ΑΕΚ

Ο Αλμέιδα δημιουργεί μία ομάδα που θα μείνει με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ΑΕΚ

Ο Αλμέιδα στον πάγκο της ΑΕΚ
Ο Αλμέιδα στον πάγκο της ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ κέρδισε στο ντέρμπι τον Παναθηναϊκό, μείωσε την διαφορά στους 4 βαθμούς από την κορυφή, έχει μία εικόνα που της δίνει μία παράσταση νίκης στη μάχη για τον τίτλο, όμως το πιο σημαντικό από όλα είναι που κατάφερε να δέσει τον άνθρωπο που χρόνια έψαχν, για να την βάλει σε ένα συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό σχέδιο εξέλιξης. Γράφει ο Τσάρλυ.

Η ιστορία της ΑΕΚ είναι συνυφασμένη με ομάδες προπονητών που έπαιξαν σπουδαίο ποδόσφαιρο, έφεραν μεγάλες διακρίσεις και τίτλους, όπως η Ένωση του Φάντροκ και του Μπάγεβιτς. Τώρα, δημιουργούνται οι συνθήκες για να δημιουργηθεί μία ομάδα που στο μέλλον, μετά από δεκαετίες, θα μνημονεύεται και αυτή σαν η μεγάλη ΑΕΚ του Αλμέιδα.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να αντέξει το ποδόσφαιρο του Αλμέιδα

Αυτήν την αίσθηση ήρθε ο Δημήτρης Μελισσανίδης να την ενισχύσει, καταφέρνοντας να κλειδώσει τον Αλμέιδα στη Νέα Φιλαδέλφεια μέχρι το 2028.

Είναι δεδομένο πως αυτή η συνεργασία θα φέρει τίτλους και επιτυχίες. Είτε θα γίνει από την πρώτη χρονιά είτε όχι, το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν γίνεται να αντέξει σε βάθος χρόνου τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ, μίας ομάδας που αγωνίζεται σε πολύ πιο υψηλή ένταση σε σχέση με τον τρόπο που παίζεται το άθλημα στα ελληνικά γήπεδα.

Ο Ιδιοκτήτης της ΑΕΚ, το μόνο που είχε να κάνει, ήταν να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε αυτή η συνεργασία να μακροημερέψει και τα κατάφερε.

Είναι πραγματικά πολύ ευχάριστη είδηση για τους φίλους της ΑΕΚ, αλλά και συνολικά για τους αγνούς φίλους του ποδοσφαίρου που αυτός ο άνθρωπος ήρθε στην χώρα μας για να μείνει.

Δεν μπορεί να δει καμία δουλειά του σαν σκαλοπάτι για την επόμενη

Είναι τέτοια η ιδιοσυγκρασία του Αλμέιδα, που δεν μπορεί να δει καμία δουλειά του σαν σκαλοπάτι για την επόμενη. Μπορεί αυτή να μην είναι και η πιο επαγγελματική προσέγγιση για την εξέλιξη της δικής του καριέρας, είναι όμως η πιο ασφαλή προσέγγιση για την εξέλιξη των ομάδων που αναλαμβάνει.

Ο Αλμέιδα είναι ένας άνθρωπος που παθιάζεται, αγαπά, δένεται και αυτά τα στοιχεία τα βγάζουν και οι ομάδες του, τα αναδεικνύουν οι ποδοσφαιριστές του.

Στην ΑΕΚ υπάρχει ένα απίστευτο δέσιμο που φαίνεται σε κάθε λεπτομέρεια, από τον τρόπο που πανηγυρίζουν οι ποδοσφαιριστές, ακόμα και οι άνθρωποι που δουλεύουν στο προπονητικό επιτελείο, όλοι τους είναι μεταξύ τους μία γροθιά.

Αυτή η πραγματικότητα, έχει περάσει και στον κόσμο της ομάδας, που βλέπει ένα σύνολο που είτε κερδίζει είτε χάνει, τα δίνει όλα στο γήπεδο.

Ακόμα και στα αρνητικά αποτελέσματα παίζει το ποδόσφαιρό της και γεμίζει τον κόσμο της

Για παράδειγμα, η ΑΕΚ πρόσφατα πήγε και έχασε στους Ζωσιμάδες. Είχε σοβαρό πρόβλημα στην ισορροπία της, δέχτηκε πολλές αντεπιθέσεις, η δεξιά της πλευρά με δύο αλλαγές δεν είχε δέσει, η ήττα από τον ΠΑΣ ήταν σκληρή, καθώς έχασε το δικαίωμα να μειώσει την διαφορά στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στον έναν βαθμό.

Κανένας όμως δεν ένιωσε την ανάγκη να αμφισβητήσει, να ασκήσει κριτική στην προσπάθεια που γίνεται, πολύ απλά γιατί στο γήπεδο υπήρχε μία ομάδα που ακόμα και στην ήττα της προσπαθούσε να παίξει κάτι συγκεκριμένο.

Απουσίες σημαντικές έφεραν μία χαλασμένη ενδεκάδα που έβγαλε παθογένειες και δεν μπορούσε να υπηρετήσει τα μέτρα και το ποδόσφαιρο που παίζει ο Αλμέιδα, με 100% ασφάλεια. Ακόμη όμως και στην κακή της ημέρα, για να ηττηθεί η ΑΕΚ χρειάστηκε να χάσει σπάνιες ευκαιρίες.

Οι ποδοσφαιριστές του Αλμέιδα δημιούργησαν φάσεις, έπαιξαν επιθετικό ποδόσφαιρο, πρόσφεραν στον κόσμο θέαμα, συγκινήσεις, έδωσαν την αίσθηση πως έκαναν ό,τι μπορούσαν, απλά πλήρωσαν την αστοχία τους και την έλλειψη ισορροπίας στην δεξιά πλευρά και στο μεσαίο μπλοκ.

Ο Αλμέιδα είναι ήδη πετυχημένος, ανεξαρτήτως αν θα κατακτήσει ή όχι το πρωτάθλημα

Το είχα γράψει σε κείμενό μου στις 16 Νοεμβρίου, το ποδόσφαιρο του Αλμέιδα θα φέρει χρήμα, δόξα και τίτλους. Είναι δεδομένο πως σε βάθους χρόνου θα συμβεί αυτό και γι' αυτόν τον λόγο κανένας δεν πιέζει την ομάδα για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Κανένας μάλλον δεν περιμένει να κρίνει τον Αλμέιδα από το αν θα κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα, η όχι.

Ο προπονητής της ΑΕΚ έχει πετύχει ό,τι και να γίνει, με την ομάδα που έφτιαξε, με το ποδοσφαιρικό σχέδιο που παρουσίασε.

Η ΑΕΚ βρήκε το καλοκαίρι έναν προπονητή που αναγνώρισε πως πάνω του αξίζει να χτίσει το μέλλον της, έναν άνθρωπο που μπορεί να ανεβάσει την ομάδα επίπεδο, μέσα από μία ποδοσφαιρική προσέγγιση που κάνει τον κόσμο να αξίζει να πληρώνει εισιτήριο για να δει την ομάδα του και να πηγαίνει χαρούμενος στο γήπεδο.

Τα είπε όλα ο Μελισσανίδης με μία του φράση

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης σε ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές σε μπάρμπεκιου που οργάνωσε με πρωτοβουλία του, ο Αλμέιδα στις 30 Δεκεμβρίου, τους είπε τα εξής, "Μου αρέσει πολύ αυτή η οικογενειακή ατμόσφαιρα, σας δίνω τα συγχαρητήρια μου. Ανυπομονώ να δω το επόμενο παιχνίδι γιατί είμαι χαρούμενος που βλέπω αυτού του είδους το εξωγήινο ποδόσφαιρο. Καλή χρονιά".

Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ, μέσα σε λίγες λέξεις, τα εξήγησε όλα. Ανυπομονώ να δω το επόμενο σας παιχνίδι. Αυτή είναι μία πραγματικότητα που ζει ο κάθε φίλαθλος της ΑΕΚ. Αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη, ο πιο σπουδαίος τίτλος που μπορεί να πάρει ένας προπονητής.

Θα δημιουργήσει δικούς της οπαδούς

Να δημιουργήσει μία ομάδα που θα κάνει τον οπαδό της να περιμένει με λαχτάρα να δει το επόμενό της παιχνίδι. Καθώς μέσα από αυτήν την πραγματικότητα μπορείς να κερδίσεις τους πάντες.

Τους ποδοσφαιριστές που χαίρονται να παίζουν για αυτήν την ομάδα, καθώς γνωρίζουν πως μέσα από την εξέλιξή της θα πετύχουν στόχους, διακρίσεις, θα ανεβάσουν την καριέρα τους και το κασέ του.

Θα κερδίσεις τους ίδιους σου τους οπαδούς που θα νοιώσουν την ανάγκη να δεθούν περισσότερο με τον σύλλογο που υποστηρίζουν, να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στην δύσκολη καθημερινότητα τους για την αγαπημένη τους ομάδα, αλλά και να κερδίσεις νέους οπαδούς. Οι μεγάλες ομάδες, που συνδυάζουν τίτλους με ελκυστικό ποδόσφαιρο, δημιουργούν και δικούς τους οπαδούς.

Η ανανέωση του συμβολαίου του Αλμέιδα είναι η πιο χαρμόσυνη είδηση που μπορούσαν να ακούσουν οι οπαδοί της ΑΕΚ. Η αίσθηση πως ο Αλμέιδα ήρθε για να μείνει και να δημιουργήσει μία ομάδα που θα μείνει με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου, αρχίζει να γίνεται βεβαιότητα.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ