ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ματθαίος Τσίγκας, η απίθανη ιστορία του "μπόμπερ" της Στουτγκάρδης

Ο Ματθαίος Τσίγκας με τη φανέλα της Στουτγκάρδης
Ο Ματθαίος Τσίγκας με τη φανέλα της Στουτγκάρδης PRINT SCREEN

Πρόσφατα ο Ματθαίος Τσίγκας υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Στουτγκάρδη. Ποιος είναι όμως ο "μπόμπερ" από την Ερέτρια και ποια η απίθανη ιστορία που τον συνοδεύει; Το SPORT24 αναλύει την περίπτωση του 16χρονου. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

Ο Ματθαίος Τσίγκας ήταν από τα παιδιά των ακαδημιών του Παναθηναϊκού που λόγω της εξαιρετικής του σωματοδομής έκανε το πρώτο κλικ στον εκάστοτε σκάουτ που ερχόταν να τον παρακολουθήσει όσο αγωνιζόταν στην Ελλάδα.

Γεννημένος το 2007, δηλαδή μόλις 16 ετών αυτή τη στιγμή, ο Τσίγκας διαπρέπει σε επίπεδο ακαδημιών στη Στουτγκάρδη. Ακαδημίες στις οποίες βρέθηκε από σπόντα; Ή μήπως από τύχη;

Σίγουρα, η τύχη του το χρωστούσε και πάμε να δούμε γιατί...

Η αποχώρηση από τον Παναθηναϊκό

Ο Ματθαίος Τσίγκας όπως διαβάσατε παραπάνω ήταν παίκτης του Παναθηναϊκού, ωστόσο αποχώρησε από τις πράσινες ακαδημίες καθόσον δεν βρέθηκε θέση για να φιλοξενηθεί εντός των εγκαταστάσεων κι ήταν εξαιρετικά δύσκολο να συνεχίσει να πηγαινοέρχεται για προπονήσεις και αγώνες από την Ερέτρια στην Αθήνα.

Στη συνέχεια έγιναν κάποιες συζητήσεις και με άλλες ελληνικές ομάδες, αλλά τίποτα δεν προχώρησε στην ώρα του. Εκεί, ήταν το κομβικό σημείο που άλλαξε τα πάντα για τον 16χρονο επιθετικό από την Εύβοια.

Ένα κλαμπ τού πρότεινε να περάσει από δοκιμαστικό με τον μικρό, όμως, ν' αποφασίζει να αφήσει την Ελλάδα με προορισμό τη Γερμανία όπου ζει ο παππούς του.

Σκοπός ήταν ο Τσίγκας να περάσει ολιγοήμερες διακοπές στη Στουτγκάρδη κι επιστρέφοντας στην πατρίδα να αποφασίσει τι θα κάνει.

Έτσι ήρθε η Στουτγκάρδη

Τότε, λοιπόν, μέσω γνωστών ο Ματθαίος Τσίγκας μπήκε στις "δύσκολες" ακαδημίες της Στουτγκάρδης για να κάνει κάποιες προπονήσεις.

Μην ξεχνάμε πως οι Γερμανοί λειτουργούν με συνεχόμενο σκάουτινγκ κι είναι ελάχιστοι αυτοί που επιλέγονται να μπουν στο πρόγραμμά τους.

Ο Τσίγκας κατάφερε να κάνει κάποιες προπονήσεις με τη γερμανική ομάδα, με τον αρμόδιο προπονητή να δηλώνει το ενδιαφέρον του από τα πρώτα δείγματα γραφής.

Πράγματι, την επομένη ο Έλληνας επιθετικός μπήκε για εργομετρικά κι εντυπωσίασε με τις μετρήσεις του.

Όπως ήδη διαβάσατε, οι άνθρωποι της Στουτγκάρδης δεν έχασαν χρόνο και τον έφεραν για μόνιμη εγκατάσταση στην πόλη.

Ο Τσίγκας ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω. Για την ιστορία ο 16χρονος Ευβοιώτης μετράει για το 23/24 17 εμφανίσεις, 15 γκολ και πέντε ασίστ.

Το νέο συμβόλαιο με τη Στουτγκάρδη

Η Στουτγκάρδη βλέποντας την εξέλιξη του ποδοσφαιριστή τού προσέφερε συμβόλαιο κι ο Τσίγκας υπέγραψε για τα επόμενα 2,5 χρόνια, μπαίνοντας πλέον στα δύσκολα για να συνεχίσει να δουλεύει το ταλέντο του και να εκπληρώσει τον στόχο του να παίξει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο.

Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Γερμανία ο Τσίγκας συγκέντρωσε το ενδιαφέρον κι από άλλες ομάδες, όμως, επέλεξε να παραμείνει στο πρότζεκτ της ομάδας που του άνοιξε το διάπλατα το δρόμο για το διεθνές ποδόσφαιρο.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ BUNDESLIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ