ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός βρίσκει αυτό που ήθελε: Έναν απλό άνθρωπο να κάνει τη δουλειά του με ένα τζιν πουκάμισο

Ο Ολυμπιακός βρίσκει αυτό που ήθελε: Έναν απλό άνθρωπο να κάνει τη δουλειά του με ένα τζιν πουκάμισο
INTIME

Ο Μεντιλίμπαρ προσπαθεί να κάνει το δύσκολο στο ποδόσφαιρο, το απλό. Ο Βάσκος δεν έχει κανένα μαγικό ραβδί, αλλά βαδίζει στο δρόμο του φυσιολογικού και παίρνει αποτελέσματα με μία ευρωπαϊκή νίκη κι ένα θρίαμβο στην Τούμπα σε χρόνο dt. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης

Θρίαμβος για τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Νίκη "απάντηση" στην ήττα του πρώτου γύρου με τον ΠΑΟΚ. Είναι όμως ο Μεντιλίμπαρ μάγος; Όχι, δεν είναι ούτε υπερφυσικός ούτε και εξωγήινος ο Βάσκος. Είναι ξεκάθαρα ένας νοικοκύρης μα πάνω απ' όλα εμπνευστής.

Εμπνευστής γιατί είναι εξαιρετικά δύσκολο να παραλαμβάνεις στα μέσα και λίγο παραπάνω της σεζόν μία ομάδα με το ειδικό βάρος του Ολυμπιακού και την οποία δεν έχεις χτίσει εσύ γράφοντας δύο μεγάλα αποτελέσματα στην Ευρώπη και σε ελληνικό ντέρμπι που αντικειμενικά πριν από ούτε δύο εβδομάδες σε είχαν ξεγραμμένο.

Από το πρώτο ματς με την Φερεντσβάρος και ειδικά κόντρα στον ΠΑΟΚ φάνηκε κάτι από το μίνι έργο του Μεντιλίμπαρ: Ότι μπορεί και παίρνει το κάτι παραπάνω από τους παίκτες του τους οποίους μάλιστα δεν γνωρίζει καλά και ήταν και... χθες στον Ολυμπιακό, δεν εμφανίστηκαν μαζί με τον Βάσκο στον Ρέντη. Υπάρχουν και σχετικά παραδείγματα.

Δείτε τον Ορτέγκα, δείτε τον Έσε, δείτε γενικά την συμμαζεμένη άμυνα του Ολυμπιακού και τη μεσαία γραμμή κυρίως. Μα κυρίως τη στόχευση. Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να παίξει και να δείξει κάτι στο γήπεδο.

Κανείς ποτέ δεν είπε ότι οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν ποδοσφαιριστές που δεν είναι για ανταγωνισμό. Όλο το θέμα ήταν να μπορέσει κάποιους να παρουσιάσει κάτι συμπαγές, κάτι μαχητικό που θα αποδίδει καλό ποδόσφαιρο, δεν θα καταρρέει στη στραβή και θα κερδίζει.

Η παρακαταθήκη του Καρβαλιάλ

Credit και στον Καρβαλιάλ; Φυσικά. Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού έβαλε το χεράκι του με τις επιλογές του για να έρθουν καλοί ποδοσφαιριστές τον Ιανουάριο. Κάρμο, Τσικίνιο, Όρτα.

Τώρα ο Μεντιλίμπαρ θα πρέπει να τους φτιάξει όλους πνευματικά, κυρίως, και μαζί με τους παλιούς να βγουν στην αντεπίθεση στην τελική ευθεία της σεζόν.

Καλή διαχείριση, συνεχόμενο κοουτσάρισμα

Ωραίο είναι πως ο Μεντιλίμπαρ ενώ δεν φαίνεται ν' αλλάζει πολλά πράγματα σε πρόσωπα με την έννοια της έκπληξης, ταυτόχρονα παίζει την τράπουλα πανέξυπνα τη στιγμή της παρτίδας.

Δεν φοβάται να δώσει ανάσες στον καλό του παίκτη εν μέσω του αγώνα για τον έχει φρέσκο για το επόμενο ματς. Μα το πιο βασικό είναι πως ο Μεντιλίμπαρ είναι και player την ώρα του αγώνα όπως ήδη διαβάσατε.

Είχαμε καιρό να δούμε από προπονητή του Ολυμπιακού να κάνει αλλαγές και να του δίνουν άμεσα πράγματα. Ο Μεντιλίμπαρ έχει 2/2 μέχρι στιγμής με Φερεντσβάρος και ΠΑΟΚ στις επιλογές του.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νίκη που δεν ήταν μόνο ο Φορτούνης MVP

Ο Κώστας Φορτούνης ήταν εξαιρετικός στην Τούμπα και γενικά κάνει μία αξιοθαύμαστη σεζόν τιμώντας επάξια τον τίτλο του αγωνιστικού ηγέτη του Ολυμπιακού. Δείτε πάντως τι έγινε στην Θεσσαλονίκη που επίσης δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής στους ερυθρόλευκους.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν κορυφαίος στο χορτάρι, αλλά δεν ήταν μόνος από τις ελάχιστες φορές τη φετινή σεζόν. Έχει κάνει καταπληκτικό παιχνίδι ο Έσε, ο Ποντένσε μετά από καιρό ήταν "φωτιά", ο Τσικίνιο γίνεται σημείο αναφοράς στη μεσαία γραμμή.

Πολλοί πρωταγωνιστές, περισσότερες λύσεις και ιδέες για τον Μεντιλίμπαρ στη δύσκολη συνέχεια...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ