OPINIONS

Ο Ολυμπιακός βάζει... τρικλοποδιές στον Άρη!

Ο Ολυμπιακός βάζει... τρικλοποδιές στον Άρη!
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Ιωαννίδης εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ο Ολυμπιακός είναι ο βασικότερος ανασταλτικός παράγοντας για την πορεία του Άρη στη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Η κατάρα της κλήρωσης χτύπησε τον Άρη. Οι περισσότεροι δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα, αλλά η μοίρα έπαιξε πολύ άσχημο παιχνίδι. Οι κιτρινόμαυροι ‘ακολουθούν’ το πρόγραμμα του Ολυμπιακού…

Θα αντιμετωπίζουν, δηλαδή, τις ομάδες που στο προηγούμενο παιχνίδι αντιμετώπιζαν τον ‘δαφνοστεφανομένο’. Το θέμα είναι πολύ σημαντικότερο από τον «κάθε Μούτα» και τον «κάθε Έλσνερ», διότι...δε διορθώνεται.

Έτσι έχουν τα πράγματα

Ας μην κοροϊδευόμαστε. Καμία ελληνική ομάδα δε θεωρεί «εντός προγράμματος» ένα θετικό αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκης. Στην πραγματικότητα, τα παιχνίδια αυτά θεωρούνται εκ των προτέρων «χαμένα». Το 60% των ομάδων δεν ασχολούνται καν. Το υπόλοιπο 40% υποχρεώνεται να τα παλεύει για να μη γκρινιάζουν οι οπαδοί, αλλά στο τέλος το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Ειδικά για τους ουραγούς, οι εκτός αγώνες με τον Ολυμπιακό μοιάζουν περισσότερο με ‘ταξίδι αναψυχής’ που προσφέρει ευκαιρία για ξεκούραση εν όψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος.

Αναφορικά με τις εντός έδρας αναμετρήσεις, οι 10 από τις 18 ομάδες θεωρούν ‘τιμή’ να υποδέχονται τους ερυθρόλευκους. Είναι ευκαιρία να γεμίσει το γήπεδο, να οργανωθεί ένα πανηγυράκι, να αυξηθούν οι εισπράξεις και να γυρίσουν όλοι στα σπίτια τους ευχαριστημένοι. Οι υπόλοιπες προσπαθούν να κερδίσουν, αλλά…συνήθως δεν κερδίζουν.

Σε κάθε περίπτωση, ο βασικός στόχος είναι κοινός: "επιβάλλεται να κερδίσουμε τον επόμενο αντίπαλο: δηλαδή τον Άρη".

Η…γνωστή στρατηγική

Όποια κι αν είναι η εξέλιξη της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό, οι ομάδες γνωρίζουν πώς να κεφαλαιοποιήσουν το αποτέλεσμα. Ό,τι κι αν συμβεί, πάντα την πληρώνει ο επόμενος:

προφυλάξαμε ποδοσφαιριστές και παίξαμε χαλαρά; Παρουσιάζουμε ετοιμοπόλεμο αγωνιστικό σύνολο με πάθος απέναντι στον ΆρηΕίμαστε ξεκούραστοι και αποδίδουμε στο 100% των δυνατοτήτων μας για να ρεφάρουμε τους βαθμούς

μας αδίκησε ο διαιτητής; Αναστατώνουμε το σύμπαν, πιέζουμε καταστάσεις, εκδίδουμε ανακοινώσεις για την ΚΕΔ και επιδιώκουμε να ευνοηθούμε απέναντι στον Άρη

κερδίσαμε τον Ολυμπιακό; Δημιουργούμε πανηγυρικό κλίμα σαν να κερδίσαμε τη Μπαρτσελόνα. Ντοπάρουμε ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές και αντιμετωπίζουμε τον Άρη με…κεκτημένη ταχύτητα καθώς η ομάδα μας βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Η…γνωστή κατάληξη

Εκτός από τη χρεοκοπημένη κληρονομιά των διοικήσεων 2004-2013 και τις ‘ελεγχόμενες’ επιλογές της διοίκησης σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Άρης θα υποχρεωθεί να αντιμετωπίζει ομάδες που έχουν…προετοιμάσει το έδαφος. Η ατυχία της κληρωτίδας έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά προβλημάτων που απειλούν να στραγγαλίσουν τους κιτρινόμαυρους στα 100 χρόνια από την ίδρυσή τους.

Η χρονιά μοιάζει δυσκολότερη από την προηγούμενη. Αν ο Ηλιάδης δεν παρουσιάσει ηγετικές ικανότητες, τότε το μπαλάκι θα πάει για ακόμα μία φορά στον κόσμο. Ένα κόσμο κουρασμένο, απογοητευμένο αλλά ορκισμένο να πάρει την ομάδα στις πλάτες του για πολλοστή φορά. Καλώς ή κακώς, ο Άρης ανήκει στους φιλάθλους του και πάντα εκεί καταλήγει. Ραντεβού στη θύρα 3…

O Γιάννης Ιωαννίδης συνεργάζεται με το Sport24.grκαι αρθρογραφεί στο overlap.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ