ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι Μαρσέλο - Βρσάλικο δημιουργούν ένα world class δίδυμο στα άκρα που δεν είχε ποτέ καμία ελληνική ομάδα

Ο Μαρσέλο στην παρουσίασή του στο "Γ. Καραϊσκάκης"
Ο Μαρσέλο στην παρουσίασή του στο "Γ. Καραϊσκάκης" PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Ολυμπιακός σόκαρε τους πάντες με την υπογραφή του Μαρσέλο λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η διορία για να δηλώσει λίστα για το Europa League, ενώ στις αρχές Ιουλίου είχε κάνει το πρώτο μπαμ με τον Βρσάλικο. Οι ερυθρόλευκοι θα έχουν στα άκρα της άμυνάς τους δύο παίκτες που έπαιζαν βασικοί σε ντέρμπι Ρεάλ -Ατλέτικο. Αλήθεια ποιος μπορούσε να το διανοηθεί; Γράφει ο Νίκος Συριώδης.

Ήταν 27 Ιουλίου 2022. Ο Ολυμπιακός έδινε τη ρεβάνς με τη Μακάμπι Χάιφα στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" με στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση των προκριματικών του Champions League. Το 1-1 του πρώτου αγώνα άφηνε τα πάντα ανοικτά, όμως ουδείς περίμενε αυτό που έμελλε να συμβεί. Το σοκαριστικό 0-4 άνοιξε τον ασκό του Αιώλου και έφερε σαρωτικές αλλαγές.

Έφυγε άμεσα ο Πέδρο Μαρτίνς ως υπαίτιος για το αγωνιστικό χάλι της ομάδας, ενώ πάρθηκε απόφαση για γενναία ενίσχυση του ρόστερ, το οποίο ήδη φαινόταν ότι είχε σοβαρή έλλειψη ποιότητας. Η διοίκηση βρισκόταν στον πυρήνα της σφοδρής κριτικής και ο ερυθρόλευκος κόσμος ήταν στα κάγκελα, διότι δεν έβλεπε καμία προοπτική εκείνη την στιγμή.

Δεν πέρασε παρά ένας μήνας και κάτι από εκείνον τον αποκλεισμό και ο Ολυμπιακός κατάφερε να μαζέψει 25.000 εκστασιασμένους φιλάθλους του στο γήπεδο, προκειμένου να αποθεώσουν έναν παίκτη που δεν... τολμούσαν καν να σκεφτούν με τα ερυθρόλευκα. Είναι από τις περιπτώσεις αυτές που δεν μπαίνεις καν στην διαδικασία έστω να το ονειρευτείς.

Και όμως, ο Ολυμπιακός άφησε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη με ανοικτό το στόμα λίγα 24ωρα πριν, αποκτώντας τον Μαρσέλο. Ναι, τον -κατά πολλούς- κορυφαίο αριστερό μπακ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Τον παίκτη εκείνο που 16 χρόνια έπαιζε στη Ρεάλ Μαδρίτης, κατέκτησε τα πάντα με την πιο βαριά φανέλα του κόσμου και είχε χτίσει έναν μύθο χωρίς προηγούμενο.

Ο Ολυμπιακός έχει το κορυφαίο δίδυμο ακραίων μπακ της ιστορίας

Στις αρχές του καλοκαιριού (2 Ιουλίου), ο Ολυμπιακός είχε κάνει τον πρώτο του "κρότο", συμφωνώντας με τον Σίμε Βρσάλικο, τον επί έξι χρόνια παίκτη της Ατλέτικο Μαδρίτης και βασικό γρανάζι της εθνικής Κροατίας που έφτασε ως τον τελικό του Μουντιάλ του 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας. Έναν παίκτη που πήρε πρωτάθλημα με τους ροχιμπλάνκος το 2021 και σήκωσε Europa League τρία χρόνια πριν. Μεσολάβησε ο δανεισμός στην Ιντέρ και ο σοβαρός τραυματισμός του τον Γενάρη του 2019.

Αν δεν το έχει συνειδητοποιήσει πολύς κόσμος, ο Ολυμπιακός θα παίζει -καλώς εχόντων των πραγμάτων- με τους Μαρσέλο και Βρσάλικο στα άκρα της άμυνάς του. Δυο world class παίκτες που προφανώς δεν βρίσκονται στο πικ της καριέρας τους, αλλά δεν θα έρχονταν ποτέ στην Ελλάδα αν ήταν. Επομένως, δεν μπορεί να είναι καν θέμα συζήτησης.

Δύο παίκτες που έπαιζαν σε ντέρμπι Ρεάλ - Ατλέτικο και ήταν βασικότατοι και όχι απλά μέλη του ρόστερ, που αγωνιζόνταν στο υψηλότερο επίπεδο και έχουν παραστάσεις αδιανόητες για τα δικά μας στάνταρ, θα είναι πλέον συμπαίκτες στον Ολυμπιακό. Αν αυτό δεν είναι ποιοτική αναβάθμιση, τότε ποια είναι;

Οι ερυθρόλευκοι μπορούν να υπερηφανεύονται ότι -στα χαρτιά τουλάχιστον- έχουν το κορυφαίο δίδυμο ακραίων μπακ της ιστορίας τους. Πόσες και πόσες φορές δεν είχαν αναπολήσει οι φίλοι του τους Γεωργάτο και Μαυρογενίδη που κάλπαζαν σαν καθαρόαιμα άλογα στις δυο πτέρυγες ή πιο πρόσφατα τον Τσιμίκα και τον Ομάρ.

Πλέον, έχουν δύο ποδοσφαιριστές που αν καταφέρουν να βρεθούν στην καλύτερη δυνατή τους κατάσταση, δεν ταλαιπωρηθούν περαιτέρω από τραυματισμούς όπως συμβαίνει τώρα τον Κροάτη, θα δημιουργήσουν ένα ασύλληπτο δίδυμο που όμοιό του δεν είχε ποτέ στο παρελθόν καμία ελληνική ομάδα.

Όσο και αν κοιτάξει κάποιος πίσω, παίκτες με αυτά τα βιογραφικά δεν έχουν συνυπάρξει ξανά. Με ευρωπαϊκούς τίτλους και εγχώριους τίτλους στο παλμαρέ τους και με δεκάδες διεθνείς παρουσίες. Οι Πειραιώτες μπορούν να υπερηφανεύονται ότι έχουν στη μηχανή τους δυο μονάδες ασύλληπτες για τη δική μας ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

Το deal με τον Μαρσέλο δεν ήρθε τυχαία

Δύο λόγια και για το πώς κατάφερε ο Ολυμπιακός να κλείσει έναν ποδοσφαιριστή του βεληνεκούς του Μαρσέλο και να τον πείσει να έρθει στη χώρα μας. Προφανώς και δεν έγινε ελκυστική η Super League για τον Βραζιλιάνο, ούτε κοιμόταν και ξυπνούσε ονειρευόμενος να παίζει στα χωράφια που θεωρούμε γήπεδα.

Πολύ απλά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει καταστεί πλέον ομότιμος συνομιλητής με τους κορυφαίους μάνατζερ του κόσμου, ανήκει στους παράγοντες εκείνους που μπορούν να διαπραγματευτούν επί ίσοις όροις με τα μεγαλύτερα γραφεία. Φέτος, η δική του Νότιγχαμ έκανε 21 μεταγραφές, ενώ πούλησε και παίκτες. Έκανε deals πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε επίσης σημαντικές κινήσεις, βάζοντας στην άκρη την περίπτωση του Μαρσέλο. Επίσης, έχει αποδείξει έμπρακτα πως δεν πουλάει κωψοχρονιά κανένα περιουσιακό του στοιχείο και παίρνει κάθε φορά το μάξιμουμ που μπορεί. Αν δεν πάρει αυτά που θέλει, πολύ απλά δεν πουλάει. Η τελευταία περίπτωση του Γιώργου Μασούρα είναι ενδεικτική.

Μπορεί, λοιπόν, η απόκτηση του Μαρσέλο να φαντάζει (και να είναι) εξωπραγματική για τα ελληνικά δεδομένα, ειδικά σε ένα ελληνικό ποδόσφαιρο που βουλιάζει χρόνο με το χρόνο όπως αποδεικνύει και η θέση μας στην κατάταξη, αλλά το deal δεν ήρθε ούτε τυχαία, ούτε από σπόντα.

Πολύ απλά, ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού (και της Νότιγχαμ, ναι μπαίνει πάντα στην εξίσωση) μπορεί να πείσει ατζέντηδες και παίκτες αυτού του διαμετρήματος να δώσουν τα χέρια μαζί του. Ο Μαρσέλο ήρθε στην Ελλάδα, διότι τον έπεισε το πρότζεκτ και ο μεγαλομέτοχος του κλαμπ.

Τύχη πάντα χρειάζεται σε όλα τα πράγματα στη ζωή, αλλά τις περισσότερες φορές την φτιάχνεις μόνος σου. Το "συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε" που έγινε μότο από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, πλέον ακούγεται πολύ πιο γλυκά στ' αυτιά των φίλων του Ολυμπιακού.

Η Game Night για την παρουσίαση του Μαρσέλο:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΡΣΕΛΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ