ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η ευρωπαϊκή υπέρβαση του Ολυμπιακού απαιτεί βελτίωση

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος κατά τη διάρκεια του αγώνα του Ολυμπιακού με την Αντβέρπ
Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος κατά τη διάρκεια του αγώνα του Ολυμπιακού με την Αντβέρπ EUROKINISSI

Η Αντβέρπ έδειξε στον Ολυμπιακό, πως χρειάζεται σημαντική βελτίωση, για να δικαιούται να κάνει ευρωπαϊκά όνειρα. Γράφει ο Τσάρλυ.

Ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με την Αντβέρπ δεν μπορούσε να αλλάξει την μοίρα του. Ακόμα και να κέρδιζε δεν θα απέφευγε, τη δεύτερη θέση και μία διαδικασία που μοιάζει με playoff. Για να φθάσει στους 16 του Europa League, θα χρειαστεί να περάσει τον τρίτο, από τους ομίλους του Champions League που θα του φέρει αντίπαλο η κλήρωση την ερχόμενη Δευτέρα (13/12).

Μακάρι την Δεύτερα η κλήρωση να βγάλει αντίπαλο την Σερίφ. Είναι όμως δεδομένο, πως για να μπορέσει να ελπίζει σε διάκριση στην διοργάνωση, θα πρέπει να βελτιωθεί σημαντικά. Χρειάζεται και μεταγραφική βοήθεια τον Ιανουάριο, αλλά και μέσα από δουλειά, να μπορέσει να ανεβάσει την ένταση που αγωνίζεται.

Είναι μόνιμα, στα νοκ άουτ του Europa

Με την ήττα στην Αμβέρσα, ολοκληρώθηκε η διαδικασία των ομίλων και μπορούμε να κάνουμε ένα πρώτο ταμείο. Ο Ολυμπιακός, ασφαλώς και κρατάει, πως ακόμα και σε μία χρονιά, που δεν είναι αυτός που θα έπρεπε, θα προχωρήσει από τους ομίλους, στα νοκ άουτ παιχνίδια. Είναι σπουδαίο, που έχει πετύχει, να ανήκει στις ομάδες, που μόνιμα συνεχίζουν, μετά τους ομίλους στο Europa.

Βήμα προς τα πίσω

Είναι όμως πραγματικότητα, πως φέτος μοιάζει σαν να έχει γίνει ένα μικρό βήμα προς τα πίσω. Ο Ολυμπιακός, ειδικά τα δύο προηγούμενα χρόνια, δεν γινόταν να αποκλειστεί, σε νοκ άουτ από καμία Λουντογκόρετς. Δύσκολα θα έχανε την πρώτη θέση, σε όμιλο, από την 12η ομάδα του Γερμανικού πρωταθλήματος και φυσικά δεν θα αντιμετώπιζε τόσα πολλά προβλήματα, στα δύο παιχνίδια με την Αντβέρπ.

Τα προβλήματα του φετινού Ολυμπιακού

Ο Μαρτίνς, επέλεξε, να ξεκινήσει με 4-3-3, κρατώντας στον πάγκο, τους Ακιμπού, Μασούρα, Ελ Αραμπί. Χρησιμοποίησε τις τρεις μεταγραφές του καλοκαιριού στην επιθετική τριάδα και με αυτόν τον τρόπο, ανέδειξε το πρόβλημα, του φετινού Ολυμπιακού. Στα δύσκολα, τον Ολυμπιακό τον σηκώνουν, οι τρείς που έμειναν στον πάγκο.

Τον προδίδει, η σταθερά της τριάδας του κέντρου

Το όπλο των προηγούμενων, χρονών ήταν η σκληράδα, το δέσιμο των γραμμών, που πρόσφερε η τριάδα, των Καμαρά, Μπουχαλάκη, Εμβιλά. Φέτος η συγκεκριμένη τριάδα, δεν αποτελεί το όπλο του Ολυμπιακού, όσες φορές ο Μαρτίνς, κράτησε στον πάγκο τον Ακιμπού και ξεκίνησε, τη σταθερά, των δύο προηγούμενων ετών, προδόθηκε. Το ίδιο συνέβη και στο παιχνίδι με την Αντβέρπ.

Οι τρεις επιθετικές προσθήκες του καλοκαιριού

Επίσης οι τρεις προσθήκες του καλοκαιριού, δεν έχουν καταφέρει να προσφέρουν σε διάρκεια. Ο Τικίνιο, έχει βοηθήσει, σαν δεύτερος φορ και έχει πετύχει, σημαντικά τέρματα, όμως δεν μπορεί να φορέσει στα μεγάλα παιχνίδια τα παπούτσια του Ελ Αραμπί. Ο Λόπες, βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο, στα πρώτα 45 λεπτά, ήταν ο μόνος από τους τρεις, που ήταν μέσα στο παιχνίδι. Η ομάδα δεν τον βοήθησε, για έναν λόγο που μόνο ο Μαρτίνς, μπορεί να τον απαντήσει, τον έβγαλε πιο γρήγορα, από το γήπεδο, από τον αόρατο Ονιεκούρου.

Το έχω ξαναγράψει, απορώ όμως με την υπομονή, που κάνει ο Μαρτίνς με τον Νιγηριανό. Στο πρώτο ημίχρονο, πάντως, ο Ολυμπιακός δεν μπήκε στο γήπεδο. Η τριάδα, έμενε χαμηλά, δεν κέρδιζε μπάλες, η απόσταση που χώριζε τον Τικίνιο, από τους δύο εξτρέμ αλλά και την τριάδα άξονα, ήταν τεράστια. Η μπάλα δεν έμεινε ποτέ ψηλά και οι επαφές της επιθετικής τριάδας, μαζί της, ελάχιστες.

Δεν άλλαξε η εικόνα, ούτε με τους Ελ Αραμπί, Ακιμπού, Μασούρα

Ο Μαρτίνς, στο ημίχρονο έδειξε, πως θέλει να αλλάξει τα πράγματα και την απογοήτευση του, πραγματοποιώντας τρεις αλλαγές. Πέρασε τους τρεις καλούς του, στον αγωνιστικό χώρο. Η εικόνα όμως, της ομάδας του, δεν άλλαξε ούτε με τους Ελ Αραμπί, Ακιμπού, Μασούρα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός για 90 λεπτά, δεν δημιούργησε ούτε μισή ευκαιρία και το παιχνίδι στο 0-0, έμεινε χάρη, στον Βάτσλικ.

Βρίσκει τον εαυτό του, ο Βατσλίκ

Ψάχνοντας για θετικές ειδήσεις, η μόνη που μπορεί να καταγραφεί, είναι η καλή εμφάνιση του Τσέχου τερματοφύλακα, που αποτελεί συνέχεια, των θετικών εμφανίσεων που έχει πραγματοποιήσει με τον Βόλο και στο Ηράκλειο. Είναι δεδομένο, πως ο Βατσλίκ, είναι ανώτερος τερματοφύλακας, από ότι έχει δείξει, τους πρώτους μήνες, που αγωνίζεται στην χώρα μας. Στα τελευταία παιχνίδια, φαίνεται πως κερδίζει σε αυτοπεποίθηση και αρχίζει, να βρίσκει τον πραγματικό του εαυτό.

Κατώτερος, από ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια

Ο Ολυμπιακός δεν έπαθε κάποια ζημιά, από την ήττα στην Αμβέρσα. Ακόμα και να κέρδιζε, δεν θα άλλαζε τίποτα. Πιστοποίησε όμως, την αίσθηση που υπάρχει, ότι είναι κατώτερος, από ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια. Πως δεν παίρνει την αμυντική ασφάλεια που χρειάζεται από το αμυντικό του δίδυμο. Με εξαίρεση το παιχνίδι, με την Φενέρ, που Λαλά και Ρέαμπτσιουκ, ήταν εξαιρετικοί, δεν υπάρχει ποιότητα στις επιλογές, στα ανεβάσματα που πραγματοποιούν τα δύο μπακ. Η τριάδα χαφ, όταν παίζει μαζί, για έναν περίεργο λόγο, έχει πάψει να λειτουργεί και δεν έχουν δώσει λύσεις, στην δημιουργία και στην γρήγορη μεταφορά της μπάλας προς τους επιθετικούς, οι τρεις μεταγραφές εξτρέμ που έγιναν το καλοκαίρι.

Η επιστροφή του Λόπες και η διαχείριση του Μαρτίνς

Εδώ έχω την ένσταση, με την διαχείριση που κάνει ο Μαρτίνς στον Λόπες. Συνολικά ο Ολυμπιακός, έδειξε το πόσο διαφορετικά δουλεύει σε σχέση με τις υπόλοιπες Ελληνικές ομάδες. Το καλοκαίρι απέκτησε σαν δανεικό, έναν ποιοτικό ποδοσφαιριστή, που όμως τα τελευταία χρόνια, έχει πάρει την κάτω βόλτα. Ο Λόπες, εμφανίστηκε βαρύς. Δανεικός είναι ο Πορτογάλος, το εύκολο είναι να αναγνωρίσεις το πρόβλημα, δηλαδή, πως έχει παραπάνω κιλά από ότι θα έπρεπε και να περιμένεις, να τελειώσει ο χρόνος για να γυρίσει στην ομάδα του.

Στον Ολυμπιακό, όμως δουλεύουν σε κάποια θέματα, πολύ πιο πάνω, από αυτά που έχουμε συνηθίσει να συμβαίνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Έβαλαν κάτω τον Λόπες, δούλεψαν μαζί του και τον έφεραν στα σωστά επίπεδα. Έχασε 5 κιλά βάρος και σημαντικό ποσοστό σωματικού λίπους. Στα τελευταία παιχνίδια, εμφανίστηκε μεταμορφωμένος και πέτυχε και ένα πολύ όμορφο τέρμα, στο Ηράκλειο.

Ήταν δεδομένο πως θα ξεκινούσε με την Αντβέρπ και έμοιαζε και σαν ένα παιχνίδι, που θα τον βοηθούσε, να δείξει την πρόοδο του. Δεν τον βοήθησε όμως συνολικά η ομάδα. Πάντως ήταν ο μόνος ποδοσφαιριστής από τους μεσοεπιθετικούς, που στο πρώτο ημίχρονο ήταν μέσα στο παιχνίδι. Η στατιστική του κατέγραψε 3 key passes και ο αγώνας έδειχνε πως αν έπαιζε μαζί, με τους Ελ Αραμπί, Μασούρα, θα μπορούσε να βοηθήσει και να βοηθηθεί περισσότερο. Ήταν πολύ καλύτερος του Ονιεκούρου και δεν έχει λογική, που επέλεξε ο Μαρτίνς να βγάλει τον Λόπες στο ημίχρονο και να μην δώσει λίγο χρόνο ακόμη στον Πορτογάλο, για να παίξει με τους καλούς.

Η Ευρωπαϊκή υπέρβαση, απαιτεί βελτίωση

Τα δύο προηγούμενα χρόνια, την ημέρα που ολοκληρωνόταν η διαδικασία των ομίλων, οι οπαδοί του Ολυμπιακού, έκαναν όνειρα, για την συνέχεια. Τους έδινε το δικαίωμα η εικόνα, η αγωνιστική κατάσταση της ομάδας τους. Σήμερα είναι ξεκάθαρο, πως χρειάζεται πολύ δουλειά. Στοχευμένες προσθήκες και σημαντική βελτίωση για να συμβεί κάτι τέτοιο. Καλό θα είναι να περιμένουμε, να δούμε την κλήρωση που θα έχει ο Ολυμπιακός την Δευτέρα, για να μπορούμε να μιλήσουμε, για την συνέχεια.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ