ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Με τα δικά του όπλα ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς στη μάχη για τον τίτλο μετά από 13 χρόνια

Με τα δικά του όπλα ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς στη μάχη για τον τίτλο μετά από 13 χρόνια
Ο Αϊτόρ πανηγυρίζει ένα από τα τρία γκολ που πέτυχε ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΣ Γιάννινα INTIME SPORTS

Ο Τσάρλυ γράφει για τον Παναθηναϊκό του Γιοβάνοβιτς που είναι έτοιμος να δώσει την μάχη του για να κατακτήσει το πρωτάθλημα μετά από 13 χρόνια.

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον πρώτο κύκλο της σεζόν στην πρώτη θέση έχοντας το απόλυτο 5/5. Βρίσκεται τέσσειρς βαθμούς πάνω από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Δηλαδή έχει εξασφαλίσει πως ακόμη και με μία απώλεια, ακόμη και με ήττα στην Τούμπα, θα παραμείνει πρώτος.

Σε 5 αγωνιστικές κάλυψε τους 5 από τους 22 βαθμούς της διαφοράς

Μετά τη νίκη επί του ΠΑΣ κι ο ίδιος ο Γιοβάνοβιτς παραδέχτηκε πως η ομάδα του είχε θεωρητικά εύκολο πρόγραμμα. Η αλήθεια πάντως είναι πως ήδη σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά έχει ένα +3 στα ίδια παιχνίδια της κανονικής περιόδου. Επίσης από τους 22 βαθμούς που τερμάτισε πίσω την περσινή σεζόν από τον Ολυμπιακό, έχει ήδη μαζέψει τους 7. Για τόσο μικρό διάστημα έχει γίνει μία πολύ καλή αρχή από τον Παναθηναϊκό.

Είναι δεδομένο πως μπήκε στην σεζόν με ένα σοβαρό πλεονέκτημα, το οποίο νιώθω την ανάγκη να το επαναλάβω σε κάθε σχετικό κείμενο, ότι είναι η μόνη ομάδα που η φετινή σεζόν αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης. Αυτό το πλεονέκτημα το εξαργύρωσε και πήρε αυτήν την διαφορά στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Γνωρίζουν καλά πως φέτος είναι η ευκαιρία τους

Στο ρόστερ του Παναθηναϊκού έχουν έρθει προσωπικότητες. Ποδοσφαιριστές που βλέποντας την εικόνα της ομάδας, την εικόνα των υπολοίπων αλλά και την προοπτική βελτίωσης που υπάρχει και έχουν βάλει στα αποδυτήρια ψηλά τον πήχη.

Σαν οργανισμός ο Παναθηναϊκός καλά κάνει και δεν το φωνάζει, όμως όλοι μέσα στην ομάδα έχουν κατανοήσει ότι έχουν μία μοναδική ευκαιρία για να κατακτήσουν το φετινό πρωτάθλημα.

Σημαντικό το παιχνίδι στην Τούμπα

Το παιχνίδι στην Τούμπα είναι σημαντικό, καθώς αυτό το προβάδισμα δεν πρέπει με τίποτα να το πετάξει. Είναι πιο έτοιμος σαν ομάδα από τον ΠΑΟΚ και αν καταφέρει να πάρει αποτέλεσμα, ειδικά αν φύγει με το διπλό, αυτόματα θα μετατραπεί στην συνείδηση όλων σαν νο1 φαβορί για τον τίτλο.

Επίσης ό,τι καταφέρει να πάρει θα είναι ακόμη μία πρόοδος στην δική του μάχη, για να κλείσει την περσινή ψαλίδα που τον χωρίζει από την κορυφή της βαθμολογίας.

Η δουλειά του προπονητικού τιμ φέρνει τους παίκτες στην καλύτερη δυνατή κατάσταση

Ο Παναθηναϊκός έχει μία ισχυρή βάση που προέρχεται από την καλή δουλειά που έχει κάνει στο ρόστερ ο Γιοβάνοβιτς και μία προοπτική που δημιουργείται από τον τρόπο που αξιοποιεί τους παίκτες που έχουν αποκτηθεί και συνολικά όλο του το ρόστερ.

Το μεγάλο όπλο του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα της σεζόν που του έχει δώσει το προβάδισμα, το ανέφερα στον πρόλογο μου. Το όπλο όμως που ο Γιοβάνοβιτς και το τεχνικό τιμ δουλεύουν ώστε να ακολουθεί την ομάδα όλη την σεζόν, είναι η διαχείριση των ποδοσφαιριστών του που τους φέρνει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Προσέξτε. Ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα στην άμυνα. Μία ματιά στα ονόματα των στόπερ, που έχουν αγωνιστεί στο ξεκίνημα της σεζόν, αποδεικνύει πως την διαφορά την κάνει η καθημερινή δουλειά. Πρόβλημα λοιπόν στο κέντρο της άμυνας, έχει η ομάδα που έχει χρησιμοποιήσει τους Μανωλά που αποτελεί παρελθόν, τους Μπα, Σισέ, Παπασταθόπουλο.

Όπλο το κέντρο άμυνας έχει η ομάδα που στα τελευταία παιχνίδια παίζει με κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Σάρλια, Πούγγουρα. Πως γίνεται αυτό; Η απάντηση είναι απλή και την γνωρίζεται. Την διαφορά την κάνει η κατάσταση που βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού αυτοί που εμπιστεύεται ο Γιοβάνοβιτς για βασικούς μπορούν και παίζουν πάνω από το ταβάνι τους. Αυτήν την εποχή κανένας άλλος προπονητής στο πρωτάθλημα μας δεν έχει πετύχει κάτι ανάλογο και ειδικά στον Ολυμπιακό, που είναι μόνιμα το μεγάλο φαβορί για εγχώρια σκήπτρα και επί Κορμπεράν έπαιζαν πολύ κάτω από το μέσο όρο τους.

Στα "πιτς" περιμένουν οι Μάγκνουσον, Σένκεφελντ

Το γεγονός αυτό δημιουργεί και συνθήκες για ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση. Μην ξεχνάμε πως στα "πιτς" περιμένουν να μπουν οι Μάγκνουσον Σένκεφελντ, που είναι σε θέση να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο την ποιότητα του Παναθηναϊκού.

Ο Γιοβάνοβιτς με τον τρόπο που έχει δουλέψει και έχει διαχειριστεί το ρόστερ τις πέντε πρώτες αγωνιστικές, έδειξε πως έχει εμπιστοσύνη σε όσους δουλεύουν μαζί του και χρησιμοποιεί όποιον πιστεύει ο ίδιος πως βρίσκεται στην καλύτερη του ατομική κατάσταση.

Με τον Γιοβάνοβιτς παίζεις μόνο αν είσαι στο 100%

Μεγαλύτερο κίνητρο για δουλειά από το να ξέρεις πως αν είσαι καλά ο προπονητής σου δεν θα φοβηθεί να σε ρίξει στην μάχη δεν υπάρχει.

Οι περισσότεροι προπονητές αν είχαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο 50% τους δύο βασικούς τους στόπερ, έστω έναν από τους δύο θα έκαναν τα πάντα να τον χρησιμοποιήσουν. Ο Γιοβάνοβιτς όμως δεν έτρεξε, δεν βιάστηκε και πήγε με τους δύο στόπερ που είναι στο 100% και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε.

Το ίδιο συνέβη όμως παντού σε όλες τους τις αποφάσεις. Με τον ΠΑΣ κράτησε στον πάγκο τον Χουανκάρ παρότι είχε πάρει το οκ από τους γιατρούς για να παίξει ο Γκάνεα, δίχως να υπολογίσει πως όλη η τετράδα στην άμυνα θα είναι από αναπληρωματικούς.

Είδαμε επίσης την περασμένη Κυριακή τον Κορμπεράν στην ύστατη προσπάθεια για να παραμείνει στην ομάδα να ξεκινά τον Χάμες και να χρησιμοποιεί τον Μπακαμπού χωρίς να έχει κάνει καλά καλά προπόνηση με την ομάδα. Ο Γιοβάνοβιτς έπρεπε να δουλέψει δυόμιση βδομάδες με τον Μπερνάρ για να του δώσει 12 λεπτά και 3 ½ για να του δώσει ένα ημίχρονο.

Έχει να περιμένει πολλούς για να κάνουν την διαφορά

Ο Παναθηναϊκός σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν εξαργυρώνει την εκπληκτική κατάσταση του Αϊτόρ. Υπάρχουν όμως πολλοί ακόμα ποιοτικοί ποδοσφαιριστές στο μεσοεπιθετικό κομμάτι που με την δουλειά του Γιοβάνοβιτς μοιάζει εξασφαλισμένο πως θα έρθει ο χρόνος να βρεθούν σε μία ατομική κατάσταση που θα τους επιτρέπει να κάνουν μεγάλη διαφορά.

Ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος και έχει να περιμένει πολλούς. Μετά την διακοπή θα τον δούμε να παίζει με το βασικό του αμυντικό δίδυμο, θα εμφανίζεται όλο και περισσότερο ο Μπερνάρ που η είσοδος του με τον ΠΑΣ στο δεύτερο ημίχρονο γλύκανε τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας.

Επίσης περιμένουν στον Παναθηναϊκό να λυθεί στα τελειώματα ο Σπόραρ, να ελαφρύνει μέσα από την δουλειά στις προπονήσεις ο Βέρμπιτς κάτι που έτσι κι αλλιώς το είχε πετύχει πέρυσι με τον Παλάσιος.

Αν δούμε δηλαδή την εικόνα του Παναθηναϊκού στα πέντε πρώτα παιχνίδια δεδομένα μιλάμε για την ομάδα που βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση και με τον τρόπο που διαχειρίζεται το ρόστερ ο Γιοβάνοβιτς έχει και πολλά περιθώρια βελτίωσης. Μέσα από αυτήν την πραγματικότητα με αυτά τα όπλα ο Παναθηναϊκός μετά από 13 χρόνια είναι έτοιμος να δώσει την μάχη του για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ