OPINIONS

Απίστευτο κι όμως ΠΑΟΚτσήδικο

Απίστευτο κι όμως ΠΑΟΚτσήδικο
INTIME SPORTS

Διαβάζοντας το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ την τελευταία εβδομάδα καταλαβαίνεις εύκολα πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Όσα συμβαίνουν στον ΠΑΟΚ δεν μου προκαλούν έκπληξη αλλά απογοήτευση.

Είναι φανερό πως μετά την απομάκρυνση του Σάντος δεν λειτουργεί η διοίκηση με προγραμματισμό. Στο σύλλογο δίνεται για πρώτη φορά μετά το καλοκαίρι του 2004 η ευκαιρία να διεκδικήσει το όνειρο του Champions League. Εκείνο το καλοκαίρι όσοι έτρεχαν τον ΠΑΟΚ φέρθηκαν ερασιτεχνικά.

Έγινε απίστευτη γκάφα με τον Λουκά και ευτυχώς που ο ΠΑΟΚ είχε χάσει το παιχνίδι με τη Μακάμπι στην Τούμπα και δεν έπεσε ξύλο. Όλα έδειχναν πως πλέον στον ΠΑΟΚ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Την ομάδα την τρέχουν άνθρωποι του ποδοσφαίρου οι οποίοι κατάφεραν με σωστό προγραμματισμό μέσα σε τρεις σαιζόν να ανεβάσουν τον ΠΑΟΚ επίπεδο.

Δεν φανταζόμουν ποτέ πως οι ίδιοι άνθρωποι που στήριξαν τον Σάντος που έβγαλε την πρώτη του σαιζόν τον ΠΑΟΚ δέκατο με μόλις μια εκτός έδρας νίκη θα έδιωχναν προπονητή επειδή δεν έπαιξε μπάλα η ομάδα στην προετοιμασία. Στον χτεσινό Τύπο πριν βγει προς τα έξω η απόφαση του Ζαγοράκη να διώξει τον Μπερέτα διαβάσαμε απίστευτα πράγματα. Όπως το ότι ήταν λάθος που η προετοιμασία ξεκίνησε αργά (η προετοιμασία ξεκίνησε 30 Ιουνίου και το πρωτάθλημα 28, 29 Αυγούστου).

Προφανώς ο Μπερέτα δεν ήξερε πως έπρεπε να ξεκινήσει την προετοιμασία δύο μήνες πριν παίξει η ομάδα με τον Άγιαξ για να είναι έτοιμοι οι παίκτες του να βάλουν τεσσάρες στην Όφενμπαχ και στη Νυρεμβέργη ώστε να χαρεί ο πρόεδρος. Ακόμα γράφτηκε πως προβληματίζει που παρά τις δοκιμές ο Μπερέτα δεν έχει βρει ακόμα το βασικό σχήμα. Εδώ μιλάμε για έγκλημα. Που ακούστηκε προπονητής να μην έχει πει στους παίκτες του τη βασική ενδεκάδα πριν τις 20 Ιουνίου.

Ο Γκαρσία και ο Ζαγοράκης

Για πρώτη φορά λοιπόν είδαμε σύσσωμο τον Ελληνικό αθλητικό Τύπο να κάνει αυστηρή κριτική σε προετοιμασία ομάδας. Μέσα σε αυτό το κλίμα, εντελώς ξαφνικά, προέκυψε και η δυσαρέσκεια του Γκαρσία. «Αν κάνω κακό τότε θα φύγω» δήλωσε ο Γκαρσία επειδή ο Μπερέτα έκανε το έγκλημα να μην τον ξεκινήσει στο φιλικό με τη Νυρεμβέργη. Ας αφήσουμε όμως τα παραμύθια και ας μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Είναι φανερό πως ο Μπερέτα δεν ήταν επιλογή Ζαγοράκη και την τελευταία εβδομάδα ο πρόεδρος ψαχνόταν.

Για τους δικούς του λόγους αποφάσισε να πάει στο προπονητικό κέντρο και να βγάζει προς τα έξω πως είναι προβληματισμένος. Για να διώξεις προπονητή πριν καν παίξει ένα επίσημο παιχνίδι πρέπει να διαπιστώσεις πως είναι εντελώς ανίδεος. Αν συμβαίνει αυτό και ο Μπερέτα παρότι έχει δουλέψει σε Κίεβο, Πάρμα, Σιένα, Λέτσε, Τορίνο είναι τελείως άσχετος κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη. Δεν γίνεται σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, το καλοκαίρι που καλείσαι να εξαργυρώσεις τη δουλειά 3 χρόνων να φέρνεις προπονητή χωρίς να έχεις συζητήσει μαζί του για να διαπιστώσεις αν έχετε τις ίδιες αντιλήψεις για την ομάδα.

Χωρίς λόγο και αιτία

Για να μην το κουράζουμε, τα όσα έγιναν στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ στη Γερμανία είναι γελοία και δεν γίνεται να αφορούν ομάδα που την τρέχουν άνθρωποι του ποδοσφαίρου. Χωρίς λόγο κατάφεραν να απολέσουν όλα τα πλεονεκτήματα που είχαν για τα δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια με τον Άγιαξ. Όταν κάνεις λάθος και έχεις λεφτά πολλές φορές βρίσκεται ο τρόπος να τα καλύψεις.

Στον ΠΑΟΚ όμως το χρήμα δεν είναι η δύναμή του και αυτά τα τρία χρόνια ανέβηκαν επίπεδο γιατί σεβάστηκαν το ίδιο το άθλημα. Στήριξαν τον προπονητή τους στα δύσκολα και του έδωσαν το δικαίωμα να δουλέψει. Πως γίνεται λοιπόν ο ίδιος άνθρωπος που ήταν η ασπίδα του Σάντος στα δύσκολα να διώξει τον διάδοχό του χωρίς να τον δει ούτε σε ένα παιχνίδι δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό.

Όπως είναι αδιανόητο να κρίνεται η δουλειά ενός προπονητή από τα φιλικά. Και να πάρουν μια τόσο αστεία ποδοσφαιρική απόφαση ο Μαρινάκης, ο Πατέρας, ο Τζίγκερ, ο Κόκαλης μπορείς και να το χωνέψεις. Το να διώξει προπονητή στην προετοιμασία ο Ζαγοράκης δεν χωνεύεται με τίποτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ