OPINIONS

Βραδιές εκατομμυριούχων

Βραδιές εκατομμυριούχων

Ο Ολιβέιρα έχει "βαρύ" συμβόλαιο στην ΑΕΚ. Πληρώνεται για να ξελασπώνει την ομάδα του σε κάτι βράδια όπως το κυριακάτικο με τον Ατρόμητο. Αν έρθουν κι άλλοι σαν κι αυτόν, αλλάζει το έργο. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

Δεδομένο είναι για όσους ακολουθούν το ρεπορτάζ της ΑΕΚ να μην πατούν τελεία στα κείμενά τους έως ο διαιτητής να σφυρίξει για τελευταία φορά στο ματς. Τείνει να γίνει παράδοση αυτό το πράγμα.

Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Ατρόμητο το βράδυ της Κυριακής στο Ολυμπιακό Στάδιο. Από την αποθέωση της ανατροπής, στην... κηδεία του 2-2 και τούμπαλιν. Το αποψινό, πάντως, είχε έναν και μοναδικό πρωταγωνιστή. Τ' όνομα αυτού Νέλσον Ολιβέιρα.

Την εμφάνιση του Πορτογάλου με το παραλίγο χατ-τρικ μπορείς να την δεις και διδακτικά. Ο Ολιβέιρα αυτά που έκανε στο παιχνίδι με τους Περιστεριώτες τα δικαιούταν μέχρι κεραίας. Όσο έχει παίξει ποτέ δεν ήταν μέτριος, πολεμιστής πάντα. Η κατάρα του επιθετικού, όμως, είναι να βάζει γκολ, διαφορετικά ο απλός κόσμος δυσκολεύεται να καταλάβει από την TV τι προσφέρουν τέτοιου είδους ποδοσφαιριστές στην ομάδα τους. Ο Ολιβέιρα, λοιπόν, δικαιώθηκε και απέδειξε έναν βασικό κανόνα στο ποδόσφαιρο (τις περισσότερες φορές τουλάχιστον): Ό,τι πληρώνεις παίρνεις.

Ήταν θέμα χρόνου ο Πορτογάλος να "εκραγεί" και ιδού τ' αποτελέσματα. Ατελείωτα χιλιόμετρα, ατελείωτες μάχες και γκολ ανατροπής. Ο Ολιβέιρα πήρε την σκυτάλη από τους Μάνταλο - Λιβάγια και οδήγησε την ΑΕΚ σε μία μεγάλη νίκη. Μεγάλη νίκη γιατί η Ένωση είχε απέναντί της μία καλή ομάδα που παραδοσιακά της δημιουργεί προβλήματα, μεγάλη γιατί η γκέλα μύριζε από χιλιόμετρα στο πρώτο 20λεπτο, μεγάλη γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε την εβδομάδα από την οποία προέρχεται το σύνολο του Κωστένογλου: Αποτυχία σε ντέρμπι, συμπεριφορικά προβλήματα, κατσάδα στα Σπάτα, τιμωρίες.

ΘΕΛΕΙ ΣΤΟΠΕΡ ΕΝΑΝ ΟΛΙΒΕΪΡΑ

Πάμε και στο αγωνιστικό κομμάτι. Μπορεί η μπίλια να έκατσε στον Ολιβέιρα και η ΑΕΚ να γύρισε το ματς εν μέσω πανηγυρισμών, ωστόσο στα δικά μας μάτια είναι ανεπίτρεπτο να μην σχολιάσουμε αυτό που συμβαίνει με την άμυνα της Ένωσης.

Καλές οι νίκες και οι ανατροπές, αλλά με την ψυχή στο στόμα δεν βγαίνει πάντα και αυτό έχει αποδεχθεί. Η ΑΕΚ έχει δεχθεί στις πρώτες εννέα αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος 12 γκολ. Ξέρετε πόσες φορές είχε παραβιαστεί η εστία της τη χρονιά που πήρε τον τίτλο; 12! Δώδεκα σε όλη τη σεζόν και τώρα 12 σε 9 ματς. Το νούμερο είναι απογοητευτικό και δείχνει ότι υπάρχει ξεκάθαρο πρόβλημα! Ζήτημα που απαιτεί λύση τον Ιανουάριο κιόλας.

Λύση αλά Ολιβέιρα όπως πάει το πράγμα. Η ΑΕΚ σε περίπτωση που ο Ίβιτς δεν βρει τον ιδανικό κεντρικό αμυντικό, δηλαδή σε ποιότητα και χρήματα ή σε στιλ επένδυσης, τότε θα πρέπει να πληρώσει ακριβά για να μαζευτούν τα μετοπισθέν της. Δεν είναι και δεν θα είναι όλες οι βραδιές του Νέλσον, του Λιβάγια, του Μάνταλου για να τρώει η ομάδα δύο γκολ εντός και εκτός από την έδρα της, κυνηγώντας ανατροπές και νίκες με καρδιοχτύπι, σκοράροντας τα διπλά από τον αντίπαλο. Δεν βγαίνουν τα κουκιά.

ΕΙΝΑΙ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Το δύσκολο πρόγραμμα της ΑΕΚ συνεχίζεται και την επόμενη εβδομάδα. Η ομάδα έχει ντέρμπι, δεν σηκώνει κουβέντα αυτό. Ο Παναθηναϊκός έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα, φλερτάροντας με την νίκη στην Τούμπα την οποία έχασε στις καθυστερήσεις.

Κόντρα στην ΑΕΚ μην περιμένετε κάτι λιγότερο. Οι πράσινοι θα μπουν για να χτυπήσουν το ματς. Ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός και όποιος τον υποτιμήσει θα το πληρώσει. Στην Ένωση πρέπει να επενδύσουν πάνω σε αυτό το παιχνίδι και να προσπαθήσουν να πετύχουν την πρώτη τους νίκη σε ντέρμπι μετά από καιρό.

Υ.Γ.Δεν έχει συμβεί πολλές φορές σε γήπεδο και ειδικά στην Ελλάδα παίκτης αντίπαλης ομάδας να λάβει το χειροκρότημα της κερκίδας λόγω των καλών του ενεργειών. Συνέβη στο ΑΕΚ - Ατρόμητος με τον Ροντρίγκο Γκάλο. Ο Βραζιλιάνος αποθεώθηκε και από τις δύο πλευρές του γηπέδου, αποθεώθηκε στα κόρνερ που πήγαινε να εκτελέσει, αποθεώθηκε και σε μία όμορφη αμυντική προσπάθεια που κατέβασε εντυπωσιακά την μπάλα. Το έχει κερδίσει με το σπαθί του ο πολύτιμος Ροντρίγκο.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ