμπιάνο, άλλαξε πορεία, όμως η αλήθεια είναι πως ο Χουλιάν Κουέστα λύγισε εύκολα. Ο Άρης όμως ευτύχησε να έχει σε μεγάλη ημέρα τον Λουίς Πάλμα.

Ο Πάλμα "κουμπώνει" τέλεια με τον Γκρέι

Ο Ερμάν Μπούργος χρησιμοποίησε πέντε μεταγραφές, πήρε πράγματα σχεδόν από όλους, όμως τη μεγάλη διαφορά έκανε ο Πάλμα.

Έδειξε στο 4-4-2 πως κουμπώνει τέλεια με τον Γκρέι και εναλλάσσονται στην επίθεση με έναν τρόπο που η αδύναμη ομάδα από τη Λευκορωσία δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει. Έδειξαν από το πρώτο παιχνίδι πως έχουν χημεία, πως αλληλοσυμπληρώνονται.

Ο Πάλμα, έκανε κινήσεις στα αριστερά κι εκτός περιοχής παίρνοντας μαζί του στόπερ, αναγκάζοντας τον δεξιό μπακ και τον αμυντικό χαφ να τραβηχτούν και δημιουργούσε χώρους είτε για τον Ραφαέλ Καμάτσο είτε για τον Γκρέι.

Η έξυπνη, γρήγορη, κάθετη κίνηση του Γκρέι

Ο Άρης έψαχνε τα τελευταία δύο χρόνια για επιθετικό, πονούσε πολύ σε αυτήν τη θέση και φέτος αυτή "φωνάζει" πως θα αποτελέσει το όπλο του. Ο Γκρέι έκανε ντεμπούτο με δύο τέρματα: το ένα με πέναλτι και το δεύτερο σε κενό τέρμα. Και τα δύο προσφορά του Πάλμα, όπως και το γκολ του Καμάτσο.

Όμως, ο Γκρέι έδειξε πως έχει την έξυπνη, γρήγορη, κάθετη και διαγώνια κίνηση προς την περιοχή. Κινείται σε χώρους που δεν βρισκόταν κανένας παίκτης την περσινή χρονιά και τουλάχιστον στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν με την αδύναμη Γκόμελ, ο Πάλμα φρόντιζε αυτός ο χώρος να είναι πάντοτε άδειος.

Πάλμα, ο MVP

Αναμφισβήτητα, ο Πάλμα ήταν o MVP του αγώνα. Όταν ο Άρης δέχτηκε ένα απρόσμενο χτύπημα, ήταν αυτός που πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, πέρασε τον στόπερ από τα αριστερά, πήρε το πέναλτι από τον αντίπαλο μπακ και σκόραρε με εκτέλεση φάουλ.

Ήταν ο άνθρωπος που επέτρεψε στους Καμάτσο και Γκρέι να συνδυάσουν με γκολ το ντεμπούτο τους κι επίσης έδειξε πως κουμπώνει τέλεια με το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη.

Πίρσμαν και Καμάτσο

Δεν ήταν μόνο το δίδυμο των Γκρέι - Πάλμα που άφησε καλές εντυπώσεις. Το δίδυμο στα αριστερά των Μάρβιν Πίρσμαν και Καμάτσο θα είναι αρκετά δύσκολο για τις δεξιές πλευρές των αντιπάλων.

Διαθέτει δύναμη και ταχύτητα, αφού πρόκειται για δύο γερά παιδιά με διασκελισμό, που εύκολα μπορούν να ανοίξουν το βήμα τους, να επιταχύνουν χωρίς να στερούν ύψος και δύναμη από την ομάδα.

Τον Πίρσμαν τον γνωρίζαμε από την παρουσία του στον ΠΑΣ κι ήταν δεδομένο πως ο Άρης έκανε μία πολύ ορθή κίνηση, που φρόντισε να αξιοποιήσει τη λήξη του συμβολαίου του. Ο Καμάτσο από νωρίς δείχνει πως πρόκειται για μία δυνατή μεταγραφική κίνηση.

Σκληρό, γρήγορο σύνολο, με ατομικό ταλέντο

Ο Μπούργος είναι ξεκάθαρο πως δουλεύει συστήματα Ντιέγο Σιμεόνε. Για την ακρίβεια, τα συστήματα που ο ίδιος δούλευε καθημερινά με τον "Τσόλο" στην Ατλέτικο: το 4-4-2 και το 3-5-2. Δύο τακτικές που προσπαθεί να τις παρουσιάσει σε μία εξελιγμένη μορφή, που θα παίζονται σε πολύ υψηλή ένταση και θα δημιουργήσουν ένα σκληρό και γρήγορο σύνολο.

Το σημαντικό είναι όταν προσπαθείς να χτίσεις μία τέτοια ομάδα να έχεις και ποδοσφαιριστές με ταλέντο, ικανούς να συνεργαστούν σε δίδυμα και να κάνουν τη διαφορά με την ατομική ποιότητα, κάτι που είδαμε να συμβαίνει στην πρεμιέρα.

Δεν είναι σύνηθες και φυσικά θέλει και τύχη να βλέπεις μία ομάδα να πετυχαίνει δύο γκολ με εκτελέσεις φάουλ, όμως θέλει και ικανότητα. Ο Άρης έχει ποδοσφαιριστές ικανούς για το απρόβλεπτό και πλέον μοιάζει να είναι πολλοί. Ασφαλώς και είναι νωρίς για να μιλήσουμε με βεβαιότητες. Το σίγουρο είναι πως στο πρώτο ραντεβού ο Μπούργος παρουσίασε ομάδα, παρότι είχε στο γήπεδο πέντε μεταγραφές. Σίγουρο είναι επίσης ότι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό έδειξε το χαρακτήρα που θέλει να δώσει ο προπονητής στην ομάδα του στο γήπεδο κι επίσης πως κατάφερε να κάνει φετινό όπλο τη μεγάλη αδυναμία.

Ο Άρης τα τελευταία χρόνια είχε καλές ομάδες, ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, που όμως οι δυνατότητές τους περιορίζονταν, επειδή του έλειπε το εύκολο γκολ κι η σωστή κίνηση μέσα στην περιοχή. Στοιχεία που φέτος τα έχει αναπτυγμένα. Ο Άρης στην πρεμιέρα του έκανε τη δουλειά, εξασφάλισε την πρόκριση και κέρδισε χρόνο, ώστε να είναι έτοιμος για την πραγματική μάχη, για το πραγματικό μέτρημα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

TAGS ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ