ΑΡΗΣ

Ο Μήτρογλου είναι το φάρμακο του Άρη

Ο Κώστας Μήτρογλου σε αναμέτρηση των εθνικών Ελλάδας και Κύπρου
Ο Κώστας Μήτρογλου σε αναμέτρηση των εθνικών Ελλάδας και Κύπρου EUROKINISSI

Ο Τσάρλυ γράφει για τον Άρη που χρειαζόταν φορ πρωταθλητισμού και τον βρίσκει στο πρόσωπο του Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος θα δώσει λύσει και στις δύο συνθήκες.

Οι φίλοι του Άρη δεν χρειάζεται να διαβάσουν καμία ανάλυση για να κατανοήσουν πόσο σημαντική είναι η μεταγραφή του Μήτρογλου.

Το να έχεις παρακολουθήσει ένα οποιοδήποτε φετινό παιχνίδι του Άρη, είναι αρκετό για να σε οδηγήσει στο συμπέρασμα πως ένα καλός στράικερ θα ανεβάσει αισθητά το επίπεδο της ομάδας.

ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΣΤΡΑΪΚΕΡ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Το γήπεδο φώναζε πως για να μπορέσει να αξιοποιηθεί η καλή δουλειά που κάνει ο Άκη Μάντζιος, ο συνδυασμός σκληράδας και δημιουργίας, που υπάρχει στο ρόστερ, είναι απαραίτητος ένας φορ που να κάνει την διαφορά.

Ένας στράικερ πρωταθλητισμού, όχι μόνο για να προσφέρει το εύκολο γκολ, αλλά και να δημιουργεί τις συνθήκες για να μένει η μπάλα, στην αντίπαλη περιοχή.

Η αλήθεια είναι πως ο Αρης, για μεγάλο διάστημα, κατάφερε και έχτισε μία σκληρή ομάδα, βασισμένος στην νοοτροπία του προπονητής του και στους σκληρούς παίκτες που διαθέτει στον άξονα.

Το SPORT 24 με δύο κείμενα τον Ιανουάριο είχε επισημάνει, με την βοήθεια της Opta το κενό που υπάρχει στον συγκεκριμένο χώρο. Στις 5 Ιανουαρίου και μετά την ήττα από την Λαμία ο Ηλίας Καλλονάς έγραψε κείμενο με τίτλο: "Το αρνητικό ρεκόρ του Άρη φωνάζει για φορ". Εξηγούσε τo χαμηλό μέσο όρο σε XG, που πιάνει ο Άρης και την δυσκολία των δύο επιθετικών του, Μάνου και Λόπεθ να καταγράψουν τελικές.

Την περασμένη εβδομάδα ο Θέμης Καίσαρης ανέφερε πως ο Άρης φράκαρε γιατί σταμάτησε η ρέντα. Εξηγώντας με αριθμούς, πως δεν γινόταν να συνεχίσει να βρίσκεται τόσο ψηλά στην βαθμολογία, μία ομάδα που στην πλειοψηφία των παιχνιδιών της, δημιουργεί φάσεις για XG, λιγότερα του ενός τέρματος. Για την ακρίβεια μέχρι και το παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο Άρης στα 12/16 παιχνίδια είχε δημιουργήσει φάσεις που έφερναν λιγότερο από 1,0 XG το παιχνίδι.

ΕΛΕΙΠΕ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡ

Η απειλή του Άρη ήταν πράγματι αρκετά φτωχή για μία ομάδα που για μεγάλο διάστημα βρισκόταν στην δεύτερη θέση και έχει σαν στόχο να τερματίσει στην πρώτη τετράδα. Φτωχή η απειλή, λίγες οι καθαρές ευκαιρίες για γκολ, αλλά ακόμα μικρότερη η συμμετοχή του σέντερ φορ.

Είναι δεδομένο πως ένας επιθετικός που θα προσφέρει την δυνατότητα στους ποιοτικούς συμπαίκτες που διαθέτει ο Άρης, να του περάσουν την μπάλα και ό ίδιος θα είχε την ικανότητα να την κρατήσει στην αντίπαλη περιοχή, θα βοηθήσει σημαντικά στο να υπάρξει μεγαλύτερη πίεση προς τον αντίπαλο.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ

Νομίζω πως είναι ξεκάθαρο ότι παίκτες με την ποιότητα των Γκάμα, Μπερτόγλιο, Ματέο Γκαρσία, την ταχύτητα που βγάζει στο παιχνίδι ο Σίλβα μπορούν να βοηθήσουν τον Μήτρογλου, αλλά και να βοηθηθούν από αυτόν.

Στα τελευταία δύο παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Απόλλωνα υπήρξε μία διαφορετική πραγματικότητα από ό,τι στα περισσότερα φετινά παιχνίδια. Ο Άρης ήταν πιο δημιουργικός, είχε ποιότητα στην ανάπτυξη και του έλλειψε το εύκολο γκολ.

Η ομάδα φώναζε πως με έναν καλό εκτελεστή δεν θα έχανε από τον Παναθηναϊκό και θα είχε καθαρίσει από το πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι στην Ριζούπολη. Υπάρχει λοιπόν μία νέα πραγματικότητα, που έχω την αίσθηση πως ο Άρης έχει την ποιότητα και το υλικό να χτίσει πάνω σε αυτήν. Στα τελευταία δύο παιχνίδια υπήρχε πιο υψηλή δημιουργία, με Παναθηναϊκό και Απόλλωνα δημιούργησε φάσεις για συνολικά 3,29 XG και πέτυχε μόλις 1 τέρμα.

ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Ο Μήτρογλου έχει την ικανότητα να βοηθήσει και στις δύο συνθήκες. Δηλαδή μπορεί και να αξιοποιήσει την δημιουργία των ποιοτικών για τα ελληνικά δεδομένα συμπαικτών που θα βρει στον Άρη και στα παιχνίδια που θα υπάρχει παραγωγή επιθέσεων, δημιουργία από την υπόλοιπη ομάδα, να προσφέρει το εύκολο γκολ.

Είναι όμως δεδομένο, πως έχει και από μόνος του την δυνατότητα να δημιουργήσει τις συνθήκες για να γίνει πιο αποτελεσματική η ομάδα του και είναι σίγουρο πως θα βάζει μεγαλύτερες δυσκολίες στους αντιπάλους του. Πολλές φορές, το να έχεις έναν φορ που να έχει την δυνατότητα να κρατήσει την μπάλα ψηλά σε δύσκολους χώρους σε βοηθά στο να γίνεις πιο απειλητικός, ακόμα και όταν δεν θες να πάρεις υπερβολικό ρίσκο.

Είναι πολλά τα παιχνίδια, που ο Άρης παίρνει προβάδισμα και ο Μάντζιος αποφασίζει να χτίσει πάνω σε αυτό, μειώνοντας το ρίσκο. Ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες όμως, η παρουσία ενός επιθετικού, που έχει σπουδαία ικανότητα στο να υποδέχεται την μπάλα με πλάτη, θα βοηθήσει στο να υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πίεση στην αντίπαλη άμυνα. Με έναν καλό επιθετικό αμύνεσαι και καλύτερα, καθώς δεν δίνεται η δυνατότητα στον αντίπαλο να κερδίσει μέτρα και να καταφέρει να σε πνίξει με αυτόν τον τρόπο.

ΦΑΡΜΑΚΟ

Είναι πολλά αυτά που έλλειπαν, από την συγκεκριμένη θέση στον Άρη και που ο Μήτρογλου έχει την ποδοσφαιρική αξία να τα προσφέρει.

Πρόκειται για μία σπουδαία μεταγραφική κίνηση, ακριβώς σε μία θέση που η ομάδα πονούσε. Ο Μήτρογλου θα ανεβάσει το επίπεδο του Άρη, βελτιώνοντας την μεγάλη του αδυναμία που ήταν η συνολική απειλή της ομάδας αλλά και η φτωχή συμμέτοχή που έπαιρνε από την θέση του φορ.

Οι σπουδαίες μεταγραφές είναι αυτές που έρχονται σαν φάρμακο να σου λύσουν ένα σημαντικό σου πρόβλημα. Η συγκεκριμένη έχει ακριβώς αυτά τα στοιχεία.

TAGS ΑΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ