CONFERENCE LEAGUE

Άρης - Γκόμελ 5-1: Κίτρινο πάρτι με πεντάρα στο Βικελίδης και "εισιτήριο" για την επόμενη φάση

Ο Πάλμα πανηγυρίζει γκολ του στο Άρης - Γκόμελ
Ο Πάλμα πανηγυρίζει γκολ του στο Άρης - Γκόμελ EUROKINISSI SPORTS

Ο Άρης θριάμβευσε στο πρώτο παιχνίδι για τον β' προκριματικό γύρο του Conference League επικρατώντας 5-1 της Γκόμελ. Τσέκαρε το "εισιτήριο" για την επόμενη φάση με εκπληκτικούς Γκρέι και Πάλμα.

Ο Άρης βρίσκεται ουσιαστικά στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League. Οι κίτρινοι έκαναν πάρτι στο γιορτινό Κλεάνθης Βικελίδης, επικράτησαν 5-1 της Γκόμελ και πλέον ο αγώνας της επόμενης εβδομάδας είναι διαδικαστικού χαρακτήρα. Σε εκπληκτική μέρα ο Γκρέι των δύο γκολ, όπως και ο Πάλμα των δύο ασίστ και του ενός τέρματος.

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν ανοίγοντας το σκορ στο 11' με τον Άφι. Ωστόσο, ο Άρης ήταν καταιγιστικός. Ισοφάρισε ο Γκρέι με πέναλτι (16') και μέχρι το ημίχρονο βρήκαν δίχτυα οι Ιτούρμπε (28') και Καμάτσο (31'). Η δουλειά τελείωσε στο β' μέρος με τον Πάλμα (61') και τον Γκρέι ξανά (78').

Η ρεβάνς είναι την επόμενη Τετάρτη (27/7, 21:30, NOVASPORTS 2HD, LIVE SPORT24) ξανά στο Κλεάνθης Βικελίδης εξαιτίας των κυρώσεων προς την Λευκορωσία. Εάν οι κίτρινοι προκριθούν θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Ζίρα - Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι Ισραηλινοί νίκησαν 3-0 στο πρώτο παιχνίδι και είναι επίσης με το ένα πόδι στην επόμενη φάση.

Αιφνιδίασε η Γκόμελ, αλλά η απάντηση ήταν άμεση

Οι κίτρινοι ξεκίνησαν το ματς με τον Κουέστα κάτω από τα δοκάρια. Με Μπράμπετς και ο Φαμπιάνο Λέιζμαν στο κέντρο της άμυνας και τους Οντουμπάτζο - Πίρσμαν στα άκρα. Ο Ντουκουρέ και ο Νταμπό κινούνταν στον άξονα, με τους Ιτούρμπε και Καμάτσο στα άκρα και μπροστά τους Πάλμα - Γκρέι.

Ο Άρης μπήκε πολύ δυνατά, με το παιχνίδι να έχει πολύ υψηλό ρυθμό. Για λίγα λεπτά η Γκόμελ ισορρόπησε και αιφνιδίασε τους παίκτες του Μπούργος. Μετά από γέμισμα στην περιοχή, ο Άφι έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε πάνω στον Φαμπιάνο, άλλαξε πορεία, μπέρδεψε τον Κουέστα και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 των Λευκορώσων στο 11'.

Ο προπονητής του Άρη ζήτησε άμεση αντίδραση και αυτή ήρθε. Στο 14' ο Πάλμα πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε ωραία ντρίμπλα και στη συνέχεια ανατράπηκε από τον Γκουτσίνσκι, με τον διαιτητή να δείχνει αμέσως πέναλτι. Ο Γκρέι εκτέλεσε, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια το έδαφος, έχοντας περάσει την γραμμή και το 1-1 στο 16' ήταν γεγονός.

Ο Άρης πετούσε "φωτιά" στην επίθεση

Ο Άρης συνέχιζε και μετά το 1-1 να έχει την πρωτοβουλία. Ωστόσο, παρουσίασε κάποια έλλειψη αυτοματισμών στα μετόπισθεν. Έτσι, στο 22' ο Άφι απείλησε ξανά με σουτ μέσα από την περιοχή, καθώς οι παίκτες των κιτρίνων δεν μπόρεσαν να διώξουν την μπάλα μετά από εκτέλεση κόρνερ των φιλοξενούμενων. Μετά το 25' οι Θεσσαλονικείς πάτησαν ακόμη περισσότερο το γκάζι.

Στο 27' Ο Καμάτσο έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Γκόμελ, βρέθηκε απέναντι από τον κίπερ των Λευκορώσων, χωρίς όμως να καταφέρει να τον νικήσει. Ένα λεπτό αργότερα ήρθε και η ανατροπή. Ο Ιτούρμπε εκτέλεσε απευθείας φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα σκοράροντας ένα εκπληκτικό γκολ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Καμάτσο πήρε εκδίκηση. Πάτησε στην περιοχή, έπειτα από πάσα του Πάλμα στον χώρο, πρόλαβε τον Κουτσίνσκι και πλάσαρε τον Σατόβσκι με το αριστερό για το 3-1. Μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους και συγκεκριμένα στο 45+1' ο Άρης είχε ευκαιρία για ακόμη ένα γκολ, αλλά ο Γκρέι ήταν άστοχος σε προσπάθειά του.

Ολοκλήρωσε τον θρίαμβο στο β' μέρος

Ο Άρης θέλησε να μπει στο δεύτερο μέρος καθορίζοντας τον ρυθμό. Μετά το 50ο λεπτό η Γκόμελ ισορρόπησε, προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι με ένα γκολ και είχε καλύτερη στιγμή ένα σουτ του Μπάγκα στο 54' που κόπηκε στα πόδια του Μπράμπετς. Στο 61ο λεπτό οι κίτρινοι έκαναν με φοβερό γκολ το 4-1. Ο Πάλμα πήρε την σκυτάλη από τον Ιτούρμπε, εκτέλεσε απευθείας από τα αριστερά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με εντυπωσιακό τρόπο.

Στο 70ο λεπτό ο Μπούργος προχώρησε και στις πρώτες του αλλαγές, χωρίς να αλλάζει τον σχηματισμό. Ο Ντιόπ πήρε τη θέση του Νταμπό στον άξονα και ο Μαντσίνι τη θέση του Ιτούρμπε στα επιθετικά άκρα. Στη συνέχεια του παιχνιδιού ο ρυθμός έπεσε με τον Άρη να ελέγχει πλήρως την κατάσταση.

Στο 78' ο Άρης τελείωσε με την υπόθεση πρόκριση. Ο Πάλμα πίεσε ψηλά, έκλεψε την μπάλα από λάθος γύρισμα του κίπερ της Γκόμελ. Τροφοδότησε τον Γκρέι, ο οποίος σε κενή εστία έκανε το 5-1. Ο νεοαποκτηθείς επιθετικός φλέρταρε μάλιστα και με το έκτο γκολ, όταν στο 82' αστόχησε από θέση τετ α τετ.

Κοντά στο 6-1 βρέθηκε και ο Χατζηιωάννου στο 85'. Ο νεαρός, ο οποίος αντικατέστησε τον Γκρέι, πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το σουτ, όμως απέκρουσε ο κίπερ της Γκόμελ. Έτσι, το 5-1 ήταν και το τελικό σκορ.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Λέιζμαν, Μπράμπετς, Πίρσμαν (82' Μαζικού), Ντουκουρέ, Νταμπό (70' Ντιόπ), Ιτούρμπε (70' Μαντσίνι), Πάλμα, Καμάτσο, Γκρέι (83' Χατζηιωάννου)

ΓΚΟΜΕΛ: Σαντόβσκι, Κουτσίνσκι, Ματβέιτσικ, Άφι, Γιούριλ, Μπάγκα, Κόστροβ, Αντεόλα (73' Γερμακόβιτς), Αλεξίεβιτς (44' Ανουβρίεφ), Σέντκο, Μάκας (73' Γκογκολασβίλι)

TAGS CONFERENCE LEAGUE ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ