ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Εθνική πήρε ένα χρυσό δώρο στην Γεωργία

Ο Πέλκας πανηγυρίζει έξαλλος το δεύτερο γκολ της Εθνικής
Ο Πέλκας πανηγυρίζει έξαλλος το δεύτερο γκολ της Εθνικής INTIME SPORTS

Οι επιλογές του Φαν Σιπ οδηγούσαν το παιχνίδι με την Γεωργία στο 0-0, αλλά το δώρο του Γκρομπελίτζε μάς κρατά ζωντανούς. Ο Τσάρλυ αναλύει το μεγάλο διπλό της Εθνικής στο Μπατούμι.

Δεν ήμασταν καλοί στο Μπατούμι, όμως πετύχαμε μία πολύ σημαντική νίκη που μας δίνει το δικαίωμα να πάμε την Τρίτη (12/10, 21:45, COSMOTE SPORT 1HD - OPEN TV και LIVE από το SPORT24) να δώσουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στην Στοκχόλμη. Γι' αυτήν την Εθνική, είναι ένα κέρδος που κατόρθωσε να παραμείνει ζωντανή μέχρι εδώ.

Αν δεν έκανε το λάθος ο Γκρομπελίτζε να σηκώσει το χέρι του και να μας χαρίσει ένα πέναλτι στο 90ο λεπτό, η συζήτηση θα ήταν απόψε τελείως διαφορετική. Θα υπήρχε έντονη γκρίνια και δυσαρέσκεια για την τακτική προσέγγιση του Φαν Σιπ. Σε ένα παιχνίδι που χρειαζόμασταν οπωσδήποτε το γκολ νίκης, έβγαλε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο χωρίς καθαρό φορ και ταυτόχρονα κράτησε μέχρι τέλους τρεις στόπερ στο παιχνίδι. Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.

Βγήκε το μαρκάρισμα του Κβαρατσέλια, κρατούσαμε εύκολα το μηδέν

Η Εθνική μας ομάδα κατάφερε παίζοντας με τρεις στην άμυνα και δίνοντας βοήθειες στον Ανδρούτσο οι Χατζηδιάκος και Σιώπης εσωτερικά, να βγάλει το μαρκάρισμα του Κβαρατσέλια. Η αλήθεια είναι πως δεν βρέθηκε και ο ίδιος σε καλή ημέρα και συνολικά ο αντίπαλός μας έπαιζε νωχελικά. Καταφέραμε κάτι σημαντικό για τα δεδομένα του παιχνιδιού, πετύχαμε να φαντάζει το μηδέν στην άμυνα εξασφαλισμένο. Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα, οι αντίπαλοι ήταν υπερβολικά οκνοί και δεν έδειχναν να έχουν τον παραμικρό τρόπο να μας δημιουργήσουν προβλήματα.

Πιέσαμε σωστά μόνο στα πρώτα 24 λεπτά

Η Εθνική μας είχε ένα καλό ξεκίνημα στον αγώνα. Στα πρώτα 24 λεπτά πιέσαμε ψηλά, κερδίσαμε μπάλες και είχαμε κάποιες ωραίες ιδέες. Δύο φορές το VAR δεν κατακύρωσε τέρμα της Εθνικής, αλλά συνολικά υπήρχε μία εικόνα που έδειχνε πως θα βρούμε τον τρόπο να φτάσουμε στην νίκη. Ακολούθησε ένα ράθυμο, υπερβολικά αργό κλείσιμο του ημιχρόνου και στην ανάπαυλα μία τακτική επιλογή που έμοιαζε εκτός από τα αγωνιστικά "θέλω" του συγκεκριμένου παιχνιδιού.

Το πλάνο με ψευτοεννιάρι Μπακασέτα είναι για άλλα ματς

Ο Φαν Σιπ πήρε μία περίεργη επιλογή στο ημίχρονο που στην πράξη δεν βγήκε. Επέλεξε να ακολουθήσει την συνταγή που έφερε την νίκη με τη Νορβηγία, σε φιλικό του περασμένου Ιουνίου. Να παίξει δηλαδή με ψεύτικο 9άρι τον Μπακασέτα και να φέρει εσωτερικά τους Μασούρα, Πέλκα, όλα αυτά σε σχηματισμό 3-4-3.

Τα παιχνίδια όμως ήταν διαφορετικά. Με τη Νορβηγία είχαμε χώρους και δυνατότητα να χτυπήσουμε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, κάτι που δεν μπορούσε να συμβεί με αντίπαλο την Γεωργία. Ίσα ίσα, που η ομάδα του Σανιόλ είχε παθητική στάση στο παιχνίδι της και η λογική έλεγε πως η παρουσία ενός καθαρού φορ θα μας βοηθήσει να κερδίσουμε μέτρα, να κουράσουμε την αντίπαλη άμυνα και να πετύχουμε τον στόχο μας.

Σχέδιο που μας οδηγούσε με ασφάλεια στο 0-0

Η επιλογή του Φαν Σιπ να αφαιρέσει ύψος δύναμη και ποδοσφαιριστή, ικανό να φέρει την μπάλα στην περιοχή, δεν βγήκε και είναι ακραίο με βάση την ανάγκη που είχαμε για την νίκη και τις συνθήκες του παιχνιδιού, που την συνδύασε παίζοντας με τρεις στην άμυνα. Έμεινε πιστός μέχρι τέλους στο πλάνο του, σε ένα σχέδιο που δεν μας βοηθούσε να γίνουμε απειλητικοί και μας οδηγούσε με ασφάλεια στο 0-0 και σε πρόωρο αποκλεισμό. Θα ήταν δύσκολη για εκείνον η επόμενη ημέρα αν δεν έκανε ένα τόσο φθηνό και τόσο χρήσιμο λάθος για την Εθνική μας ομάδα ο Γκρομπελίτζε. Μας χάρισε ένα χρυσό γκολ που δεν είχαμε τρόπο να διεκδικήσουμε στο δεύτερο ημίχρονο.

Ψάχνουμε τέσσερις βαθμούς στους δύο τελικούς

Μας δίνει το δικαίωμα να πάμε να δώσουμε μία πολύ σημαντική μάχη στην Στολκχόλμη σε ένα παιχνίδι που μας ταιριάζει. Να δώσουμε την μάχη μας απέναντι σε μία ομάδα που δεν της ταιριάζει το ποδόσφαιρό μας, κάτι που αποδείχτηκε και στο μεταξύ μας παιχνίδι. Οι Σουηδοί, παίζουν ένα συντηρητικό, 4-4-2 στην πιο αμυντική του μορφή και δεν είναι εκπαιδευμένη στο να ανοίγουν οργανωμένες άμυνες. Ασφαλώς και δεν είναι εύκολος αντίπαλος, όμως θα πάμε σε ένα παιχνίδι, που δεν είμαστε χαμένη από χέρι.

Έχει χρόνια, η Εθνική μας να φθάσει σε ένα τόσο σπουδαίο παιχνίδι. Βλέποντας την βαθμολογία, είναι ξεκάθαρο, πως χρειαζόμαστε ένα θαύμα. Για να μπορέσουμε να μπούμε στο δίδυμο, χρειαζόμαστε τέσσερις βαθμούς στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Σουηδία και στο εντός έδρας με την Ισπανία. Καταλαβαίνει κανείς πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν είχαμε στο σακούλι μας τους τέσσερις βαθμούς που χάσαμε με την Γεωργία στην Τούμπα και στο Κόσοβο.

Η αλήθεια είναι πως η συνολική μας εικόνα στο τουρνουά, είναι πιο κοντινή στην ομάδα που δεν κατάφερε να κερδίσει την Γεωργία και το Κόσοβο, παρά σε αυτήν που προσπαθεί, να σπάσει το δίπολο Ισπανίας, Σουηδίας.

Σε κάθε περίπτωση, όσο ζεις ελπίζεις. Το δώρο του Γκορμπελίτζε μάς κρατά στο κόλπο και μας πάει σε τελικούς. Για να παίξουμε τον δεύτερο, θα πρέπει είτε να κάνουμε το απόλυτο κόλπο στην Στοκχόλμη, είτε απλά να καταφέρουμε να μείνουμε ζωντανοί με μία ισοπαλία και να πάμε να ψάξουμε για το θαύμα στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ισπανία, που είναι το πρώτο που θα δώσουμε τον Νοέμβριο. Ο όμιλος ολοκληρώνεται με την εντός έδρας, αναμέτρηση με το Κόσοβο. Ο Φαν Σιπ, με τον τρόπο που κοούτσαρε, πήγαινε το παιχνίδι στο 0-0, ένα δώρο μάς κράτησε στην ζωή...

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ