OPINIONS

Ο Μπουμσόνγκ από τα... Κύθηρα

Ο Μπουμσόνγκ από τα... Κύθηρα
INTIME SPORTS

O Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ είναι τελικά ο killer του Παναθηναϊκού. Ο Μπουμσόνγκ δεδομένα έχει προσόντα που έλειπαν από τους στόπερ που είχε ο Νιόπλιας στη διάθεσή του και χρειαζόντουσαν να προσθέσουν για να υπάρχει χημεία στο ρόστερ. Η προσθήκη του είναι σίγουρα σημαντική.

Ο Παναθηναϊκός μετά από χρόνια διαθέτει ένα ψηλό δυνατό στόπερ που μπορεί να δίνει μάχες σώμα με σώμα και να καθαρίζει φάσεις στον αέρα.

Παρότι ο Μπουμσόνγκ είναι γνωστός παίκτης, το άκουσμα της μεταγραφής του ο κόσμος το δέχτηκε μουδιασμένα. Για ακόμα μια φορά ο Τζίγκερ πληρώνει τη λάθος επικοινωνιακή πολιτική.

Στον Παναθηναϊκό ανέβασαν πολύ ψηλά τον πήχη λέγοντας πως οι τρεις στόχοι είναι οι Γκαλάς, Κρις, Μαρτσένα, παρότι δεν είχαν σκοπό να δώσουν σε συμβόλαιο περισσότερο από 1,5 εκ. ευρώ το χρόνο. Είναι σαν να έχεις μια γκόμενα, τα λεφτά σου να φτάνουν για να την πας στα Κύθηρα και συ να της λες πως θα την πας στα Φίτζι. Όταν θα κλείσεις τα εισιτήρια για Κύθηρα είναι φυσικό να γκρινιάζει. Αν όμως της πεις πως βλέπω να μένουμε εδώ, στο γραφικό νησί των Επτανήσων θα ταξιδέψει με ενθουσιασμό.

Ο Μπουμσόνγκ σίγουρα δεν είναι ούτε Γκαλάς ούτε Κρις. Η Λυών για παράδειγμα είχε στο ρόστερ της όλο και όλο δύο καθαρούς στόπερ. Τον Κρις και τον Μπουμσόνγκ. Τον Βραζιλιάνο έκανε τα πάντα για να τον κρατήσει, ενώ τον στόπερ του Παναθηναϊκού πλέον τον άφησε να διαπραγματεύεται τη μεταγραφή του. Ο λόγος γνωστός για όσους βλέπουν Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ο Μπουμσόνγκ έχει όλα τα σωματικά προσόντα που πρέπει να έχει ένας σέντερ μπακ για να κάνει τεράστια καριέρα. Ψηλός, δυνατός, χωρίς να είναι αργός. Όταν βλέπεις έναν στόπερ 1,90 να έχει ταχύτητα, είναι φυσικό να σου τραβάει την προσοχή και γι' αυτόν το λόγο όταν έπαιζε στις μικρές ομάδες της Γαλλίας θεωρούνταν τεράστιο ταλέντο. Τα προσόντα του τον έφεραν γρήγορα στην Πρέμιερ αλλά εκεί φάνηκαν οι αδυναμίες του.

Έγινε φανερό πως μέσα στο γήπεδο δεν έχει προσωπικότητα, δεν είναι ηγέτης και δεν μπορεί να βελτιώσει τους συμπαίκτες του. Αντίθετα επηρεάζεται πολύ η ψυχολογία του όταν βρίσκεται σε πίεση και μπορεί να γίνει καταστροφικός τόσο για τον εαυτό του όσο και για την ομάδα του. Ο Σούνες με το που απέκτησε η Νιουκάστλ τον Μπουμσόνγκ τον έριξε κατευθείαν στα βαθιά. Τον έκανε δίδυμο με τον Μπραμπλ και οι δυο τους έγραψαν ιστορία. Τα βίντεο που έχουν ανέβει στο youtube με τις γκάφες του αμυντικού διδύμου της Νιουκαστλ εκείνη τη σεζόν είναι πολλά και βγάζουν άφθονο γέλιο.

Είναι φανερό πως ο Μπουμσόνγκ όχι μόνο δεν είχε τη δυνατότητα να βελτιώσει τον Μπραμπλ, αλλά τα λάθη του συμπαίκτη του έκαναν κακό και στον ίδιο. Ο νέος στόπερ του Παναθηναϊκού έχει το πρόβλημα του Βύντρα. Παρότι έχει όλα τα προσόντα που χρειάζεται η θέση, επηρεάζεται πολύ εύκολα ψυχολογικά και μπορεί να κάνει γκέλα ανά πάσα στιγμή.

Ο Μπουμσόνγκ δεν γίνεται να κάνει δίδυμο με κανέναν στόπερ του Παναθηναϊκού πλην του Κατσουράνη. Δεν είναι ο παίκτης που θα κάνει τους Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα να νιώσουν ασφάλεια. Ίσα ίσα αυτός θα επηρεάζεται από αυτούς και θα γίνει ο ίδιος χειρότερος. Με τον Κατσουράνη μπορεί να δέσει γιατί ο Πατρινός χαφ μπορεί να τον κρατάει ήρεμο, να αναλάβει αυτός να βγάζει την ομάδα μπροστά, να δίνει εντολές στο πως θα κινούνται οι συμπαίκτες του και ο Μπουμσόνγκ να προσφέρει αποκλειστικά με τα προσόντα του που λείπουν από την άμυνα του Παναθηναϊκού.

Ο Νιόπλιας δηλαδή δεν πρέπει να παραμυθιαστεί από το πλούσιο βιογραφικό του Μπουμσόνγκ. Ο Παναθηναϊκός θα κάνει έγκλημα εάν τον δει σαν τον ηγέτη που έλειπε από την άμυνά του. Από τον Γάλλο μπορούν να πάρουν ύψος, δύναμη, σκληράδα. Εάν ο Νιόπλιας έχει σκοπό να γυρίσει πίσω τον Κατσουράνη η μεταγραφή μπορεί να βγει. Εάν θέλει να τον κρατήσει στα χαφ με τους Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, στο youtube η άμυνα του Παναθηναϊκού θα δοξαστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ