OPINIONS

Κανένας δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον να διοικήσει

Κανένας δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον να διοικήσει
EUROKINISSI SPORTS

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει για την απουσία λύσεων στο διοικητικό αδιέξοδο, που διαφαίνεται στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και απορεί για το… άσπρο ή μαύρο στο γηπεδικό.

Ο Παναθηναϊκός αποδεικνύεται πολύ σκληρός για να πεθάνει και απέναντι στον πλήρη και παθιασμένο Πανιώνιο, πήρε μία πολύτιμη νίκη. Για ακόμα ένα παιχνίδι δεν ενθουσίασε, αλλά είχε την ουσία, ήταν ανώτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια και αυτή τη φορά βρήκε τη λύση από τον Ρόμπιν Λουντ.

Η μάχη για την αποφυγή της τέταρτης θέσης δεν τελείωσε, παρά τη διαφορά των 4 βαθμών από τον Πανιώνιο. Διότι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τη Δευτέρα (29/5) θα επιβληθεί αφαίρεση 3 βαθμών και η διαφορά θα μειωθεί στον ένα. Συνεπώς, ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί αποτέλεσμα στην Τούμπα, όπου στις δύο φετινές επισκέψεις του έχει δεχτεί 7 γκολ…

Περαιτέρω, δεν έχει νόημα να σταθούμε ξανά στο επίτευγμα του Μαρίνου Ουζουνίδη και των συνεργατών του, γιατί το… πολύ το κυρ ελέησον, το βαριέται και ο παπάς. Είναι ένα γεγονός, έχει επισημανθεί και το ζητούμενο είναι πως θα υποστηριχθεί η δουλειά των υπευθύνων του ποδοσφαιρικού τμήματος.

ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία στην επικαιρότητα του Παναθηναϊκού είναι το διοικητικό πρόβλημα του Ερασιτέχνη. Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στον "Τάφο του Ινδού" αντί της Γενικής Συνέλευσης, λόγω της έλλειψης απαρτίας, διαδραματίστηκαν διάφορα. Ειπώθηκαν αξιοσημείωτα πράγματα για το γηπεδικό, τη Διπλή Ανάπλαση, το ιδιοκτησιακό του "Απόστολος Νικολαΐδης" και τα χρέη του Συλλόγου, ενώ υπήρξαν κατηγορίες στους απερχόμενους, πρόεδρο και γενικό γραμματέα, Δημήτρη Μπαλτάκο και Ηλία Μιχαλαριά.

Στον πρώτο καταλογίζεται ότι επιθυμεί να εξαργυρώσει τη δημοσιότητα που απέκτησε μέσω του Παναθηναϊκού για πολιτικούς σκοπούς. Ο δεύτερος κατηγορείται ότι έχει καρπωθεί οικονομικά οφέλη από την ενασχόληση του με τη διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου. Εκτυλίχτηκε μία έντονη συζήτηση που ενδεχομένως να ξέφυγε σε μερικά κομμάτια της, αλλά με κάποιο τρόπο έπρεπε να εκτονωθεί η ένταση…

ΤΟ ΓΚΥΖΗ ΕΔΩΣΕ ΛΥΣΗ

Η προσωπική εκτίμηση του υπογράφοντος είναι πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που προέκυψε το Σάββατο είναι η απουσία προσώπων που θα διοικήσουν τον Σύλλογο. Ο Δημήτρης Μπαλτάκος κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, ενώ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δείχνει να μην έχει αλλάξει άποψη για την ανάμειξη του.

Οπότε, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος ο οποίος να έχει τη διάθεση να αναλάβει. Όχι ένας άνθρωπος με οικονομική ευρωστία, αλλά ούτε ένας ο οποίος απλώς θα ασκήσει διοίκηση για να μην "παραλύσει" ο Παναθηναϊκός. Για να το θέσουμε κομψά, υπάρχει ένδεια παραγόντων στον Ερασιτέχνη και ίσως αυτό να αποτελέσει το καίριο πλήγμα.

Ορισμένοι θεωρούν ότι η θέση του προέδρου του Ερασιτέχνη βρίσκει εύκολα κάτοχο. Όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Διότι όποιος εκλεγεί μέσω της Γενικής Συνέλευσης, θα έχει ποινικές ευθύνες για τα χρέη και θα κινδυνεύσει με δέσμευση της περιουσίας του. Δεν είναι πολλοί αυτοί που προτίθενται να ρισκάρουν τόσα πολλά, ειδικά αν πρόκειται για απλούς μισθωτούς ή ελεύθερους επαγγελματίες. Εκτός, φυσικά, εάν δεν κατέλθει κανένας στις εκλογές και θα κληθεί το Πρωτοδικείο να ορίσει διοίκηση.

Στη συζήτηση συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί μία άτυπη επιτροπή που θα προσεγγίσει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Η πρόταση από το σύνδεσμο του Γκύζη ήταν η ενδεδειγμένη, αφού με αυτό τον τρόπο θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Είτε ο Γιαννακόπουλος θα καταρτίσει ένα ψηφοδέλτιο και θα το στηρίξει, είτε θα αρνηθεί και θα αναζητηθούν άλλες λύσεις. Που σε δυναμική και σε δυνατότητες, δεν θα διαφέρουν ιδιαίτερα από τη διοίκηση υπό τον Δημήτρη Μπαλτάκο.

ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΔΙΧΤΥΑ ΠΑΝΤΟΥ

Μεγάλη κουβέντα έχει αρχίσει για το γηπεδικό και κατά πόσο πρέπει ο Ερασιτέχνης να συνδιαλέγεται με την Κυβέρνηση για το Γουδή. Κυρίως, λόγω της αναξιοπιστίας της Πολιτείας διαχρονικά απέναντι στον Παναθηναϊκό, σε σχέση με το γηπεδικό. Δεν έχουν άδικο όσοι θυμούνται το φιάσκο με τη Διπλή Ανάπλαση και την πολυετή περιπέτεια με το Γουδή, το Ελληνικό και το Γαλάτσι.

Ωστόσο, η νέα διοίκηση του Ερασιτέχνη δεν χρειάζεται να περιοριστεί σε μία περίπτωση. Αντίθετα, επιβάλλεται να διερευνήσει κάθε προοπτική που υπάρχει. Να συνεχίσει τις επαφές με το υπουργείο Περιβάλλοντος και να συμμετάσχει στη νομιμοπαρασκευαστική διαδικασία για το Γουδή. Μέσω της ΚΑΕ που διαπραγματεύεται την ενοικίαση του κλειστό γυμναστηρίου του ΟΑΚΑ για 50 χρόνια, να εξετάσει εάν μπορεί να χρησιμοποιήσει το σύνολο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου.

Κυρίως, όμως, να μην απεμπολήσει τα κεκτημένα από τη Διπλή Ανάπλαση και τον Βοτανικό. Να διατηρήσει το δικαίωμα της αναθεώρησης της οικοδομικής άδειας μέχρι να κατασκευαστεί κάποια εγκατάσταση οπουδήποτε αλλού, να μείνει ενεργή η αγωγή σε βάρος του Δήμου Αθηναίων για αποζημίωση και να μην χαρίσει το παραμικρό στην Alpha Bank.

Στο σημείο που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, δεν χωρούν δογματισμοί. Επιβάλλεται να επιλεγεί η πιο σύντομη λύση με τους πιο συμφέροντες όρους. Ο Σύλλογος ταλαιπωρείται χρόνια και το μαρτύριο του πρέπει να τελειώσει…

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ