ΑΕΚ

Το beast mode του Ελίασον: Αδίστακτος φέτος ο Σουηδός

Το beast mode του Ελίασον: Αδίστακτος φέτος ο Σουηδός
Ο Νίκλας Ελίασον INTIME SPORTS

Ο Νίκλας Ελίασον κεφαλοποιεί και με το παραπάνω τα 2.000.000 ευρώ που πλήρωσε η ΑΕΚ την Νιμ για να τον αποκτήσει το '22. Ο Σουηδός μετά από τον τραυματισμό του έχει επιστρέψει για τα καλά και είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμος στον Ματίας Αλμέιδα. Γίνεται game changer. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

Στις εννέα ασίστ είχε σταματήσει τη περσινή σεζόν (σ.σ. και μηδέν γκολ) ο Νίκλας Ελίασον που μπήκε καλά στις υποχρεώσεις του με την ΑΕΚ, αλλά εκείνος ο τραυματισμός στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης στην Αρκαδία ομολογουμένως τον άφησε πίσω.

Ο Σουηδός ναι μεν επέστρεψε στη δράση ωστόσο φαινόταν επηρεασμένος από την περίοδο που χρειάστηκε να μπει στα πιτς...

Φέτος, όμως, είναι διαφορετική η ιστορία με τον 28χρονο winger. Ο Νίκλας Ελίασον έχει γίνει αδίστακτος και είτε μέσα από τη βασική ενδεκάδα είτε προερχόμενος από τον πάγκο δίνει λύσεις ποιότητας στον Ματίας Αλμέιδα. Δίκαια μέχρι στιγμής ο πρώην παίκτης της Μπρίστολ Σίτι κουβαλάει τον χαρακτηρισμό του game changer.

Γκολ και ασίστ

Ο πάντα χαμογελαστός Σουηδός είναι η χαρά του προπονητή. Δεν δίνει ποτέ δικαιώματα και όταν κληθεί να βοηθήσει την ομάδα θα μπει και θα το κάνει με κάθε τρόπο, δηλαδή με ασίστ και γκολ πλέον.

Η σεζόν 23/24 γίνεται η καλύτερη της καριέρας του κιτρινόμαυρου επιθετικού τα τελευταία χρόνια. Σε 39 παιχνίδι μέχρι στιγμής μετρά έξι γκολ και 10 ασίστ. Νούμερα εξαιρετικά μεγαλύτερα σε σύγκριση με τις προηγούμενες σεζόν του στην Αγγλία και την Γαλλία.

Καταλαβαίνει κανείς πως ο Ελίασον από ένας ποδοσφαιριστής κύριος στον τομέα της τελικής πάσας, έχει γίνει τόσο αδίστακτος βάζοντας το γκολ, όσο χρειάζεται η ΑΕΚ σε μία σεζόν που ο Αλμέιδα έπρεπε να βοηθηθεί επί δύο από όλους τους διαθέσιμους αθλητές λόγω Ευρώπης και τραυματισμών.

Πάντα ενωτικός

Γενικότερα ο Νίκλας Ελίασον είναι μία ενδιαφέρουσα προσωπικότητα. Είναι ο παίκτης στις καλές και στις κακές μέρες θα μιλήσει. Το πνεύμα του είναι σοβαρά ενωτικό και ομαδικό.

Σε όλες του τις δηλώσεις, όπως αυτές που έκανε στο SPORT24 μετά από το ΑΕΚ - Ολυμπιακός, σημειώνει πόσο σημαντικό είναι που η ομάδα του έχει καλή ατμόσφαιρα και ότι το βασικό στη δική του σχέση με το γκρουπ δεν είναι οι προσωπικές επιτυχίες, αλλά τα γκολ και οι ασίστ να βοηθούν πάνω απ' όλα την ομάδα.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ