EUROLEAGUE

Flash from the past

Flash from the past
INTIME SPORTS

Η Νίκη Μπάκουλη γράφει για τον Δημήτρη Διαμαντίδη που θυμήθηκε τα νιάτα του και παρέσυρε τους πάντες, το βράδυ που ο Παναθηναϊκός έφτασε στα play offs της Euroleague. Και τώρα τι γίνεται;

Ήμασταν κάπου στα τέλη του Νοέμβρη, όταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης πάτησε στο ζωγραφιστό, προσπαθώντας να σκοράρει. Θυμάμαι, είχαν γίνει θέματα για το πόσο είχε αλλάξει το παιχνίδι του αρχηγού του Παναθηναϊκού ... προϊόντος του χρόνου (που λέει και μια ψυχή), αλλά και της γενικότερης ταλαιπώριας των γονάτων του.

Εναντίον της Μάλαγα, πόσταρε όπως παλιά, έκανε ντράιβ όπως παλιά, χωρίς να ξεχάσει και ό,τι άλλο έκανε, κάνει και θα κάνει όσο φορά φανέλα και σορτσάκι και εμφανίζεται στα παρκέ.

Αυτό το flash from the past σαφέστατα και παρέσυρε όλους τους φίλους του, με την ενεργητική άμυνα των “πρασίνων” να είναι κυρίαρχο στοιχείο. Εξαιρουμένου ενός πεντάλεπτου που οδήγησε στο 37-37 (24.30), οπότε ο ΠΑΟ δεν είχε υπομονή και αναλώθηκε στην πρώτη επιλογή, εκβιάζοντας καταστάσεις.

Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που η Μάλαγα ήταν σε επαφή. Όχι με το σκορ. Με το ματς, γενικότερα -και η άμυνα ζώνης μάλλον δεν ήταν η λύση στο πρόβλημα, ήταν βούτυρο στο ψωμί των γηπεδούχων. Γιατί αν με ρωτάτε (που δεν με ρωτάτε, αλλά θα σας το γράψω έτσι κι αλλιώς) είναι απορίας άξιον και το πώς οι της Ανδαλουσίας έφτασαν έως εδώ, με τον τρόπο που παίζουν. Πώς; Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν το τρίποντο του Γκρέιντζερ, στον αιφνιδιασμό. Ένα άλλο στοιχείο, τα 6 επιθετικά ριμπάουντ που είχαν πάρει έως το 4.33'' και τα 12 έως το 33-28 του ημιχρόνου και προφανώς τα έκαναν... μασούρια και τα έβαλαν κάτω από το στρώμα, για να μην ξεμείνουν -αν προκύψει πόλεμος, βρε αδελφέ. Γιατί κάτι άλλο δεν είδα να τα κάνουν.

Τα τρίποντα αυτό το βράδυ ήταν φίλοι των “πρασίνων”, αλλά δεν ήταν και εμμονή. Διαπιστώθηκε και μια αλλαγή στην ιεραρχία, με την Φώτση να παίρνει τη θέση του Γκιστ στην starting five και τους Μπατίστ και Λασμέ να μοιράζονται τη θέση “5”. Ο Μπράμος έκανε πολύ καλή δουλειά, ο Κάρι ήταν πολύ ενεργητικός και αποτελεσματικός και εν πάση περιπτώσει όλοι έδωσαν το κάτι τις τους για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στα πλέι οφ. Πριν πατήσει βέβαια, εκεί, έχει να πάει στο ΣΕΦ. Ματς που θα “φτιάξει” πολύ τον νικητή και θα “πάρει” κάτι από τον ηττημένο, όπως οι "αιώνιοι" θα μπαίνουν στην τελική ευθεία για το Final Four.

ΥΓ: Η Λαμποράλ Κούτσα πρέπει να είναι η μόνη ομάδα στην ιστορία που αποκλείστηκε, ενώ είχε πανηγυρίσει τρεις εκτός έδρας νίκες και για το τέλος άφησε την εντός, που "πέταξε" οριστικά εκτός διοργάνωσης τη Φενέρμπαχτσε. Υπογραφή: Σέρτζιο Σκαριόλο!

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ