ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON

Ο Άγιος Κουέστα και η μεγάλη ευκαιρία του Άρη

Ο Άγιος Κουέστα και η μεγάλη ευκαιρία του Άρη
ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ / MEGA PRESS/ EUROKINISSI

Ο Άρης έριξε την ΑΕΚ στο καναβάτσο, με σωτήρα τον Κουέστα, για να προκριθεί στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson και ο Μάνος Ναβροζίδης γράφει για τη μεγάλη ευκαιρία των κιτρινόμαυρων της Θεσσαλονίκης.

Συνήθως, κάπως έτσι γίνεται σε τέτοια ματς. Το φαβορί τα βρίσκει μπαστούνια, το αουτσάιντερ θα βγάλει ήρωα από το μανίκι και η ιστορία θα γράφεται από την ανάποδη.

Να πεις πως δεν το άξιζε; Όχι, δεν θα το πεις. Ο Άρης έχει μεταμορφωθεί από τότε που ανέλαβε ο Μάντζιος και με χίλια δυο προβλήματα «έζησε» στην OPAP Arena κι έφερε τον επαναληπτικό στο Βικελίδης στα μέτρα του. Ταλαιπωρήθηκε στο πρώτο ημίχρονο της Θεσσαλονίκης, αλλά βρήκε τρόπο να προκριθεί.

Οι Κίτρινοι δεν απέκλεισαν απλά την νταμπλούχο ομάδα της Ελλάδας, αλλά άνοιξαν διάπλατα το δρόμο προς το τελικό κι αυτό γιατί όλοι οι υπόλοιποι αγώνες που είναι για να γίνουν -στα χαρτιά πάντα- έχουν απέναντι χειρότερες ομάδες. Δηλαδή αν δεν φτάσει στο φιναλε από εδώ και πέρα θα είναι αποτυχία. Τεράστια κιόλας, ξεκάθαρα τα πράγματα.

Κουέστα, ένας ταλαιπωρημένος ήρωας

Ο Χουλιάν Κουέστα είναι από τα πρόσωπα στον Άρη και στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα που του αξίζουν στιγμές χαρές βρε παιδάκι μου. Χαίρεσαι με την ευτυχία του. Ο καπιτάν των Κίτρινων έχει ακούσει τόσα που δυσκολεύεσαι να τα βάλεις σε μια τάξη.

Ε, θυμηθείτε το αποκορύφωμα: Αυτό που έγινε στη φάση με τον Μπουχαλάκη δεν του άξιζε κάπως, κάποτε με κάποιο τρόπο να εξιλεωθεί; Γράφτηκε το ιδανικο σενάριο.

Σε έναν προημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στην κάτοχο του τίτλου ο Άρης με ήρωα τον Κουέστα έκανε ένα μεγάλο βήμα προς το μεγαλύτερο στόχο του. Το ότι απέκλεισε την ΑΕΚ, βέβαια, δεν σημαίνει πως θα το σηκώσει κιόλας.

Τα καμπανάκι ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολλά και ο Άκης Μάντζιος έχει homework να κάνει τις επόμενες μέρες για να έχει έτοιμη την ομάδα στο μυαλό κυρίως για να προσγειωθεί άμεσα στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα που όσο ανοιχτοχέρα είναι ορισμένες φορές άλλες τόσες είναι στυγνή.

Ένα μπράβο και στον Άκη

Δικαίωση για τον Άκη Μάντζιο. Έναν εξαιρετικό Έλληνα προπονητή που δεν έχει πάρει το πραγματικό hype που του αναλογεί ούτε τις ευκαιρίες που πιθανόν αξίζει στο ποδόσφαιρο.

Ο συγκεκριμένος ανέλαβε τον Άρη πάλι σε μια δύσκολη περίοδο. Ο προκάτοχός του δεν ρόλαρε, το γκρουπ ήταν αλλού για αλλού με τον Καρυπίδη να δίνει ξανά τη δύσκολη αποστολή στον Μάντζιο. Mission impossible είπε ο κόσμος κι όχι άδικα.

Ο Ηπειρώτης κόουτς παρέλαβε μια κατάσταση χάους για την οποία σε βάθος χρόνου θα ήταν και υπόλογος από πάνω απέναντι σε διοίκηση και φιλάθλους.

Με σταθερά βήματα και ένα νοικοκύρεμα όσο δύναται κάτι πέτυχε ο άνθρωπος. Την άλλαξε την ομάδα, πήρε καλά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και απογειώθηκε με τον αποκλεισμό της ΑΕΚ.

Από εδώ πέρα, όμως, το Κύπελλο δεν είναι απλά όνειρο για τον Άρη και τον Μάντζιο, είναι ο νούμερο ένα στόχος. Το διαβάσατε και πριν. Ο τελικός αποτελεί μονόδρομο και από εκεί πέρα ό,τι γίνει σε ένα και μοναδικό ματς.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ